کد خبر : 5622
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷
102 views

کشت قراردادی نسخه‌ای برای نجات کشاورزی/ خودکفایی؛ سوغات توجه به اقتصاد دانش‌بنیان

کشت قراردادی نسخه‌ای برای نجات کشاورزی/ خودکفایی؛ سوغات توجه به اقتصاد دانش‌بنیان

کشت قراردادی که به گفته کارشناسان با اقبال گسترده‌ای هم روبه‌رو شده به عنوان یکی از اثرگذارترین راه‌حل‌های تضمینی برای اجرای الگوی کشت محسوب می‌شود. به گزارش تیتر شمال؛ یکی از مواردی که بستر ان در مازندران  و آمل  وجود دارد و نه تنها در خودکفایی، بلکه می توان چراغ صادرات را نیز روشن کرد،

کشت قراردادی که به گفته کارشناسان با اقبال گسترده‌ای هم روبه‌رو شده به عنوان یکی از اثرگذارترین راه‌حل‌های تضمینی برای اجرای الگوی کشت محسوب می‌شود.


به گزارش تیتر شمال؛ یکی از مواردی که بستر ان در مازندران  و آمل  وجود دارد و نه تنها در خودکفایی، بلکه می توان چراغ صادرات را نیز روشن کرد، برنج است.

وجود ظرفیت های بالای تولیدی در شهرستان آمل و افزایش روز افزون کیفیت توسط تولید کنندگان و تلاش آنان برای برند سازی محصولات برای رقابت در بازار، آمل را تبدیل به قطب برنج کشور کرده است و بالا بودن کیفیت برنج، طارم را در دنیا در صدر مرغوبیت قرار داده است.

تغییر کاربری زمین، سوغات بی مسئولیتی
عدم هیچ گونه حمایت درستی از سوی دولت و واردات افسارگسیخته دو تیری است که بر کمر شالیزارها شکسته است و در نهایت منجر به تغییر کاربری زمین می شود، حالا هر چقدر قوانین سخت گیرانه تر در این خصوص گذاشته شود، اما هیچ راهی برای کشاورز باقی نگذاریم، شالوده ای جز کاربری تجاری و مسکونی نمی ماند.

اگر با فاصله چند سالی از جاده های شالیزاری که متهی به روستاها می شود عبور کنیم، تغییر واضحی از کاربری زمین ها را می بینیم، تغییری که سفر بسیاری را کوچک تر و ما را به خود کفایی دورتر می کند، اما حال اتفاقات خوبی در کشاورزی به صدا درامده است که می توان چراغ امیدی برای کشاورزان روشن کند تا ما را به خودکفایی نزدیکتر و زمین های شالی را پر بار تر کند.

برنج، ضربان اقتصاد
با توجه به تک محصولی بودن اقتصاد، بخشهای خصوصی چون کشاورزی، بزرگترین بازیگر اقتصاد کشور خواهند بود که بر طبق آمار بیشترین حجم اقتصاد را کنترل می کنند.

سید محمود حسینی پور، استاندار مازندران  در حاشیه نخستین کشت مکانیزه برنج در کشور با اشاره به محصول استراتژیک برنج گفت: اهمیت ویژه ای در سبد غذایی کشور دارد  و برنج از دیرباز در مازندران محور اصلی تولید برنج بوده است و شهر آمل شهر جهاد است و مردم آمل همیشه در بخش صنعت و کشاورزی مضاعف تلاش کردند.

وی با بیان اینکه توجه دولت به بخش کشاورزی، عنوان کرد: رئیس جمهور در سفرشان به مازندران اعتبار خوبی به زهکشی برای زمین های کشاورزی  تخصیص دادند و دستورات اکید دادند که کشاورزی باید اولویت اول در مازندران باشد .

استاندار مازندران تصریح کرد: دستور مقام معظم رهبری در پیام عیدانه که بادانش بنیان کردن تولید بویژه در بخش کشاورزی حکایت از این دارد که چیزی که الان وجود دارد مورد رضایت نیست و وقتی این کشاورز که مبدع و مبتکر مکانیزه کردن کشاورزی تلاش کردند امروز بیشتر از ان دوره ای باید حرکت رو به جلو داشته باشیم.

وی با تاکید اینکه تلاش های زیادی برای تولید بذر دانش بنیان در جهاد کشاورزی انجام شد، خاطرنشان کرد: در دولت مردمی توقع مردم بیشتر است و باید امکانات را در اختیار  مردم بگذاریم، در روستاها مشکلات برق و سوخت  دارند که وظیفه ما است حمایت کنیم.

در نزدیکی خودکفایی

حسینی پور ادامه داد: امیدوار هستیم که  روزی برسد که این جشن باشکوه را در خودکفایی برنج در شهرستان امل بگیریم و نیاز به واردات برنج از هند و پاکستان نباشد با توجه به ظرفیت های عظیمی که ما در مازندران و گیلان داریم اگر این ظرفیت ها با موضوع دانش بنیان پیوند بخورد و با همتی که مردم ما و جهاد دارد آن روز دیر نیسد و محقق خواهد شد.

وی از ارتباط خوب دانشگاه و جهادکشاورزی اشاره کرد و افزود: از روزی که قرار گاه تولید دانش بنیان را تکمیل کردیم، پیوند خوبی بین دانشکاه و جهاد کشاورزی  و حوزه اجرا اتفاق افتاد و کارگروه ها شکل گرفت و به بانک ها تاکید کردیم حمایت جدی از مجموعه دانش بنیان داشته باشند.

استاندار مازندران با تاکید اینکه با تلاش می توانیم به خودکفایی برسیم، عنوان کرد: همه باید تلاش کنیم این زنجیره کامل شود تا ما به یک تولید متناسب با دانش بنیان برسیم که امنیت غذایی خوبی و هم بازار خوب داشته باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه دانش بنیان در رتبه 13 قرار داریم، خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که از طریق تولید دانش بنیان بتوانیم در کشور خودکفا شویم، که این توان وجود دارد و ارزوی دوری نیست و میتوان با کمک همه نخبگان، مجموعه تولیدکنندگان به این ارزو برسیم.

احیای کشت قراردادی

علیرضا مهاجر معاون امور زراعت و وزیر جهاد کشاورزی نیز بیان کرد : اراضی ما زیر ۵ هکتار است و اگر همینطور ادامه پیدا کند و با ۹۰ درصد تولید به ۳ هکتار خواهد رسید.

وی با بیان احیایی کشت قراردادی در کشور، عنوان کرد: یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی کشت قراردادی است که در ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شمال کشور اجرا می‌شود و کشاورزان خرده‌پا که تامین نهاده نداشتند با کشت قراردادی این نهاده را قرار خواهیم داد.

معاون امور زراعت و وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: باتوجه به اینکه در دو سه سال گذشته اراضی به دلیل گرانی نهاده ها واستفاده از کود مخصوصا پتاس و فسفر را پیدا نکردند سیاست وزیر جهاد کشاورزی بر این شد که کشت قراردادی را شروع کنیم و امسال برای ۴۰ هزار هکتار در نظر گرفتیم که در استان‌های شمالی کشور انجام دهیم امیدواریم با استقبال کشاورزان در سال آینده این عدد را به حداکثر برسانیم.

وی با تاکید اینکه بتوانیم ظرف دو سه سال آینده کل اراضی شالیزاری را زیر کشت قراردادی ببریم، خاطرنشان کرد: هم درآمد کشاورزان افزایش پیدا می کند و هم نهاده ها به موقع و به اندازه و با کیفیت در زمین استفاده  خواهد شد ودر نهایت عملکرد افزایش پیدا می کند و کشور از واردات بی نیاز می شود.

انجام نخستین نشا برنج در شالیزار‌های مازندران

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در حاشیه انجام نخستین نشا مکانیزه گفت: به اندازه کافی دستگاه نشا کار در استان تهیه و تدارک شده است و از شالیکاران می‌خواهیم که در انجام نشا کاری سنتی عجله نکنند و تا جایی که می‌توانند از ظرفیت دستگاه نشاکار فراهم شده، بهره بگیرند.

حسن عنایتی به اهمیت سلامت کشاورزان و شکست ویروس کرونا در محیط روستا اشاره کرد و افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته بانک‌های نشا با حداکثر و حتی بیشتر از ظرفیت در حال تهیه بوته برای انجام نشا کاری مکانیزه هستند و شماری از شالیکاران نیز با تهیه سینی در صدد تهیه بوته شالی برای کشت با دستگاه شدند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی با اظهار اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فعالیت‌های کشاورزی یک اصل است، خطاب به شالیکاران گفت: از نظر کارشناسی تأخیری در کشت برنج صورت نگرفته است و از سویی سلامت کشاورزان بیشتر و به اندازه امنیت تولیدات محصولات کشاورزی ضروری و مهم است.

وی ادامه داد: اگرچه روستاییان تاکنون به درستی همه موارد را رعایت کردند، ولی از امروز که حدود ۶۰ درصد نشاکاری باید به صورت سنتی و با بکارگیری کارگران انجام شود، این موضوع به دغدغه جدی استان تبدیل شده است.

مازندران با داشتن حدود ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن برنج سفید ۴۲ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند.

  • منبع: بلاغ

    انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.