معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطرح کرد:
اجرای طرح غربالگری دیابت و فشارخون ویژه افراد بالای ۱۸ سال در مازندران
به گزارش تیتر شمال؛ عباس علیپور صبح امروز در نشست خبری بهمناسبت پویش ملی سلامت و اجرای غربالگری دیابت و فشار خون بالا از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی در برنامه سلامت خانواده اظهار کرد: یکی از کمکهای بزرگ آن است که اقداماتی انجام دهیم تا یک فرد برای مدت بیشتری زندگی کند.
وی افزود: اگر یک فرد مبتلا به دیابت به موقع شناسایی و درمان شود حداقل دو سال و نیم به عمر او افزوده خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: اینکار بنا است تا با کمترین هزینه نیز انجام شود و به راحتی میشود با شناسایی به موقع دو بیماری دیابت و فشار خون به عمر جامعه استان اضافه کرد.
این مسئول گفت: کل هزینه و تجهیزات لازم در دانشگاه حدود ۷ میلیارد تومان است که میتواند بیشترین منفعت را برای مردم در بر داشته باشد.
علیپور اعلام کرد: سواد مطالبهگری مردم نیاز به به روزرسانی و کار دارد و باید در حوزه سلامت این مطالبهگری هدفمند صورت گیرد.
وی عنوان کرد: باید مطالبهگری ما در حوزه سلامت به این سمت باشد که سهم پیشگیری و بهداشت از بودجه و اعتبار حوزه سلامت چقدر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: باید مطالبهگری مردمی به این سمت برود چرا مراقبتها در شهرهای حتی مجاور با یکدیگر فاصله دارد و باید مطالبه مردم به این سمت باشد که چرا مراقبت در شهر کناری ما ۵۰ درصد و در شهر ما ۳۰ درصد است و این از سواد مطالبهگری صحیح نشات میگیرد.
این مسئول ادامه داد: پیشگیری بسیار مهم است و نباید بگذاریم حتی یک بیماری اتفاق بیفتد تا بعد به سمت درمان برویم و نباید بگذاریم وارد این چالش شویم.
علیپور تاکید کرد: سالانه تقریبا حدود ۱۵ هزار مرگ تا قبل از کووید داشتیم که از اسفند ۹۸ با شیوع کرونا، در سال ۹۹ ۴۰۰۰ نفر، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳ هزار نفر و در سال ۱۴۰۱ نیز ۳۶۵ نفر جان خود را به خاطر کرونا از دست دادند.
وی اشاره کرد: از ابتدای کووید تا پایان سال ۴۰۱ در مازندران حدود ۹ هزار و ۹۸۹ نفر جان خود را از دست دادند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: این اسفند ۹۸ تا سال ۴۰۱ در استان، از مجموع ۵۱ هزار مرگ، ۱۳ هزار و ۶۳۳ نفر به دلیل بیماری قلبی و عروقی، ۹ هزار و ۴۸۹ نفر بخاطر کوید و ۷ هزار و ۸۷۲ نفر بخاطر سرطان، ۴ هزار و ۴۸۴ نفر فشار خون و ۴ هزار و ۳۳۳ نفر دیابت جان خود را از دست دادند.
این مسئول مطرح کرد: برای کنترل این دو بیماری مهم دو کار و راهکار بیشتر نداریم که اول تقلیل و حذف عوامل خطر این دو بیماری یعنی کم تحرکی و تغذیه ناسالم است.
دکتر علیپور اذعان کرد: سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار هزینه بیماری است که به موقع شناسایی شود.
وی افزود: بیش از نیمی از افراد جامعه کم تحرکی دارند و باید فرهنگ تحرک را در جامعه ایجاد کنیم که یک راهکار میتواند فرهنگ پیادهروی و گسترش ورزش همگانی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: مصرف فیبر ما در مواد غذایی ما بسیار کم است علیرغم اینکه تولیدکننده نخست سبزی و میوه هستیم.
این مسئول ادامه داد: متاسفانه بیش از ۷۰ درصد مردم مازندران از چاقی یا اضافه وزن رنج میبرند.
علیپور تصریح کرد: یکی دیگر از راهکار مهم به افراد مبتلا بر میگردد که باید این شناسایی در مرحله اولیه انجام گیرد تا بتوان مراقبت موثر و درمان صورت گیرد تا از عوارض شدید آن جلوگیری کرد.
وی افزود: عمدتا این بیماری زمانی خود را نشان میدهد که اثرات خود را گذاشته و تخریب را آغاز کرده و از موی سر گرفته تا اعصاب و استخوان را تخریب کرده است و تازه فرد در مرحله درمان متوجه ابتلا به بیماری دیابت و فشار خون میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: باید این بیماریها را در زمانی که علامتدار نیستند تشخیص دهیم و این راهکار میتواند غربالگری باشد.
این مسئول گفت: ما در این پویش بدنبال شناسایی افراد مبتلا و در ادامه مراقبت و درمان هستیم.
علیپور اعلام کرد: تشخیص بهنگام موجب بازگشت فرد به زندگی و افزایش کیفیت زندگی او خواهد شد.
وی ادامه داد: لذا ابزار مورد استفاده غربالگری باید درست و به روز باشد و در مراحل بالاتر به صورت آزمایشگاهی صورت میگیرد که نظام سلامت بدنبال این روند است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان مازندران هر شهروند مازندرانی یک تیم سلامت اختصاصی شامل پزشک و بهورز دارد که قصد داریم این برنامه را از طریق این تیم سلامت انجام دهیم.
این مسئول اعلام کرد: حدود ۳۰ درصد مردم ساکن شهری ما حتی تیم اختصاصی سلامت خود را نمیشناسند و لذا باید حتما باید از بستر پزشک خانواده بهره ببریم.
علیپور گفت: هر شهروند مازندرانی میتواند با مراجعه به سامانه از پرونده الکترونیک خود مطلع و وضعیت پرونده خود را مشاهده کند.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد مردم مازندران مبتلا به دیابت هستند که این رقم در کشور ۱۴ درصد است که تاکنون حدود ۱۱ درصد افراد بالای ۳۰ سال استان قریب به ۲۰۰ هزار نفر افراد مبتلا شناسایی شدهاند و بر آورد ما حدود ۷۰ هزار مبتلا به دیابت در استان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: حدود ۳۷ درصد مردم استان مبتلا به فشار خون هستند که این رقم در کشور ۳۲ درصد است.
این مسئول تاکید کرد: ما در دیابت رتبه نخست و در فشار خون رتبه پنجم کشور هستیم و در این افراد بنا است افراد ۱۸ سال به بالا با حداقل هشت ساعت ناشتایی به خانههای بهداشت و پایگاههای پزشک خانواده شهری مراجعه کنند تا غربالگری و شناسایی انجام گیرد و این فرآیند برای مراجعهکنندگان کاملا رایگان است.
انتهای پیام/
برچسب ها :اجرای طرح غربالگری ، افراد بالای 18 سال ، دیابت ، فشارخون ، مازندران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰