آیا در نهمین دوره این طلسم میشکند؟
دست کوتاه شهرهای مازندران از عنوان پایتخت کتاب ایران
به گزارش پایگاه خبری تیترشمال؛ مازندران، نهمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، تمامی استانهای کشور را برای تصاحب این عنوان به تکاپو انداخته است.
طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی از طریق حمایت از برنامهها، پیشنهادهای نو و ابتکاری و پایدار برگزار میشود.
در این طرح برنامههای هر شهر در زمینه ترویج کتاب خوانی که با همکاری دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای فرماندار، شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مربوطه ارائه میشود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.
عنوان پایتخت کتاب ایران هر سال به یک شهر اختصاص داده میشود که هشت دوره پیشین این طرح به ترتیب شهرهای اهواز، نیشابور، بوشهر، کاشان یزد، شیراز، سنندج و سمنان توانستند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند و دست شهرهای مازندران از این عنوان کوتاه مانده است.
لزوم تدبیر برای ارتقای سرانه فرهنگی سرخرود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در دیدار با امام جمعه و جمعی از اعضای شورای شهر سرخرود، با موضوع برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران اظهار کرد: امروز سرخرود پس از یک دهه از لحاظ توسعهیافتگی به یک جهش رشدیافتگی دست یافته است که حاصل همراهی و همدلی مسئولان است.
محمد محمدی افزود: زمانی یک شهر را توسعه یافته مینامیم که تمامی فاکتورها را با یکدیگر داشته باشد و یکی از نشانههای توسعه یافتگی، توسعه فرهنگی است و یکی از حسرتها در سرخرود، فقدان سرانه فرهنگی در این شهرستان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، خاطرنشان کرد: زمانی اقتصاد و صنعت ما رشد خواهد کرد که فرهنگ ما رشد کند و در ناترازی انرژی امروز کشور نیز مسئله فرهنگ و فرهنگسازی، یک نکته کلیدی است.
این مسئول ادامه داد: کشور ما یک کشور فرهنگی و دارای فرهنگی کهن و ریشهدار است و موضوع کتاب از جمله مواردی است که حتی مورد توجه موکد مقام معظم رهبری است و همواره ایشان از نمایشگاههای کتاب بازدید میکنند.
محمدی بیان کرد: نخستین درخواستم از مسئولان شهری سرخرود آن است که برای سرانه فرهنگی این شهر، تدبیری بیندیشند.
سرخرود از فقدان یک سالن آمفی تئاتر رنج میبرد
وی عنوان کرد: سرخرود از فقدان یک سالن آمفی تئاتر و سالن همایش برای برگزاری مراسمات رنج میبرد و انتظار ما این است که در آیندهای نزدیک، یک سالن آمفی تئاتر و سالن همایش در این شهر، کلنگزنی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، اعلام کرد: باید به فکر ساخت یک سالن آمفی تئاتر، نگارخانه و سالن همایش حداقل با ظرفیت ۱۵۰ نفر باشید که قطعا مورد توجه حتی هنرمندان از اقصی نقاط مازندران قرار خواهد گرفت.
این مسئول ادامه داد: قطعا وجود چنین سالنی در برگزاری بسیاری از برنامهها و مراسمات از همایشها و جلسات مهم گرفته تا تئاتر و موسیقی و غیره، بکار خواهد آمد.
سرخرود استحقاق عنوان پایتخت کتاب ایران را دارد
محمدی گفت: شهر سرخرود با ظرفیت موجود میتواند جزو سه نامزد پایتخت کتاب ایران قرار گیرد و جدا از اینکه این امر حکایت از فرهیختگی شهر سرخرود خواهد داشت باید بپذیریم که این شهر، استحقاق چنین عنوان و ظرفیتی را دارد.
وی اشاره کرد: امسال، سرخرود میتواند به عنوان پایتخت اصلی شهر کتاب ایران معرفی شود و کاملا دارای ظرفیت لازم برای تصاحب این عنوان است و هرگونه حمایتی لازم باشد دریغ نخواهیم کرد تا این اتفاق نیک در این شهرستان رقم بخورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، متذکر شد: هدف ما هزینهتراشی برای شورا و مدیریت شهری نیست، چرا که هر چه برای فرهنگ، هزینه کنیم در واقع سرمایهگذاری و ایجاد فرصت است.
این مسئول با بیان اینکه امروز باید فرهنگ غنی مازندران را به تمام کشور نشان دهیم؛ یادآور شد: ما باید تمام همت خود را بکار ببندیم تا شخصیت واقعی مازندران را به کل کشور نشان دهیم و لذا اگر بتوانیم یک شهر مازندران را به عنوان پایتخت کتاب کشور معرفی کنیم به نوعی ادعای سبقه و تمدن کهن طبرستان را در فرهنگ و تشکیل نخستین حکومت علوی در مازندران را به اثبات خواهیم رساند.
لزوم توجه به موضوع فرهنگ
امام جمعه سرخرود نیز در این دیدار، اظهار کرد: پیشرفتهای قابل توجه و ملموسی در سرخرود در سایه همدلی و وحدت مسئولان این شهرستان رخ داده است که البته باید در کنار امور اقتصادی به موضوع فرهنگی نیز توجه داشت.
حجتالاسلام مهدی تقیزاده افزود: موضوع پایتخت کتاب، وجههای از شاکله فرهنگ است و لذا موضوع کتاب در امر فرهنگ، بسیار تاثیرگذار است.
امام جمعه سرخرود، خاطرنشان کرد: باید در تمامی ابعاد، موضوع فرهنگ دیده شود و ارتقا یابد و باید تلاش کرد تا مردم را به قله فرهنگ، نزدیک کرد.
این مسئول ادامه داد: سبک زندگی دینی یک فرهنگ است که برگرفته از سیره ائمه اطهار است.
تقیزاده تاکید کرد: در کنار سیره عملی، سیره علمی ائمه نیز ماندگار شد که اصلیترین محور آن کتاب است که در اختیار جامعه است و مهمترین آن کتاب قرآن است.
وی اذعان کرد: جلسه امروز یک جلسه بسیار مهمی است و کاری که قرار است اتفاق بیفتد یک کار بزرگی است که موجب ارتقای سطح فرهنگ شهر سرخرود خواهد شد.
امام جمعه سرخرود، گفت: هر کجا کتاب بود مسبب زیبایی بود و در امر فرهنگ دینی نیز کتاب دارای جلوه ویژه و خاصی است.
تقیزاده اعلام کرد: باید در کنار تمامی پروژههایی که مدیریت شهری دنبال میکند و سرخرود را سر زبانها آوردند باید در امر فرهنگ و کتاب و کتابخوانی نیز این مهم، اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: برای مبدل شدن سرخرود به عنوان پایتخت کتاب، باید گام های بزرگی برداشته شود و باید سرخرود را به عنوان پایتخت فرهنگی کشور معرفی کنیم.
امام جمعه سرخرود، متذکر شد: حوزه فرهنگ و تبدیل به پایتخت کتاب ایران، قطعا فرصتهای جدیدی را پیش روی سرخرود قرار خواهد داد و در این مسیر، قطعا هر حمایتی لازم باشد دریغ نخواهیم کرد.
شهر سرخرود بهعنوان نامزد پایتخت کتاب ایران معرفی میشود
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در این جلسه اظهار کرد: جشنواره پایتخت کتاب همه ساله با مشارکت وزارت فرهنگ و کشور در سطح ملی برگزار میشود و امسال نهمین دوره این رویداد برگزار خواهد شد.
سید علی علوی افزود: جلسات متعددی در این خصوص در استان برگزار شد و آنچه مهم است بر اساس بررسیهای بعمل آمده، شهر سرخرود با توجه به پتانسیلهای موجود به عنوان گزینه و نامزد استان مازندران انتخاب و معرفی خواهد شد.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، خاطرنشان کرد: پس از اعلام سرخرود به عنوان نامزد پایتخت کتاب ایران در ادامه بازرسانی از اقدامات انجام شده در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری به صورت میدانی بازدید خواهند کرد.
این مسئول تاکید کرد: عمده اهداف کلی این رویداد، کمک به عدالت فرهنگی، تقویت و انسجام بخشی به توسعه فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی، جذب و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای مادی و معنوی برای ترویج کتابخوانی است.
علوی اشاره کرد: یکسری طرحهایی را به صورت پیشنهادی به شهرداری سرخرود ارائه کردیم که در واقع شامل اقدامات سخت افزاری، نرم افزاری، نامگذاری کوچه و خیابانها بنام کتاب، نویسندگان کتاب، نصب المانها، ایجاد کتابخانهها و غیره است تا کلیه ظرفیت شهر از تشکلها گرفته تا سایرین میتواند کمک کار باشند.
وی اذعان کرد: هر گونه اقدامات برای توسعه سرانه فرهنگی و ترویج کتاب و کتابخوانی در سرخرود در زمره این طرح قرار میگیرد که باید در این مسیر گام برداشت.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، یادآور شد: در سال گذشته، شهرستان آمل به عنوان یکی از ۱۰ شهر پایتخت کتاب ایران انتخاب شد که در سیر بررسی، ایراداتی به آن وارد شد و لذا انسجام میان دستگاهی و هماهنگی و همکاری میان دستگاهها در این انتخاب بسیار مهم است که باید بدان توجه کرد.
انتهای خبر/
برچسب ها :ارتقای سرانه فرهنگی ، پایتخت کتاب ایران ، خیز سرخ رود ، دست کوتاه شهرهای مازندران ، فقدان آمفی تئاتر ، معرفی پایتخت کتاب ایران ، نهمین دوره انتخاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰