ییلاقات مازندران فرصتی برای پرسه در بهشت!
در استان مازندارن و در میان جنگلهای انبوه و چشماندازهای فوقالعاده بکر، دهها بهشت کوچک پنهان شده است که بهخصوص در تابستان و بهار، به مقصدی ایدهآل برای گردشگری تبدیل میشوند.
ییلاق لپاسر، برنت، آلاشت، هزار جریب، دلیر، دو هزار و سه هزار تنکابن و دهها نقطه روستایی دیگر از جمله مناطق ییلاقی مازندران هستند که ارزش دیدن دارند، در ادامه به تعدادی از معروفترین روستاهای خوشآبوهوای استان اشاره میکنیم.
کندلوس نوشهر
فیلبند بابل
ییلاق فیلبند، مرتفعترین روستای بخش شرقی استان مازندران در ارتفاعات چلاو است که در ماههای گرم سال پذیرای مردم محلی و گردشگران است و در ماههای سرد اغلب خالی از سکنه میشود. شاید بتوان اقیانوس ابری را مهمترین و جذابترین ویژگی این منطقه ییلاقی دانست که آن را در برمیگیرد و چشمانداز فوقالعادهای ایجاد میکند. قدم زدن در میان ابرها از برجستهترین جاذبههای این روستا است. دریای ابر فیلبند، هر سال مسافران و گردشگران زیادی را به این منطقه جذب میکند و این پدیده فیلبند را به یکی از محبوبترین نقاط دیدنی شمال کشور تبدیل کرده است.
مازیچال کلاردشت
جواهرده رامسر
روستای جنت رامسر
کلاردشت
خوشواش آمل
لاویج چمستان
گرسماسر رامسر
گرسماسر همچون نگینی سبز در طبیعت رامسر است که با دشتهای زیبا، کوههای بلند، چشمههای خنک و… خودنمایی میکند. این منطقه ییلاقی نیز در ماههای گرم سال، هوای خنکی دارد و گردشگران را با مراتع و تپههای سرسبز، پوشش گیاهی غنی و پربار، خانههای روستایی قدیمی، جنگلهای هیرکانی و… مسحور خود میکند.
زروم نکا
زروم روستای بکر و دستنخوردهای است که نهتنها طبیعت زیبایش بلکه معماری اصیل و صنایعدستی و بافتهای سنتی و غذاهای محلی منحصربهفردش سفر دور و دراز مسافران راهی برای جذب گردشگر و توریست است.
روستای زروم در ۷۵ کیلومتری نکا به عنوان روستای نمونه گردشگری در منطقه هزار جریب نکا در مازندران قرار دارد، این روستا که به دلیل معماری بومی مازندران مورد توجه است برطبق سنت همه ساله وقتی صدای بهارشنیده میشود روستای صفا و صمیمیت درآغوش میکشد.
ییلاق لپاسر رامسر
آلاشت سوادکوه
روستای آلاشت سواد کوه یکی از روستاهای زیبای مازندران است که طبیعتی بسیار زیبا و چشم نواز دارد. این منطقه انتخابی عالی برای داشتن اوقاتی انرژی بخش است؛ بنابراین اگر می خواهید برای مسافرت به مازندران بروید حتما از روستای آلاشت بازدید کنید زیرا این منطقه دارای مناظری بسیار شگفت انگیز است.
روستای دراسله سوادکوه
روستای دراسله از زیباترین مناطق ییلاقی در شهرستان سوادکوه است که بهدلیل آبشار زیبای آن، مورد توجه طبیعت دوستان قرار میگیرد. این روستا نیز در دامنه کوهستانهای سرسبز البرز واقع شده است و وجود آبشار و رودخانههای خروشان در آن طرفداران ماهیگیری را به این روستا جلب میکند. ماهی قزل آلای رودخانههای اطراف این روستا شهرت زیاد و طعم لذیذی دارد.در دامنههای اطراف روستای دراسله گیاهان معطر و دارویی متنوعی میرویند که از میان آنها میتوان به گل گاوزبان، پر سیاوشان، کاس و اورشمک اشاره کرد. درختان اطراف این منطقه نیز در تابستان پر از میوههای جنگلی میشوند و بوتههای تمشک در سراسر جنگل به چشم میخورند.روستای پلور آملروستای پلور از خوش آب و هواترین ییلاقهای استان مازندران است که بهدلیل فاصله کوتاه تا تهران در طول سال از گردشگران زیادی پذیرایی میکند. با شروع فصل بهار سراسر این روستا پر از شکوفههای زیبا میشوند و مناظری بسیار زیبا پدید میآورند. در طول فصل تابستان نیز درختان این منطقه پر از میوههای رنگارنگ میشوند.
روستای پلور در منطقهای کوهستانی به ارتفاع نزدیک به ۲۳۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد و آب و هوای آن بسیار دلپذیر است. در این روستا چشمه پر آب و گوارایی وجود دارد که مردم این منطقه از آب آن مینوشند.
اطراف روستای پلور جاذبههای طبیعی و تاریخی برجستهای قرار گرفتهاند که در سفر به این منطقه میتوانید از آنها نیز بازدید کنید. آبشار شاهاندشت، قلعه فرشت و دریاچه امامزاده از معروفترین جاهای دیدنی نزدیک پلور هستند.
در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با برخی از روستاهای مازندران برای خلق خاطرات خوش دور از هیاهوی شهرنشینی دعوت کنیم.
گردشگری روستایی از مهیجترین گزینهها در میان انواع گردشگری است که متاسفانه آنگونه که باید در استان مازندران، به جایگاه حقیقیاش دست نیافته است؛ ظرفیتی بسیار فوقالعاده که جدا از جذب توریسمهای خارجی، فرصتی ویژه برای ایجاد اشتغال، توسعه و احیای صنایع دستی، بازارچه و نمایشگاه تولیدات روستایی، احیا و نوسازی بافتهای قدیمی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها است؛ امری مهم که در سایه معرفی جاذبههای روستایی، توجه مسئولان و ایجاد زیرساختها و بسترهای مناسب گردشگری، دور از دسترس نیست.
گفتنی است ۱۴ آبان روز ملی مازندران یادآور حضور علویان در این دیار سبز و تشکیل نخستین حکومت شیعی جهان توسط مردم این منطقه در سال ۲۵۰ هجری قمری است.مازندرانیها در روز خجسته عید سعید فطر سال ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسنابن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند.این روز با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی مازندران ثبت شد.
گزارش: مجتبی قربانی
انتهای پیام/
#هفته_ملی_مازندران
برچسب ها :۱۴ آبان روز ملی مازندران ، پهلوانان ، علما ، فرصت بسیار مغتنم ، قهرمانان ، معرفی جاذبه های گردشگری ، مفاخر ، مهد آیین، فرهنگ و علم ، وانمندیها و ظرفیتها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰