رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد؛
لزوم ترمیم طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع برای ارائه خدمت به محرومان

به گزارش پایگاه خبری تیترشمال؛ صبح امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت نشست خبری دکتر محمدصادق رضایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با حضور هیات رئیسه اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت برگزار شد.
دکتر محمدصادق رضایی در جمع اصحاب رسانه به تشریح عملکرد و برنامههای در دست انجام پرداخت و گفت: بنای ما بر این است که بیاییم در دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساختار سلامت را برای مردم انجام دهیم.
وی افزود: اصل نگاه ما حل مشکلات مردم است و انرژی و سرمایه ما نیروی انسانی ما از هیات رئیسه گرفته تا کارکنان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: معتقدیم راه حل مشکل را پیدا میکنیم و لذا این همه نیروی انسانی قوی میتواند راه حلی را پیدا کند.
دکتر رضایی ادامه داد: اگر کسی درد دارد اما پول ندارد ما موظف هستیم مشکل او را حل کنیم و نباید مشکلات مردم را مضاعف کنیم.
وی بیان کرد: هیچ خدمتی نباید در دستگاههای دولتی به دلیل نداشتن پول، ارائه نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران عنوان کرد: به تمامی پزشکان و کارمندان خود عرض میکنیم باید رقابت در خدمت به مردم ناتوان داشته باشیم و تمام تلاش ما این است که پرداخت از جیبب مردم را کاهش دهیم.
دکتر رضایی اعلام کرد: دو معیار را تعیین کردم که نخست رضایت مردم از خدمت ارائه شده است، لذا اگر نارضایتی هست باید آن را حل کنیم دوم، معیشت کارکنان ما است؛ نمیتوانیم بگوییم که پرسنل ما سفرهاش خالی باشد و بتواند خدمت خوبی ارائه دهد.
وی اشاره کرد: برای اینکه این راهبرد انجام شود باید یکسری الویتها در دانشگاه داشته باشیم که اولین گام، بیاییم سواد انسانها را بالا ببریم و سواد سلامت برای مردم، پزشکان، دانشجویان و غیره را بالا ببریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اذعان کرد: اگر آگاهی نداشته باشیم، نگرش، فرهنگ و توقع ما را تحتالشعاع قرار میدهد.
دکتر رضایی ادامه داد: با توجه به شعار سال بهداشت جهانی که داشتن آیندهای روشن است باید از هم اکنون با افزایش سواد سلامت از وقوع بیماری جلوگیری و هزینه درمان را کاهش داد.
وی مطرح کرد: سلامت و امنیت در تغذیه یکی از نکات بسیار مهم است که در دستور کار جدی ما قرار داشته و کارگروههای دانشگاه را در این حوزه، فعال نگاه داشتهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گفت: خط قرمز ما سلامت مردم است و آلودگی آب، هوا و صوتی، موضوعاتی است که باید برای آن، فکر کنیم.
دکتر رضایی تصریح کرد: باید سازمانها برای رفع ناترازی انرژی، زیرساختهای تامین انرژی خورشیدی را فراهم کنند و دانشگاه علوم پزشکی مازندران این موضوع را در الویت خود قرار داده است.
وی افزود: در پویش نه به تصادفات، فعلا ۵ خانواده نسبت به سال گذشته کمتر داغدار شدهاند و باید این پویش ادامه یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: با بررسی انجام شده از سطح استان، متاسفانه جمعیت مازندران رو به پیری است و اگر ادامه یابد تا ۴۰ سال آینده جمعیت ما نصف خواهد شد.
دکتر رضایی اعلام کرد: علت اصلی، فرهنگسازی است، چرا فرهنگ فرزند کمتر شکل گرفت و اکنون باید این فرهنگ را تغییر دهیم و موالید را افزایش دهیم.
وی اعلام کرد: برای اینکه به محرومان سرویس مناسب دهیم هیچ راهی جز، ترمیم و اصلاح پزشک خانواده و نظام ارجاع نداریم و باید فرآیندی را در نظام ارجاع درست کنیم که آن فردی که منابع و پول ندارد و نظام ارجاع را انتخاب میکند، از او به خوبی استقبال و به او خوشآمد بگوییم و هزینه درمان او را به حداقل برسانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: پزشک خانواده مازندران را تقویت، اصلاح و نظارت و ارزیابی میکنیم تا رضایتمندی مردم را افزایش دهیم.
دکتر رضایی بیان کرد: دانشگاه زمانی تحویل گرفته شد که ۵.۵ همت بدهکاری داشتیم و ضمن ناامیدی پرسنل و نداشتن منابع، با مشکلات متعددی مواجه بودیم و از سویی دیگر شرکتها به ما دارو و تجهیزات نمیدادند.
وی اشاره کرد: با برنامهریزی و حمایت انجام شده در دولت، مجلس، استاندار و مسئولان استانی توانستیم ۶۰ درصد از بدهی شرکتهای دارویی و تجهیزات، طلب ۱۲ ماهه پرستاران و طلب ۹ ماهه پزشکان را پرداخت کنیم و معوقات پژوهشگران را تسویه و عمق بدهی پیمانکاران را تا حد توان، کاهش دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در زمینه هایتک با ۵۰۰۰ تخت بیمارستانی، ۵۰۰ تخت ویژه و ۴۰ بیمارستان، مشکل داریم و عمدتا بیمارستانهای ما زیانده هستند.
دکتر رضایی اعلام کرد: معضل بعدی ما آن است که در استان، ۱۴ دستگاه ام آی آر و ۳۳ سیتی اسکن داریم اما همچنان مطالبات برای داشتن آن فراوان است و کارشناسیشده نیست و لذا هر چه هزینه کنیم مشکل نداریم.
وی افزود: دستگاه در شهرستانها وجود دارد اما قطعهای خراب میشود، آن بیمارستان به میزانی درآمد کسب نکرده است که آن قطعه را بخرد و دستگاه میخوابد و این مشکل ما است.
رئیس دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: نگاه ما داشتن سه بیمارستان بزرگ در استان است و باید زیرساختهای آن را فراهم کنیم.
دکتر رضایی اعلام کرد: دولت منابع کافی برای اتمام پروژههای عمرانی ندارد و یکی از راهکارها برای جبران، مولدسازی است، خیرین سلامت، سمنها و سازمانهای مردمنهاد، راهکار بعدی است.
وی اشاره کرد: هدایت خیرین به سمت سلامت و نشاندار کردن مالیاتها در حوزه تکمیل پروژههای عمرانی حوزه سلامت، یکی از خواستههای ما از اصحاب رسانه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ما باید به سمت دانشگاههای نسل ۳ و ۴ برویم و در رتبه تایمز دارای رنکینگ ۳۰۰ هستیم و باید از این فرصت برای جذب دانشجویان خارجی بهره ببریم.
دکتر رضایی مطرح کرد: در زمینه پژوهش برنامههای خوب و جامعهمحوری داریم و دانشمندانی داریم که جزو یکدرصد دنیا بوده و میتوانند در تولید و افزایش سهم در بازار دارو، بسیار اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان نیز بسیار دارای اهمیت است؛ گفت: افزایش نظارتها یکی از الویتهای ما در این بخش است.
دکتر محمدصادق رضایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در دومین بخش از نشست خبری با اصحاب رسانه به سوالات مطروحه از سوی خبرنگاران پاسخ داد.
دکتر رضایی در خصوص کمبود نیروهای متخصص، بیان کرد: در کل کشور این مشکل وجود ندارد و تلاش کردیم تا تقسیم عادلانهای صورت گیرد و ۵ بیمارستان بلوک را در استان انتخاب و آن را مجهز کردیم.
وی در حوزه مشکلات لجستیکی، عنوان کرد: توزیع پزشکان عمومی در ساختار وزارت بهداشت صورت میگیرد که ضریب محرومیت در استان کم است که در شاخصهای مالی بسیار اثرگذار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به دلیل وجود ۱۱۰۰ خانه بهداشت، نیاز ما را هم در حوزه پزشک عمومی، بسیار بالا میبرد.
دکتر رضایی ادامه داد: در حوزه سالیان اخیر توزیع آمبولانس در کل کشور، محدود بوده و عمدتا برای پایگاههای اورژانس ۱۱۵ تامین و به بیمارستانها اختصاص نمییابد؛ البته نقش نمایندگان مجلس در توزیع آمبولانسها نیز اثرگذار است.
وی اشاره کرد: برنامه پزشک خانواده بیش از یک دهه در استان در حال اجرا است و بحث نظام ارجاع به صورت پایلوت در جویبار و میاندورود در حال برنامهریزی، پیگیری و اجرا هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اذعان کرد: یکی از برنامههای شاخص ما پرونده الکترونیک است که باید نظام سلامت به سمت الکترونیک رود تا هزینهها کاهش یابد و در دست بررسی و پایش میدانی است.
دکتر رضایی تاکید کرد: پارسال حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به مراجعه سراپایی داشتیم که ۴۵۰ نفر بستری شدند که در خدمات ارائه شده به بیماران بستریشده، افزون بر ۸۰ درصد رضایتمندی حاصل شده است.
وی افزود: آنچه که دانشگاه علوم پزشکی مازندران خود را موظف میداند سلامت و امنیت حوزه غذا است و لذا کوتاه نمیآییم که کارخانهها، محصولات نا امن تولید و به بازار دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطرح کرد: قطعا ساماندهی دندانپزشکیهای مازندران در برنامه ما هست و به آن حساس هستیم.
دکتر رضایی با بیان اینکه بنده زیرمیزی را رد نمیکنم و ۶۰ درصد موارد انجام شده، احصا شده است؛ اشاره کرد: تمام تلاش ما این است که حداقل در بخش دولتی پدیده منحوس زیرمیزی در سایه تشدید نظارتها صورت نگیرد و با محدود نمونهها، برخورد جدی صورت گرفت؛ البته افزایش مراجعات به بخش دولتی نیز از راهکارهایی است که میتواند به کاهش این مشکل بینجامد.
وی در خصوص گرانی دارو، افزود: قیمت دارو در کشور ما گران نیست و اکنون در واقع دارد به سمت قیمت منطقی پیش میرود و منطقینبودن قیمتها موجب شده بود تا کارخانجات داخلی رغبتی برای تولید نداشته باشند و منابع زیاد ارزی جهت واردات دارو از کشور خارج میشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: نکته مهم آن است که افزایش هزینه دارو را نباید مردم بپردازند بلکه باید از سهم بیمهها، پرداخت شود.
دکتر رضایی اعلام کرد: برخی کمبودهای دارویی، کشوری است و برای هر استانی، سهمیه داده میشود و میپذیریم که برخی داروها به میزان کافی در کشور تولید و توزیع نمیشود.
وی یادآور شد: افزایش کیفیت آموزش، آموزش جامعه محور، ارتقای سواد دانشجویان، کاهش شاخص مرگومیر در مراجعات به بیمارستانها، میتواند به افزایش اعتماد عمومی به جامعه پزشکی نسل آینده کمک کند.
انتهای خبر/
برچسب ها :خدمت به محرومان ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، دکتر رضایی ، طرح پزشک خانواده ، لزوم ترمیم ، نشست خبری ، نظام ارجاع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰