کد خبر : 31276
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ مهر ۱۴۰۴ - ۷:۰۹
105 views

جویبار در انتظار نجات؛

فاضلابی که زمین را می‌بلعد و وعده‌هایی که خاک می‌خورند!

فاضلابی که زمین را می‌بلعد و وعده‌هایی که خاک می‌خورند!
جویبار، شهری است که سال‌هاست زیر سایه معضل فاضلاب دست و پنجه نرم می‌کند؛ فاضلابی که نه تنها خاک را می‌بلعد، بلکه امیدها را نیز می‌خشکاند. آیا پس از سال‌ها وعده و بازدیدهای نمایشی، وقت آن نرسیده که این بحران پایان یابد؟

 

 

 

 


به گزارش پایگاه خبری تیترشمال و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ در هفته نخست خردادماه امسال، شهرک صنعتی جویبار میزبان  عباس مسجدی‌آرانی معاون رئیس قوه‌ قضائیه بود که برای بازدید و پیگیری معضل فاضلاب این شهرک به منطقه سفر کرده بود.

سفر ماه‌های اخیر معاون رئیس قوه قضائیه به شهرستان جویبار، فرصتی بود برای واکاوی عدالت در عمل؛ آن‌جا که مسئله‌ای به ظاهر محلی مانند بحران فاضلاب، نه‌تنها کیفیت زندگی مردم، بلکه امنیت زیست‌محیطی و کشاورزی منطقه را تحت‌تأثیر قرار داده بود.

حضور یکی از معاونان ارشد دستگاه قضا در استان مازندران و شهرستان جویبار، فرصتی بود برای بازخوانی چالش‌هایی که سال‌هاست زندگی روزمره مردم را تحت تأثیر قرار داده‌اند؛ از تصفیه‌خانه‌ای ناکارآمد در شهرک صنعتی گرفته تا فاضلابی که با بالا آمدن آب‌های سطحی، به تهدیدی زیست‌محیطی تبدیل شده است.

مدت‌های مدیدی است که این موضوع به چالش نخست این شهرک تبدیل شده و نگرانی‌های فراوانی برای مردم و کشاورزان به‌وجود آورده است؛ با آغاز بارش‌های فصلی، این معضل نه‌تنها برجسته‌تر شده، بلکه به دلیل تشدید بارش‌ها و بالا آمدن آب‌های سطحی، ابعاد وخیم‌تری نیز به خود خواهد گرفت.

معضل فاضلاب، همچنان به‌عنوان غده‌ای سرطانی در دل شهرک صنعتی و مزارع اطراف خودنمایی می‌کند و آب باران پاییزی تنها بار مشکلات را سنگین‌تر کرده است؛  این معضل، نه فقط زنگ خطری برای سلامت محیط زیست و کشاورزی جویبار، که نمادی تلخ از بی‌تدبیری و فقدان اراده جدی برای رفع مشکلات زیربنایی در استان است. وعده‌هایی که هر سال تکرار می‌شود، اما هیچ گام عملی و ملموسی برای رفع آن برداشته نشد.

فاضلاب، غده‌ای سرطانی در دل شهرک صنعتی جویبار

معاون رئیس قوه قضائیه در این بازدید، معضل فاضلاب شهرک صنعتی جویبار را یکی از عوامل اصلی نارضایتی مردم و آسیب به بخش کشاورزی منطقه عنوان کرده بود و در همین رابطه اعلام کرد: در این‌گونه سفرهای استانی، علاوه بر بازدیدهای میدانی از چالش‌های جدی استان، به بررسی میزان دستیابی و تحقق دستاوردهای دستگاه قضائی در راستای سند تحول و تعالی قوه قضائیه پرداخته می‌شود.

وی افزود: تمامی برنامه‌های سند تحول قوه قضائیه و سازمان‌های تابعه باید به سرعت و بر اساس جدول زمان‌بندی مشخص محقق شوند و این موضوع جزو اهداف مسلم و راهبردی این نهاد است.

معاون رئیس قوه قضائیه همچنین تأکید کرد: اقدامات لازم برای تحقق برنامه هفتم توسعه و تکالیف مرتبط با قوه قضائیه در این سفرها مورد بررسی و چاره‌اندیشی قرار می‌گیرد.

مسجدی‌آرانی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم این سفرهای شهرستانی، دستیابی به عدالت بهره‌مندی و فراهم کردن دسترسی متقاضیان به خدمات قوه قضائیه و سازمان‌های وابسته است. در سفر اخیر به مازندران، موضوع اصلی که مورد توجه قرار گرفت، وضعیت تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی جویبار بود.

معاون قوه قضائیه از مسئولان قضائی شهرستان خواسته بود تا ظرف مهلتی کوتاه با دعوت از دستگاه‌های مرتبط، برای حل این معضل مزمن که مشکلات و دردسرهایی برای مردم و کشاورزان ایجاد کرده است، اقدام عملی کنند که تا به امروز و با گذشت بیش از ۱۲۰ روز، هیچ اتفاق عملی برای حل این چالش کهنه، صورت گرفته است.

در همین رابطه، به سراغ محمد مدانلو فرماندار جویبار رفتیم و اوضاع را از او جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید:

 اقدامات اساسی برای حل بحران فاضلاب شهرک صنعتی جویبار در دست اجراست

محمد مدانلو فرماندار شهرستان جویبار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بلاغ به آخرین وضعیت فاضلاب شهرک صنعتی جویبار اشاره کرد و گفت: فاضلاب شهرک صنعتی جویبار یکی از مهم‌ترین چالش‌های دهه‌های اخیر ما بوده که برای حل آن، جلسات متعددی با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شده است.

وی با اشاره به بازدید معاون قوه قضائیه از این پروژه و ورود دستگاه قضائی به موضوع، افزود: در گام اول، واحدهایی که نتواسته‌اند استانداردهای لازم را در زمینه پیش‌تصفیه فاضلاب رعایت کنند، شناسایی شدند. برخی از این واحدها به مرجع قضائی معرفی شده‌اند و پرونده‌های آن‌ها در حال بررسی است. برای تعدادی از این واحدها فرصت تعیین شده تا پایان مهر ماه، شرایط مورد نظر را فراهم کنند.

مدانلو همچنین بر اهمیت توسعه تصفیه‌خانه شهرک صنعتی تأکید کرد و گفت: تصفیه‌خانه فعلی با گنجایش ۷۵۰ متر مکعب آب به هیچ وجه برای تعداد واحدهای صنعتی فعلی و آتی کافی نیست. با توجه به پیش‌بینی افزایش تعداد واحدها و تولید فاضلاب، نیازمند افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه به حدود ۲۰۰۰ متر مکعب هستیم.

فرماندار جویبار در ادامه از مشکلات تأمین آب برای واحدهای صنعتی سخن گفت و افزود: استقرار واحدهای آب‌بر در شهرک صنعتی باید از ابتدا با نظارت دقیق‌تری انجام می‌شد. در حال حاضر، برخی واحدها از چاه‌های غیرمجاز استفاده می‌کنند که این موضوع در دست پیگیری است.

وی با اشاره به مشکلات کمبود آب در منطقه و ضرورت جمع‌آوری آب‌های سطحی گفت: یکی از راهکارها جمع‌آوری آب‌های سطحی بارش‌های فصلی و ذخیره‌سازی آن برای استفاده در تأمین آب مورد نیاز واحدهای صنعتی است. همچنین، برای حل مشکل کم‌آبی کشاورزان در اطراف شهرک، احداث آب بندان و طرح‌های زهکشی در دستور کار قرار دارد.

مدانلو به تأمین اعتبار برای پروژه‌های مختلف شهرک صنعتی اشاره کرد و گفت: برای تکمیل طرح‌های جامع آب و خاک در منطقه، نیازمند اعتبار لازم هستیم. پیش‌بینی می‌شود که حدود ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه‌ها لازم باشد.

وعده‌ها کافی نیست؛  عدالت در انتظار عمل!

زمان عمل فرا رسیده است؛ معضل فاضلاب، ریشه در ضعف مدیریت و بی‌توجهی‌های چندین‌ساله دارد که اکنون به بحرانی فراگیر بدل شده است. اگر دستگاه قضائی و سایر مسئولان به دنبال تحقق واقعی عدالت و تحول هستند، باید فراتر از شعارها و برنامه‌ریزی‌ها، در میدان عمل حاضر شوند و راه‌حلی فوری و پایدار ارائه دهند.

چشم مردم به اقدامات عملی دوخته شده؛ دیگر زمان تکرار حرف نیست، زمان حل مشکلات است. وگرنه این وضعیت ناگوار، خاطره‌ای تلخ در کارنامه متولیان می‌ماند و طبیعت و کشاورزی جویبار، همچنان قربانی بی‌تدبیری‌ها خواهند بود.

تحولات بزرگ، زمانی معنا می‌یابد که پای عمل به میان آید و نه صرفا سخن و وعده. مردم جویبار منتظر نیستند تنها بازدیدهای دوره‌ای و گزارش‌های خبری؛ آن‌ها خواستار حل واقعی و پایدار مشکلی هستند که ریشه در بی‌تدبیری‌های گذشته دارد. اگر تحول بنا است به حقیقت بدل شود، باید در همین نقاط بحران‌زده آغاز شود، جایی که عدالت فقط یک شعار نیست بلکه نجات‌بخش زندگی مردم و طبیعت است. در غیر این صورت، همه این وعده‌ها، تنها پنهان‌کننده عمق فاجعه‌ای خواهد بود که هر روز گسترش می‌یابد.

بیشتر بخوانید

معضل فاضلاب شهرک صنعتی جویبار فوراً حل شود

پیگیری قضایی مشکل فاضلاب جویبار الزامی است

دو روی سکه شهرک‌های صنعتی در مازندران

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.