مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران خبر داد:
راهاندازی آزمایشگاههای سیار کیفیتسنجی آب آشامیدنی در مازندران

به گزارش پایگاه خبری تیترشمال؛ بهزاد برارزاده روز یکشنبه در حاشیه بازدید از آزمایشگاه سیار در ساری، اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح را افزون بر ۲۵ میلیارد ریال ذکر کرد.
وی اظهار کرد: آزمایشگاه سیار آب مجهز به دستگاههای آزمایشگاهی مدرن است و میتواند نمونهبرداری و آنالیزهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی منابع آبی را در محل انجام دهد.
مدیرعامل آبفای مازندران با اشاره به قابلیتهای این آزمایشگاه سیار، خاطرنشان کرد: نمونهبرداری و آنالیز منابع آب آشامیدنی از جمله چاهها، چشمهها و مخازن و پایش کیفیت آب شامل سنجش پارامترهای کیفی مانند “pH” کدورت، کلر باقیمانده،” TDS ” مواد جامد محلول، هدایت الکتریکی و تشخیص آلایندههای احتمالی در آب و نیز ارایه خدمات آزمایشگاهی در مناطق محروم که دسترسی به آزمایشگاه مرکزی دشوار است و همچنین کاهش زمان انتظار برای نتایج آزمایشهای آب را از جمله قابلیتهای مهم این آزمایشگاه عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت آبفای مازندران با بیان اینکه این آزمایشگاه توانایی کنترل کیفیت در شرایط اضطراری و بحران از طریق بکارگیری تجهیزات پیشرفته و قابل حمل با قابلیت اندازهگیری پارامترهای مختلف آب و امکان انجام برخی تستها بهصورت آنی در محل را دارد، تصریح کرد: سرعت عمل بالا در نمونهبرداری و آنالیز، کاهش هزینه و زمان انتقال نمونهها به آزمایشگاه مرکزی و نیز امکان پایش مستمر منابع آب در مناطق مختلف استان از دیگر مزایتهای این آزمایشگاه محسوب می شود.
برارزاده، نیاز آبی این استان را بیش از ۱۵ هزار لیتر در ثانیه ذکر کرد و گفت: در حال حاضر در این خطه شمالی کشور بیش از ۱۳ هزار لیتر در ثانیه آب تولید و استحصال می شود.
وی، سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی را در مناطق شهری ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و افزود: از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب آاشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.
انتهای خبر/
برچسب ها :آزمایشگاههای سیار ، راهاندازی ، کیفیت آب آشامیدنی ، کیفیتسنجی آب آشامیدنی ، مازندران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰