کد خبر : 22634
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۶
123 views

در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی مازندران چه گذشت؟

در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی مازندران چه گذشت؟
شورای گفت وگوی بخش خصوصی و دولتی مازندران تاکنون ۱۴۰ دستور کار و ۴۱۳ مصوبه ملی و استانی و دستاوردهای مختلفی داشته است.


به گزارش تیتر شمال؛ شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی با حضور مسؤولان ملی و استانی پیش از ظهر چهارشنبه در استانداری مازندران برگزار شد.

در این جلسه عبدالله مهاجر خزانه دار اتاق بازرگانی ایران با بیان که موارد زیادی از مسائل و مشکلات بخش خصوصی در شورای گفتگوی استان مطرح و بررسی شده است، از تلاش‌های صورت گرفته در این حوزه تلاش کرد.

وی با اظهار اینکه در شورای گفت وگوی مازندران مسائل مختلف در حوزه‌های نظیر آبزیان، گردشگری، کشاورزی، شهرک‌های صنعتی صنایع و غیره مطرح شده است، گفت: این استان جزو استان‌های خوب در شورای گفت وگو محسوب می‌شود.

کاشفی قائم دبیرخانه شورای گفتگوی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه مسائل متعددی در سال‌های اخیر در شورای گفتگوی استان به آن پرداخته شده است، گفت: مازندران جزو استان‌های برتر کشور است که ویژه و تخصصی به مسائل پرداخته است.

بخش خصوصی باید طرح های سرمایه ای را به اهل آن واگذار کند

یوسف نوری روز چهارشنبه در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، وجود منابع خدادادی فراوان از جمله جنگل و دریا، سه بندر و گردشگرپذیر بودن را از جمله مزیت‌های مهم در مازندران عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود سه بندر نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد در این استان، فعال شدن کریدور شمال جنوب با هدف توسعه مناسبات با کشورهای همسایه و حتی دیگر کشورها از ضرورت‌های مهم است.

وی اظهار کرد: اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان باید با استفاده از ظرفیت‌های دیگر اعضا در سایر استان‌ها به عنوان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با ایجاد زیرساخت‌های لازم، کریدور شمال جنوب را در مازندران فعال کنند.

نماینده عالی دولت در مازندران با بیان این‌که برای دستیابی به توسعه پایدار، بخش خصوصی باید دیوان‌سالاری را کنار بگذارد و طرح‌های سرمایه‌ای را به اهل آن واگذار کند، تصریح کرد: طرح‌های بزرگ سرمایه‌ای باید به افرادی واگذار شود که علاوه بر اهلیت داشتن، از توان مالی کافی نیز برخوردار باشند تا طرح‌ها در موعد مقرر تکمیل و بهره‌برداری شوند.

مقام عالی دولت در مازندران لازمه دستیابی به توسعه همه‌جانبه را تقویت زیرساخت‌های موجود و اجرای طرح‌های بزرگ اقتصادی در استان دانست و اظهار کرد: بسته‌های اجرایی توسعه‌ای مازندران در بخش‌های مختلف از جمله اقتصاد دریا و گردشگری تهیه و تدوین شده و به مرور نیز در حال عملیاتی شدن است.

نوری با بیان این‌که سرمایه‌گذاری در برخی کسب و کارهای منسوخ شده آفت بزرگی برای توسعه است، افزود: سالانه تعداد قابل توجهی کسب و کار جدید معرفی می‌شود که با سرمایه‌گذاری در آن‌ها، می‌توان به افزایش تولید، بهبود اوضاع اقتصادی و اشتغال‌زایی پایدار امیدوار بود.

وی با بیان این‌که در این استان حدود ۷.۵ میلیون تن انواع مختلف محصولات کشاورزی تولید می‌شود، به مزیت‌های فراوان مازندران در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: مازندران در تولید ۱۳ قلم محصولات کشاورزی، رتبه نخست کشوری را در اختیار دارد.

استاندار مازندران از روند رو به رشد اشتغال در مازندران خبر داد و گفت: ایجاد اشتغال در این استان پارسال با رشد ۱۲۸ درصدی مواجه بود، ضمن اینکه مازندران به لحاظ نرخ مشارکت اقتصادی، از استان‌های برتر کشور است.

نوری با بیان این‌که مازندران از نظر سرمایه‌گذاری خرد نیز رتبه دوم کشوری را در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: اعضای اتاق بازرگانی به عنوان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، باید ساز و کارهای مربوط به صادرات برنج مازندران را فراهم کنند.

وی گفت: در ارتباط با اراضی وقفی در مازندران نیز کارگروهی در استان تشکیل شد تا موارد اختلافی با هدف منفعت بردن مردم از طرح‌های بزرگ اقتصادی رفع شود.

 

کسب رتبه‌های برتر مازندران در کشور

محمدرضا بهرامن دیگر نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز افزود: مازندران توانسته نمره ۸۱ را در سال ۱۴۰۰ طبق ارزیابی‌های کشوری در شورای گفتگوی کشور کسب کرد و در سال ۱۴۰۱ نبز میانگین نمره استان به ۹۳ و بالاتر از میانگین ۶۳ درصدی کشور رسیده است، گفت: در سال گذشته نیز ۹۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را کسب کردیم که درخور توجه بوده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان که از نظرات دستگاه‌های نظارتی در شورای گفتگو نیز استفاده کنیم، یادآور شد: امروز دستگاه‌های اقتصادی کمک کار بخش اقتصادی هستند.

وی با بیان اینکه همه ارکان اقتصادی و نظام جمهوری اسلامی باید در کنار هم قرار بگیرند، گفت: باید همدلانه و مسئولانه در کنار یکدیگر قرار بگیریم.

دستاوردهای شورای گفت وگو

علی تقی پور رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز با اشاره به دستاوردهای شورای گفتگو اظهار داشت: از سال ۹۵ تا سال جاری ۳۷ دستاورد داشتیم که از این تعداد سه مورد مربوط به بهتر سال جاری بوده است.

وی گفت: شورای گفتگوی بخش خصوصی تاکنون ۷۹ نشست با ۱۴۰ دستور جلسه و ۴۱۳ مصوبه داشته است.

پیام باقری نایب رئیس اتاق بازرگانی با بیان اینکه باید راهکارهایی اتخاذ کنیم که جامعه تولیدی و صنعتی آسیب نبیند گفت: توجه به اقتصاد دریا و فراهم کردن زیرساخت‌ها را در استان مازندران با توجه به میزبانی از گردشگران ملی امری مهم و ضروری بیان کرد.

قانون ملاک عمل قرار گیرد

همچنین آیت الله محمدباقر محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران با تاکید بر عمران آبادانی گفت: باید همه بخش‌ها و اجزای جامعه در این راه تلاش و برنامه‌ریزی کنند.

آیت الله محمدی لایینی با با بیان اینکه همه چیز باید دارای پیوست عدالت باشد، گفت: قانون باید محور و ملاک قرار گیرد و نه بی‌قانونی نه بد قانونی را نمی‌پذیریم.

نماینده ولی فقیه در مازندران، با اشاره به وجود مشکلات در حوزه اقتصاد، گفت: مشکل را شماها باید حل کنید و تحریم‌ها را بشکنید و دور بزنید و با کشورهای مختلف همکاری‌های اقتصادی را پررنگ کنید.

این مسئول عنوان کرد: بخش اقتصادی در ارتباطات بین‌المللی می‌تواند نقش‌آفرینی کندو وزارت خارجه یکی از بهترین مؤلفه‌های محیط کسب و کار است، اگر به شما بها دهند می‌توانید تحریم‌ها را دور بزنید.

وی با بیان اینکه شما باید موانع را برطرف کنید، خاطرنشان کرد:مقام معظم رهبری برای بخش خصوصی سنگ تمام گذاشت و اقتصاد مقاومتی، توجه به بنگاه‌های کوچک، سیاست‌های واگذاری اصل ۴۴ و امثال اینها سبب تقویت بخش خصوصی می‌شود.

آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه دولت باید خادم بخش خصوصی باشد و نه رقیب آن، اضافه کرد: دولت نباید بنگاه‌داری یا تصدی‌گری کند و دستگاه‌های اجرایی خادم بخش خصوصی هستند.

ادارات باید تعامل درون سازمانی و بین سازمانی را تقویت کنند

عالیه زمانی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی نیست با تاکید بر اینکه ادارات باید تعامل درون سازمانی و بین سازمانی را تقویت کنند، گفت: چابک سازی عملیاتی و میدانی عمل کردن رسیدن به اهداف و دستاوردها و جذب سرمایه‌گذاری ضروری است.

وی توجه به اولویت اقتصادی با نگاه معیشت محور، جذب مشارکت مردمی و حمایت از شهروندان را امری و اساسی بیان کرد و گفت: در استان مازندران سرشار از منابع و ظرفیت‌ها هستیم و باید از این دستاوردها استفاده شود.

گفتنی است، تعیین تکلیف پروانه‌های تأسیس غیرفعال، بررسی افزایش تعرفه بدهی گاز مصرفی صنایع تبدیلی دارای پروانه، بررسی مشکلات سرمایه‌گذاران و مجریان طرح‌ها، بررسی افزایش تعرفه گاز صنایع فلزی و وضعیت برگشت محصولات صادراتی کشاورزی ایران را از جمله دستاوردهای شورای گفت وگوی مازندران بوده است.

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.