کد خبر : 27806
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۶
110 views

در گفتگو با فوق تخصص ریه بررسی شد؛

آسم و راه‌های درمان +اینفوگرافی

آسم و راه‌های درمان +اینفوگرافی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن تنفسی در جهان است که در صورت تشخیص و درمان صحیح، قابل کنترل بوده و فرد مبتلا می‌تواند زندگی عادی و فعالی داشته باشد.

 


به گزارش پایگاه خبری تیترشمال؛ روز جهانی آسم یک رویداد سالانه است که از سوی دفتر برنامه جهانی آسم یا GINA سازماندهی می‌شود تا سطح آگاهی درباره بیماری آسم و مراقبت‌های جهانی برای این بیماران را بهبود بخشد؛ روز جهانی آسم در سه‌شنبه اول ماه مه مصادف با ۱۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.

آسم اولین بار در سال ۱۹۹۸ توسط GINA (دفتر برنامه جهانی آسم) نامگذاری شد. از آن تاریخ به بعد و پس از تعیین روز جهانی آسم و آلرژی توسط سازمان جهانی بهداشت، اولین سه‌شنبه ماه می به نام روز جهانی آسم و آلرژی نام‌گذاری شده است.

مسعود علیالی فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست با خبرنگاران در خصوص بیماری آسم، اظهار کرد: بیماری آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ریوی است که طبق آمار جهانی نزدیک به ۳۰۰ میلیون نفر در سطح دنیا مبتلا به این بیماری هستند.

وی افزود: بر این اساس، بیماری آسم از جمله بیماری‌هایی است که می‌تواند تعداد زیادی از افراد را درگیر کند و به همین دلیل مشکلات زیادی از نظر بهداشتی و درمانی ایجاد می‌کند.
این فوق تخصص ریه، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیتی که این بیماری دارد و میزان شیوع آن که قابل توجه است، سازمان بهداشت جهانی حتی یک روز را به نام بیماری آسم درنظر گرفته است که نشان از اهمیت این بیماری در دنیا است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: آسم در حقیقت یک بیماری التهابی راه‌های هوایی است که همین التهاب منجر به این می‌شود که بیمار دچار یکسری از علائم شود.

علیالی بیان کرد: نفس‌تنگی، سرفه و خس‌خس سینه از جمله علائم عمده بیماری آسم است که به واسطه آن، می‌توان این بیماری را تشخیص داد.

وی با اشاره به اهمیت درمان بیماری آسم، عنوان کرد: در صورتی که فرد بیمار به صورت صحیح درمان نشود، ممکن است بیمار دچار حملات شدید و حتی حملات منجر به بستری در بیمارستان شود.

این فوق تخصص ریه، تاکید کرد: درمان آسم از این جهت مهم است که اگر در طول زمان درمان این بیماری به صورت مناسب انجام نپذیرد، می‌تواند سبب کاهش کارکرد ریه فرد شود و مشکلات تنفسی بیشتری را در آینده برای او ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: باید بدانید که همچون هر بیماری مزمن دیگری، آسم نیز نیاز به درمان و مراقبت طولانی مدت دارد و در طول این مدت، هدف از درمان آن است که فرد بتواند به زندگی عادی خود برسد و این بیماری، تداخلی با کارکرد و زندگی عادی او نداشته باشد و در حقیقت کیفیت زندگی بهتری را برای فرد بیمار ایجاد کنیم.
دکتر علیالی اذعان کرد: یکی از نکاتی که در درمان این بیماری مهم است، این است که بیمار دچار عوارض ناشی از دارو نشود.

علیالی تشریح کرد: عواملی مختلفی می‌تواند موجب تشدید بیماری آسم شوند که عمدتاً از طریق هوا وارد ریه می‌شوند که از آن جمله، گرده گل و گیاهان است که در طول فصل بهار اغلب ممکن است افرادی که زمینه آلرژیک آسم دارند، تشدید در بیماری آنان اتفاق بیفتد.
این فوق تخصص ریه، گفت: موی حیوانات اهلی، به ویژه در زندگی امروزی که حیوانات در منزل نگهداری می‌شوند، می‌تواند منجر به تشدید بیماری آسم شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اشاره کرد: چیزی که در مورد خانم‌های خانه‌دار بسیار مهم است، استفاده از یکسری موادی است که ما به عنوان مواد تحریک‌کننده می‌شناسیم که استفاده از مواد شوینده شیمیایی به عنوان یکی از عوامل تشدید بیماری آسم محسوب می‌شود؛ به همین دلیل توصیه اکید آن است که افراد مبتلا به آسم در تماس با این مواد شوینده شیمیایی، قرار نگیرند.

علیالی عنوان کرد: آسم یک بیماری مزمن راه هوایی است به همین دلیل، یکی از داروهایی که به عنوان داروی اصلی در درمان این بیماری استفاده می‌شود، اصطلاحاً داروهای استروئیدی است که به شکل استنشاقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تشریح کرد: این قبیل از داروها، جزو اصلی درمان هستند و در بسیاری از اوقات با بیمارانی مواجه می‌شویم که داروهای استروئیدی استنشاقی آنان به اتمام می‌رسد و یا به نوعی حاضر به استفاده از آن نیستند و به جای آن از یک اسپری معمولی «سالبوتامول» استفاده می‌کنند که این دارو خیلی وقت است که در روند درمان، پذیرفته شده نیست و می‌بایست بیماران بدانند که درمان آسم یک رویه مشخصی دارد و باید از داروهایی که برای همان زمان تجویز می‌شود استفاده کنند و از سایر داروها پرهیز کنند.

این فوق تخصص ریه در پایان اذعان کرد: چیزی که بسیار مهم است تغییر در سبک زندگی افراد مبتلا به بیماری آسم است که از آن جمله باید تلاش کنند تا در تماس با عوامل آلرژیک قرار نگیرند و از عوامل تحریک‌کننده بیماری فاصله بگیرند، تغذیه نیز می‌تواند نقش داشته باشد و باید مراعات کنند تا سبب تشدید علائم بیماری نشود.

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.