مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد؛
تایید امنیت غذایی با نظارت بر واحدهای صنعتی و برخورد قاطع با متخلفان

مجتبی قربانی
به گزارش پایگاه خبری تیترشمال؛ حمزه آقاپور کاظمی مدیرکل دامپزشکی مازندران در تشریح ضوابط و نظارتها بر واحدهای قطعهبندی و بستهبندی گوشت در سطح استان، به خبرنگار ما گفت: این واحدها در دو قالب مستقل (کارخانههای قطعهبندی و بستهبندی) و وابسته به مراکز عرضه (مانند هایپرمارکتها) مجوز فعالیت دریافت میکنند.
فرآیند صدور مجوز و نظارت دقیق
وی افزود: صدور مجوز برای این واحدها با معرفی زمین واجد شرایط، رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضوابط استقرار آغاز میشود. پس از تأیید زمین، نقشه جانمایی تاسیسات بر اساس ضوابط GMP سازمان دامپزشکی از متقاضی مطالبه شده و پروانه بهداشتی تاسیس صادر میگردد. بعد از اتمام ساخت و ساز، با بازدید مجدد و احراز شرایط بهداشتی لازم و پس از اخذ مسئول فنی بهداشتی، مجوز بهرهبرداری بهداشتی برای واحد صادر میشود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد: تمامی محصولات ورودی به این واحدها با صدور مجوزهای قرنطینهای و بهداشتی از مبدأ انجام شده و خروج آن نیز با صدور گواهی بهداشتی توسط مسئول فنی واحد و تأیید محمولهها صورت میگیرد. علاوه بر این، همکاران دامپزشکی در شهرستانها بازدیدهای ادواری دارند و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان نیز بر عملکرد مسئول فنی و کل واحد، نظارت عالیه اعمال میکنند. گواهیها نیز توسط اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل بررسی و تأیید میشوند.
ایمنی غذایی، خط قرمز دامپزشکی
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت وجود این واحدهای صنعتی در ایجاد امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه، هشدار داد: قطعهبندی گوشت در اماکن مسکونی یا در سینک ظرفشویی خانهها و مکانهای نامناسب، میتواند منجر به انتقال آلودگیها شود.
آقاپور کاظمی افزود: این واحدهای صنعتی، گوشت خود را از مراجع معتبر مانند کشتارگاههای صنعتی تأمین میکنند و با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی، نسبت به بستهبندی، قطعهبندی و حتی فرآوری گوشت اقدام مینمایند. این گوشتها با درج تاریخ و مشخصات و ضوابط سازمان دامپزشکی به مراکز خردهفروشی منتقل و در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد. وجود لوگوی سازمان دامپزشکی بر روی بستهبندی، اطمینانبخش رعایت کامل نظارتهای بهداشتی و امنیت غذایی پایدار است.
عدم محدودیت در صدور مجوز و مبارزه با قاچاق دام
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم تأسیس این واحدها در کنار کشتارگاهها برای تکمیل زنجیره، توضیح داد: ما مجوز قطعهبندی و بستهبندی وابسته به کشتارگاهها را نیز صادر میکنیم، اما برابر اصل ۴۴ قانون اساسی، هیچ ممنوعیتی برای صدور مجوز به سرمایهگذاران دیگر وجود ندارد. اگرچه تکمیل زنجیره در کنار کشتارگاه فرآیند بسیار خوبی است، اما ظرفیت محدود استان برای صدور مجوز کشتارگاهها و عدم تراز در ظرفیت کشتار و مباحث اقتصادی، مانع از این میشود که تمامی متقاضیان مجوز کشتارگاه دریافت کنند. از طرفی، تقاضا برای واحدهای قطعهبندی و بستهبندی وابسته به مراکز عرضه بسیار زیاد است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد: تمام دغدغه ما این است که چه در حوزه مرغ و چه در حوزه گوشت، بتوانیم محصولات را به شکل قطعهبندی شده به دست مصرفکنندگان برسانیم، به طوری که فرد متقاضی فیله یا ران مرغ، نیازی به خرید یک مرغ کامل نداشته باشد. این قطعهبندیها میتواند به صورت بستهبندیشده یا حتی با طعمدار کردن محصول در همان محل عرضه و جلوی چشم مصرفکننده صورت گیرد.
برخورد قاطع با متخلفان و مبارزه با قاچاق
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: هماستانیها میتوانند هرگونه تخلف را از طریق سامانه ۱۵۱۲ یا با گزارش به ادارات دامپزشکی شهرستانها اعلام کنند. ما آمادگی داریم تا اقدامات حقوقی لازم را برای واحدهای متخلف، چه در قالب تعزیراتی و چه در قالب تهدید علیه بهداشت عمومی (بر اساس ماده ۶۸۸ قانون)، انجام دهیم.
آقاپور کاظمی تصریح کرد: خط قرمز ما امنیت غذایی است و در این راستا، هیچ تعارفی در برخورد با متخلفان نداریم.
وی از همکاری بسیار خوب با مجموعههای مبارزه با قاچاق دام استان نیز قدردانی کرد و گفت: با این همکاری، توانستهایم از ورود و جابهجایی موارد قاچاق در استان جلوگیری کنیم که این امر هم از نظر قیمتی و هم از نظر بهداشتی، تأثیر بسزایی در مدیریت امنیت غذایی دارد.
انتهای خبر/
برچسب ها :امنیت غذایی ، برخورد قاطع ، متخلفان ، نظارت ، واحدهای صنعتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰