کد خبر : 3329
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ - ۹:۵۰
193 views

خوش‌نشینی زباله در ساحل محمودآباد و سورچرانی تبلیغاتی خارجی

خوش‌نشینی زباله در ساحل محمودآباد و سورچرانی تبلیغاتی خارجی

با گذشت بیش از دو سال از وعده مسوولان برای خالی کردن ساحل محمودآباد از زباله و به‌رغم جهانی شدن خبر آن، نه تنها این معضل زیست‌محیطی ساحل خزر برطرف نشده است، بلکه با گذشت زمان تبدیل به نمونه‌ای از جان سختی زباله در مازندران شده است. به گزارش تیتر شمال؛ به نقل از ایرنا،

با گذشت بیش از دو سال از وعده مسوولان برای خالی کردن ساحل محمودآباد از زباله و به‌رغم جهانی شدن خبر آن، نه تنها این معضل زیست‌محیطی ساحل خزر برطرف نشده است، بلکه با گذشت زمان تبدیل به نمونه‌ای از جان سختی زباله در مازندران شده است.


به گزارش تیتر شمال؛ به نقل از ایرنا، دپوی زباله در ساحل شهرستان محمودآباد که یکی از مقاصد اصلی گردشگری در شمال کشور محسوب می شود و سالانه از حدود پنج میلیون مسافر میزبانی می کند، همواره یکی از سوژه های داغ طی سه سال اخیر بوده است.

سایت زباله محمودآباد که اکنون در فاصله حدود ۲۰ متری دریای خزر قرار دارد ، بیش از چهار دهه مقصد زباله مردم و مسافران این شهرستان ساحلی بوده است. همچنین این سایت در زمان پیک روزانه محل دپوی ۲۰ هزار تن زباله بود که به مرور زمان با جابه جایی آن به شهرهای مجاور و همچنین به مکان های خارج از استان از حجم آن کم شد ، اما هیچگاه به طور کامل سایت تخلیه نشد.

طبق وعده های پی در پی مسئولان و متولیان شهری ، شهرستانی و استانی، زباله های انباشته شده در ساحل محمودآباد هربار تا تخلیه کامل پیش رفت ، ولی هیچ وقت به پایان نرسید و بار دیگر با از سرگیری تخلیه زباله در این سایت زخم این معضل زیست محیطی سرباز کرده است.

این اتفاق که طی سال های اخیر چندین مرتبه تکرار شد. سال 98 بود که برای نخستین بار سایت دپوی زباله در ساحل محمودآباد به تیتر رسانه های داخلی و خارجی تبدیل شد و پس از آن بسیاری از مسوولان در سطوح مختلف به حرف آمدند و وعده دادند که این بار کار تمام خواهد شد و حتی گفتند که این مکان تبدیل به پارک می شود. از آن زمان تاکنون حدود سه سال سپری شده است ولی نه زباله سایت به طور کامل تخلیه شده است و نه خبری از وجود برنامه برای تبدیل آن به پارک است.

گذشته از این با انتخابات شورای ششم و تغییرات صورت گرفته در مدیریت شهری محمودآباد ، دیگر پیگیری وعده ای که داده بودند عملا امکان پذیر نیست. شاید به همین دلیل بود که باز هم پای معضل زباله محمودآباد به رسانه های خارج از کشور باز شد.

در روزهای اخیر یکی از شهرندان محمودآبادی با تهیه فیلمی از مکان سایت زباله شهرش و فرستادن آن برای یکی از شبکه های خبری خارج کشور اعتراض خود را به دپوی مجدد زباله در این مکان اعلام کرد. در این ویدئو چند ثانیه‌ای یک شهروند محمودآبادی به زباله دپو شده اشاره می کند و می گوید: کوهی از زباله در این منطقه دپو شده است و چهل سال است که این منطقه در آشغال غرق است و این هم ساحل زیبای محمودآباد.

خوش‌نشینی زباله در ساحل محمودآباد و سورچرانی تبلیغاتی خارجی

برخلاف ادعاهای مطرح شده در فیلم کوتاه شهروند محمودآبادی در باره وجود حجم زیادی از زباله در سایت ساحلی ، بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا از محل این سایت نشان می دهد که حجم عظیمی از زباله که در گذشته حتی وارد دریا نیز شده بود، دیگر در منطقه وجود ندارد ولی سایت خالی از زباله هم نشده است و شوربختانه این روزها بار دیگر زباله جدید در این منطقه دپو می شود و همین امر نیز نگرانی مردم را به دنبال داشته است.

شهروندان محمودآبادی نگرانند که  کلاف سردرگم زباله شهرشان  بار دیگر به نقطه آغازش باز گردد ، زیرا تجربه نشان داده است در دوره های قبل زباله هربار تا مرز تخلیه کامل پیش رفت ولی دوباره و چندباره با توسل به بهانه های مختلف متوقف شد. مثلا یک بار  شیوع ویروس کرونا  و ممنوعیت عبور و مرور کامیون های زباله برای خروج از استان بهانه شد، بار  دیگر استعفای شهردار کار را متوقف کرد ، تغییر فرماندار نیز یک بار بهانه برای خوش نشینی بیشتر زباله در ساحل فراهم کرد.

طی دو سال اخیر بارها از سوی مسوولان شهری و یا استانی وعده یافتن زمین مناسب برای ساخت سایت جدیدی داده شد ، ولی هر بار به دلایلی که حتی برای مردم نیز غیرقابل پذیرش است، با بن بست مواجه شد. جابه جایی محل دفن، انتقال به استان دیگر، ارسال به زباله سوز و برنامه هایی از این دست بارها و بارها به عنوان گزینه روی میز مسئولان محمودآبادی تبلیغ شد ، ولی هیچکدام به سرانجام مطلوبی که بتواند ساحل را از زباله خالی کند ، نینجامید.

در حال حاضر نیز به نظر می رسد تا زمانی که زمین مناسب برای احداث سایت زباله مشخص نشود ، نمی توان به تخلیه کامل زباله از این ساحل امید داشت. هرچند حجم عظیمی از زباله از این مکان خارج شده است ، ولی راه حل کنونی که حمل زباله به خارج از استان است ، به اعتقاد کارشناسان و حتی خود مسوولان تنها یک مسکن موقتی است. تجربه نشان داده است اینگونه راه حل ها هر بار علاوه بر هزینه های گزافی که بر دوش شهرداری می گذارد، با شکست رو به رو می شود.

پیش تر در شهریور ماه امسال فرماندار محمودآباد به خبرنگار ایرنا گفته بود که  چند قطعه زمین برای احداث سایت زباله نامزد شده است که در صورت تایید  محیط زیست ، منابع طبیعی و سایر دستگاه های مرتبط تا آخر هفته تکلیف سایت زباله مشخص و به استان معرفی می شود.

اکنون اما با گذشت سه ماه همچنان زمینی برای احداث سایت زباله محمودآباد مشخص نشده است و  همچنان زباله محمودآباد اندر خم یک قطعه زمین باقی مانده است. و این درحالی است  مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در مهر ماه ۹۹ اعلام کرده بود که این مجموعه برای همکاری در جانمایی مکان جدید دپو و پردازش زباله شهرستان محمودآباد آمادگی دارد و در اسرع وقت یکی از مکان های پیشنهاد شده برای سایت دپوی موقت و پردازش با رعایت تمامی ضوابط  زیست محیطی تایید خواهد شد.

دپوی کمتر از ۵۰۰ تن زباله در ساحل 
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان محمودآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تکذیب وجود انبوهی از زباله در ساحل این شهرستان ، گفت : متاسفانه به علت اقلیم زیستی محمودآباد که از یک طرف با دریا احاطه شده است و طرف دیگر جلگه ای بودن شهرستان، امکان یافتن زمین مناسبی که تمامی شرایط مورد تایید محیط زیست را دارا باشد ،بسیار دشوار است .

جمال فاضلی افزود: با این حال پس از چندین جلسه در فرمانداری سه زمین برای معرفی به سازمان های زیربط از جمله محیط زیست و منابع طبیعی معرفی شد که متاسفانه هنوز هیچ یک از این زمین ها به تایید و موافقت این ارگان ها نرسیده است.

وی گفت که یکی از این زمین های انتخابی که در یکی از روستاهای محمودآباد واقع شده با مخالفت های مردمی نیز رو به رو است که قوز بالای قوز شده و کار را سخت تر کرده است.

معاون فرماندار محمودآباد توضیح داد: در حال حاضر رفع معضل زباله را از چندین جهت مختلف پیگیری می کنیم. دریافت تاییدیه زمین و احداث سایت زباله یکی از این راه حل ها است تا هرچه زودتر مشکل زباله برطرف شود و همچنین در این خصوص با چند شرکت دانش بنیان  برای تبدیل زباله به کمپوست نیز مذاکراتی داشتیم.

فاضلی حجم زباله دپو شده در ساحل محمودآباد را کمتر از ۵۰۰ تن عنوان کرد و گفت : زباله های قبلی دپو شده در ساحل که بیش از ۱۸ هزار تن  بود توسط شهرداری از این مکان تخلیه و به خارج از استان منتقل شده است.

وی افزود : زباله ای که در حال حاضر در ساحل وجود دارد زباله های تولیدی جدید است و شهرداری محمودآباد روزانه ۴۰ تن از این حجم کلی زباله را به مکان تعیین شده در خارج از استان انتقال می دهد که امید است با ادامه این روند در آینده ای نه چندان دور شاهد اتمام زباله انباشته شده در ساحل باشیم.

طبق آمار های رسمی روزانه حدود ۷۰ تا ۱۰۰ تن رباله در شهرمحمودآباد و روستاهای آن تولید می شود که البته این میزان در روزهای پایانی هفته و پیک مسافر بیشتر از دو برابر می شود.

نبود برنامه مشخص و تایید شده که بتواند این مقدار زباله روزانه را ساماندهی کند ، این پرسش را مطرح می کند که در صورت تداوم بی برنامگی از جمله معرفی نشدن سایت جدید آیا شهروندان محمودآبادی بار دیگر شاهد ساحل خوابی زباله شهرستانشان خواهند بود یا این که با توجه به برنامه ریزی جدی استاندار جدید و به میدان آوردن شهروندان و به صف کردن مسئولان تمامی شهرستان ها بویژه مدیران شهری این بار طلسم زباله محمودآباد واقعا شکسته و ساحل این شهرستان یک بار برای همیشه از زباله خالی خواهد شد؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.