کد خبر : 28160
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
105 views

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران:

افت تراز آب‌های زیرزمینی در شمال کشور محسوس است

افت تراز آب‌های زیرزمینی در شمال کشور محسوس است
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران گفت: افت تراز آب‌های زیر زمینی در مازندران و ۲ استان شمالی دیگر یعنی گیلان و گلستان به دلیل برداشت های بی‌رویه محسوس و غیرقابل انکار است.

 

 


به گزارش پایگاه خبری تیترشمال و به نقل از خبرگزاری ایرنا– حیدر داودیان روز یکشنبه در حاشیه افتتاح مدرسه بهاره آب و محیط زیست در ساری ضمن تشریح برخی نکات مربوط به وضعیت منابع آبی در مازندران اظهار کرد: مازندران بر خلاف باورهایی که در مورد شرایط آبی آن بین مردم وجود دارد، با چالش‌های متعددی در این زمینه مواجه است.

داوودیان افزود: افت تراز آب‌های زیرزمینی در این استان چالش‌هایی را برای این منابع مهم آبی ایجاد کرده و اگر به سمت کاهش بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی پیش نرویم، در آینده نه جندان دور با چالش‌های مهمی مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به گردشگرپذیر بودن مازندران خاطرنشان کرد: مازندران علاوه بر این‌که استانی گردشگرپذیر است و سالانه میزبان میلیون‌ها گردشگر است، طی سال‌های اخیر به مقصد مهاجرت شهروندانی از سراسر کشور تبدیل شده و اکنون فشار بر منابع آبی این استان قابل مقایسه با ۲ دهه پیش نیست. بنابراین اجرای طرح‌های مدیریت منابع آبی در این استان برای استفاده از آب‌های سطحی ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: علاوه بر افزایش مصرف آب در این استان نسبت به ۲ دهه اخیر، ما با چالش‌ها و تهدیدهای دیگری در این بخش نیز مواجه هستیم که به عنوان آلاینده‌های مختلف منابع آب را تهدید می‌کنند. مهم‌ترین آلاینده منابع آب در این استان نیز پسماند است که اکنون از آن به عنوان ابربحران مازندران یاد می‌شود.

داوودیان تصریح کرد: امیدواریم که این مدرسه فصلی بتواند نقش نخبگان دانشگاهی را در زمینه ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش معضلات حوزه منابع آبی مازندران ارتقا دهد. ما نیز در شرکت آب منطقه‌ای مازندران آمادگی کاملی داریم تا با دانشجویان همکاری داشته باشیم و از هرگونه هم‌اندیشی علمی در این مسیر حمایت می‌کنیم.

مازندران که همواره از آن به‌عنوان یکی از مناطق پرآب فلات ایران یاد می‌شود، چندین سال با تنش‌های آبی مواجه شده است. این استان پس از ۲ سال‌تر سالی، بار دیگر در شرایط خشکسالی شدید قرار گرفته، به‌طوری که به‌گفته مسئولان و کارشناسان، سال آبی پشت‌سرگذاشته شده یکی از خشک‌ترین سال‌های آبی مازندران در ۱۰ سال اخیر بوده است و مهم‌ترین دلیل بروز این وضعیت نیز کاهش بارندگی‌ها و پیرو آن کم‌شدن حجم آب رودهای این استان است و به این موضوع باید افزایش دمای هوا در زمستان و بهار و ذوب‌شدن زودهنگام برف ارتفاعات به‌عنوان یکی از منابع تامین آب استان را نیز اضافه کرد، هرچند که نشانه‌های خشکسالی و تنش آبی در سراسر مازندران دیده می‌شود، اما مناطق شرقی این استان بیشتر از سایر نقاط در معرض تنش آبی قرار دارند.

کارشناسان خشکسالی را بارش کمتر از حد معمول که منجر به تغییر الگوی آب وهوایی می شود، تعریف کرده اند و در همین راستا نیز خشکسالی از نظر هواشناسی به حالتی از خشکی ناشی از کمبود بارندگی اطلاق می‌شود.

خشکسالی به طور معمول براساس درجه خشکی در مقایسه با مقادیر نرمال یا میانگین و طول دوره خشکی تعریف می شود. تعاریف خشکسالی هواشناسی باید به صورت موردی برای هر منطقه خاص درنظر گرفته شود چرا که شرایط جوی که موجب کمبود بارش می شود، از منطقه ای به منطقه دیگر تغییر می کند.

از دیدگاه اقلیم شناسان، خشکسالی یک پدیده طبیعی است که در اثر تغییرات الگوه‌های آب وهوایی ناشی از کاهش نزولات جوی کمتر از حد معمول خود به خود به وجود می آید و ادامه آن موجب عدم تعادل اکولوژیکی و هیدرولوژیکی می شود.

از طرفی چون از دیدگاه جغرافیایی تعریف خشکسالی مفهومی مکانمند است، شدت خشکسالی در هر محل تابعی از ضریب تغییرپذیری بارش در همان محل است بنابراین از نظر اقلیم شناسی خشکسالی قابل تعیین است به طوری که در این روش درجه خشکسالی و ترسالی تعیین می شود.

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.