کد خبر : 10658
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۶:۱۱
212 views

معاونت دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

جمعیت مازندران با تداوم روند فعلی به نصف می‌رسد/ درمان ناباروری گره‌گشای چاله جمعیتی

جمعیت مازندران با تداوم روند فعلی به نصف می‌رسد/ درمان ناباروری گره‌گشای چاله جمعیتی
عباسپور با بیان اینکه با تداوم روند موجود تا چهار دهه آینده جمعیت مازندران به نصف خواهد رسید؛ گفت: با درمان حتی بخشی از ناباورانه استان مشکل جمعیتی مرتفع خواهد شد.


به گزارش تیترشمال؛ صبح امروز مراسم اختتامیه جشنواره ملی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در محل دانشگاه پیامبر اعظم ساری برگزار شد.

این مراسم با حضور دکتر صادقیان مشاور فرهنگی وزیر بهداشت، دکتر غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تنی چند از مسئولان استانی و شهرستانی و نیز برگزیدگان جشنواره همراه بود.

عباس علیپور معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این مراسم اظهار کرد: مهم‌ترین نکته در حوزه جمعیت آن است که بپذیریم این مسئله بسیار حائز اهمیت است و باید آن را جدی بگیریم.

وی افزود: مقام معظم رهبری با ورود به موضوع جمعیت، یکی از خطاهای صورت گرفته در تصمیم و سیاستگزاری کلان کشور در دهه‌های گذشته را تهدید نسل عنوان کرد.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: جدا از کاهش جمعیت، ترکیب جمعیتی نیز در استان در حال بهم ریختگی است.

این مسئول ادامه داد: ما در مازندران با تداوم این روند در چهار دهه گذشته علاوه بر اینکه جمعیت استان نصف خواهد شد و غالب جمعیت نیز سالمند هستند که بخش قابل توجهی از آنان نیز دارای فرزند نیستند.

عباسپور عنوان کرد: ترکیب قومی و فرهنگی و نیز سطح علمی و مهارتی جمعیت ما نیز بهم خواهد ریخت.

وی با اشاره به سقوط نرخ باروری مازندران، گفت: نرخ جایگزینی در مازندران بسیار پایین است و به ازای فوت هر پدر و مادر تنها یک نفر جای خالی آنان را پر می‌کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: وضعیت جمعیتی کشور از تمامی کشورهای اسلامی و همسایه ما پایین‌تر است.

این مسئول افزود: وضعیت سالمندی کشور نیز به نسبت سایر کشورهای همسایه یک کشور پیر محسوب می‌شود.

عباسپور اعلام کرد: میزان ناباروری در کشور ما رقم بالایی است و باید توجه جدی به این موضوع صورت گیرد.

وی تصریح کرد: تولد سالانه در مازندران ۳۰ هزار نفر است که با احتساب میزان ناباروری حدود ۱۰ درصدی این جمعیت اگر تنها ۳۰ درصد این افراد را درمان کنیم مشکل جمعیتی ما را بدون هیچ اقدام دیگری تا حد زیادی مرتفع خواهد کرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: باید در اصلاح قانون جمعیت باید اقدامات جدی صورت گیرد و باید اعتبارات مناسبی در این بخش دیده شود.

این مسئول مطرح کرد: مهاجرت، سقط جنین، افزایش طلاق و کاهش ازدواج از دیگر موانع رشد جمعیتی محسوب می‌شود.

عباسپور اشاره کرد: زاد و ولد و جمعیت به یکدیگر وابسته است لذا با توجه به سن بانوان اکنون دوران طلایی پنجره جمعیتی است و با تعلل قطعا فرصت را از دست خواهیم داد.

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم در این برهه حساس باید اقدامات جدی را در این خصوص انجام دهد و نباید این فرصت طلایی حداکثر ۶ ساله را از دست دهیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران متذکر شد: ما نمی‌توانیم با یک نسخه در تمام کشور عمل کنیم و باید در هر استان سیاست‌های جداگانه‌ای با توجه به تحصیلات، وضعیت اقتصادی، فرهنگ و سایر موارد مرتبط، اتخاذ شود.

این مسئول ادامه داد: متاسفانه پس از سخنان مقام معظم رهبری در سال ۹۱ و اشاره به این نکته که ما در حوزه جمعیتی دچار خطا شدیم و باید اقدامات جبرانی صورت گیرد ۹ سال طول کشید تا قانون وضع شود.

عباسپور اعلام کرد: با توجه به تعداد ناباروری د مازندران دارای مراکز ناباروری نیستیم و تنها بخش ناباروری در بیمارستان امام داریم.

وی یادآور شد: باید در خصوص احداث مراکز ناباروری تصمیمات جدی در استان صورت گیرد و هم اکنون احداث دو مرکز یکی در غرب و دیگری در شرق استان در دست انجام است‌

گفتنی است ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۷۰ درصد شرکت کنندگان از سایر استان‌های دیگر کشور بودند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.