وی در سال ۱۳۵۹ مسئول بهداری منطقه ۳ شامل استانهای گیلان و مازندران بود که این مسئولیت را تا پایان سال
۱۳۷۲ برعهده داشت و پس از آن نیز با تشکیل سپاه ناحیه و تفکیک استانهای گیلان و مازندران، صادقیان مسئول بهداری سپاه استان مازندران شد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس، در مقطع بعدی به سمت مسئول بهداری سپاه کربلا در دوران فرماندهی سردار قالیباف رسید.
بهداری رزم مازندارن در غربت روایت
جهانگیر (محمدباقر) صادقیان در گفتگو با خبرنگار دفاع مقدس پایگاه خبری تحلیلی بلاغ در خصوص عملکرد، فعالیت و نقش بهداری رزم در جنگ تحمیلی، اظهار کرد: یگانهایی که تحت پوشش بهداری رزم منطقه ۳ بود شامل استانهای گیلان و مازندران آن دوران و استانهای گیلان، گلستان و مازندران امروز بودند و در آن برهه ما در تمامی شهرستانها دارای بهداری و درمانگاه بودیم.
وی افزود: یگانهایی که تحت پوشش ما بود شامل لشکر ۲۵ کربلا، تیپ ۴۵ جوادالأئمه، تیپ مالکاشتر، تیپ ظفر، تیپ القارعه و سپاه مریوان بود که کلیه فعالیتهای آنان تحت پوشش ما بود و ما موظف بودیم تا از هر جهت از این یگانها در زمان عملیات، پشتیبانی کنیم.
مسئول بهداری رزم استان مازندران در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: در آن شرایط سخت جنگ و تحریم و محدودیتهایی که وجود داشت ما میبایست تمامی آمبولانسها، دارو، تجهیزات و مایحتاج بهداری را از استان مازندران، تامین میکردیم و تمامی عزل و نصبها نیز بر عهده و اختیار بنده حقیر بود.
صادقیان ادامه داد: تمامی نیروهای برادر و خواهر یگانهای بهداری رزم استان مازندران، زحمات وافری کشیدند و مظلومانه نیز خدمت کردند که شاید در جایی نیز این تلاشها، درج نشده باشد؛ اما ما در بحث جنگلهای آمل، بندر ترکمن، کلاله، مناطق محروم و در حوادث و بلایای طبیعی نظیر زلزله رودبار الموت، نقش کلیدی داشتیم و نخستین اکیپ بهداشتی و درمانی بهداری سپاه استان در منطقه حضور پیدا کرد و ما توانستیم که به مردم خدمات خوبی را برسانیم که در نهایت تقدیرنامهای را از محسن رضایی فرمانده کل سپاه دریافت کردیم.
نقش پررنگ مردم در تامین مایحتاج درمانی دفاع مقدس
وی در خصوص نقش بهداری رزم مازندران و یگانهای بهداری استان، عنوان کرد: بهداری رزم مازندران در دوران دفاع مقدس طوری عمل کردند که بعد از پایان جنگ در همایشی که در سپاه کشور ایجاد شد، بهداری استان مازندران بهعنوان تنها بهداری نمونه کل کشور انتخاب و معرفی شد و به صورت جداگانه از سوی ذوالقدر رئیس ستاد وقت، شجاعی مسئول بهداری کل سپاه، سردار فتحیان مسئول بهداری جنوب کشور و مسئول بهداری غرب کشور مورد تجلیل قرار گرفت.
مسئول بهداری رزم استان مازندران در دوران دفاع مقدس، گفت: این مسئله نشانگر آن است که نیروهای ما با تدبیر، با وحدت رویه، احساس مسئولیت و دلسوزانه البته با کلیه پشتیبانی مردمی ولایتمدار منطقه شمال کشور، عمل کرده است.
صادقیان اشاره کرد: همه مردم و شبکههای بهداشت و درمان استان و همه مسئولان وقت آن برهه، جنگ و دفاع را در الویت خودشان قرار داده بودند و بسیار نقش مردم در این زمینه، پررنگ بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای جنگ شاید در شروع تشکیل سپاه نیاز به یک ساختار و تشکیلاتی به ویژه در حوزه درمانی بود و میبایست کلینیک و درمانگاه، راهاندازی میشد؛ البته شاید در آغاز جنگ، امکانات کمی داشتیم و به طور نمونه در کل منطقه ۳ ما با یک وانت، شروه بکار کنیم و با همین یک دستگاه هم کارهای اداری و هم کارهای توزیع دارو در کلیه یگانها را انجام میدادیم؛ اما بعدها با توانمندی بیشتری و پشتیبانیهایی که شد شرایط بهتری را شاهد بود.
مسئول بهداری رزم استان مازندران در دوران دفاع مقدس، ادامه داد: شاید در بدو کار با کمبود نیروی انسانی و متخصص مواجه بودیم اما بعدها توانستیم نیروهای متعددی را تربیت کنیم و مسئولان بهداری پایگاهها و یگانها را انتخاب و نیروهای کارآمد را شناسایی کنیم و در ادامه با راهاندازی مراکز آموزشی، شرایط نیروهای بهداری رزم، مطلوبتر شد.
تقدیم ۱۴۹ شهید بهداری سپاه کربلا به انقلاب اسلامی
صادقیان اظهار کرد: پیرو هماهنگی با رئیس شبکه بهداشت هر شهرستان، کلیه بیمارستانهای شبکه بهداشت و درمانی که در شهرستانها بود با ما همکاری تگاتنگی داشتند و در پادگان المهدی، ساری، بابل و گرگان، مراکز آموزشی تئوری را برای نیروهای پزشکیار، بهیار و امدادگران ایجاد کردیم و با هماهنگی بیمارستانها توانستیم آموزشهای عملی را نیز به نیروهای آموزش دیده تئوری دهیم تا با آموزش تکمیلی، یگانهای خود را به وجود بیاوریم.
وی در خصوص تعداد شهداری بهداری رزم مازندارن در دوران دفاع مقدس اعلام کرد: آماری که تا به امروز در اختیار ما است حدود ۱۴۹ شهید است که این آمار البته ممکن است بیشتر باشد؛ چرا که ما هنوز دقیقا نتوانستیم شناسایی لازم و آمار دقیق را از شهرستانها، اخد کنیم.
مسئول بهداری رزم استان مازندران در دوران دفاع مقدس، گفت: با وجود اینکه نیروی اعزامی خواهر از استان مازندران به جبهه بسیار داشتیم اما در جمع شهدای بهداری، شهیده نداشتیم.
صادقیان در خصوص شهدای شاخص بهداری رزم سپاه کربلای استان مازندران، پاسخ داد: شهید حاج علی احمدی مسئول بهداری لشکر ۲۵ کربلا، محمدعلی جعفری مسئول بهداری لشکر ۲۵ کربلا، شهید علیرضا کوهستانی جانشین مسئول بهداری لشکر ۲۵ کربلا، شهید کامران، شهید بنی کاظمی، شهید جلودار، شهید جوانمرد و شهید جانعلیزاده از شهدای شاخص بهداری رزم استان مازندران بودند.
گفتنی است؛ آنچه از تاریخ شفاهی فرماندهان بهداری و امدادگران لشکر ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس بر میآید، بهداری رزم مازندارن در نزدیک به ۳۰ عملیات جنگ تحمیلی، حضور داشت.
متاسفانه یگاننویسی عملکرد بهداری رزم لشکر ۲۵ کربلا یکی از آرزوهای دیرینهای است که حسرت آن بر دل بسیاری از عرصه بهداری ماند و بنا است این آرزوی دیرینه در قالب تدوین کتاب، گردآوری شود.
بهداری رزمی سه هزار شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم کرد که بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر از آنها امدادگر شهید بودند که در حین انتقال در زیر آتش به شهادت رسیدند.
گفتنی است در دوران دفاع مقدس، بیش از ۵۰۰ نفر پرستار و پزشک و داروساز و دندانپزشک شهید شدهاند.
انتهای خبر/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰