کد خبر : 17960
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۱
185 views

استاندار مازندران در دیدار هیات تجاری منگستائو قزاقستان در ساری :

سرمایه‌گذاران کشورهای حاشیه خزر از فرصت معافیت ۲۰ ساله مالیات منطقه آزاد استفاده کنند

سرمایه‌گذاران کشورهای حاشیه خزر از فرصت معافیت ۲۰ ساله مالیات منطقه آزاد استفاده کنند
استاندار مازندران با اظهار این که دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران به گسترش روابط تجاری از طریق کریدور شمال به جنوب با محوریت مازندران توجه ویژه‌ای کرده است، گفت: سرمایه‌گذاران کشورهای حاشیه خزر از فرصت معافیت ۲۰ ساله مالیات در منطقه آزاد این خطه استفاده کنند.


به گزارش تیتر شمال؛ سید محمود حسینی پور روز پنجشنبه در دیدار هیات تجاری منگستائو قزاقستان در محل استانداری مازندران با اظهار این که در ۲ سال اخیر روابط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایران با کشورهای همسایه ارتقاء یافته است، افزود: اشتراکات فرهنگی و اجتماعی بین ایران و قزاقستان و این که نیمی از جمعیت قزاقستان برادر و خواهر مسلمانان هستند، فرصت بیشتری را برای گسترش روابط بوجود آورده است.

وی با اظهار این که مزیت های زیادی در مازندران برای توسعه روابط با کشور قزاقستان وجود دارد که مهمترین آن کریدور شمال به جنوب که ثقل این کریدور در مازندران است، ادامه داد: همجواری مازندران با پایتخت دیگر مزیت برای توسعه روابط تجاری اقتصادی است.

نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه این خطه شمالی در امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران نقش محوری دارد چراکه مازندران در تولید ۱۵ نوع محصولات کشاورزی رتبه نخست تا سوم را دارد، بیان داشت: گردشگری دیگر مزیت این استان است، چراکه به طور متوسط سالانه ۴۰ میلیون نفر گردشگر وارد استان مازندران می شوند.

حسینی پور، نزدیکی دریا و جنگل و وجود جنگل های هیرکانی و تولیدات کشاورزی جذابیت مازندران را برای گردشگران داخلی و خارجی دوچندان کرده است، افزود: مازندران با برخورداری از سه بندر و سه فرودگاه به عنوان زیرساخت های مهم توسعه روابط تجاری اقتصادی، فرصت استثنایی را برای سرمایه‌گذاری کشورهای همسایه دریای خزر فراهم کرده است.

وی اظهارداشت: مازندران با جمعیت بیش از سه میلیون نفر و تمدن علوی در بخش فرهنگی نیز سرآمد است.

استاندار مازندران مردم استان را در بخش اقتصاد سخت کوش و نقش آفرین در رونق اقتصادی کشور توصیف کرد و گفت: اشتراکات زیادی در موضوع اقتصاد مبنی بر کشاورزی، منابع طبیعی، گاز، نفت و صنایع تبدیلی بین مازندران و قزاقستان وجود دارد.

حسینی پور تصریح کرد: همزمان با فعالیت دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران، گرایش توسعه روابط تجاری اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای دریای خزر از جمله قزاقستان ویژه شده است و همسو با این رویکرد، دیپلماسی اقتصادی ایران با قزاقستان افزایش یافت.

وی نمونه بارز توسعه اقتصادی مازندران با کشور های حاشیه دریای خزر را حضور در بازار روسیه و انعقاد قرارداد ۲۳۰ میلیون دلاری صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی مازندران به مسکو عنوان کرد.

استاندار مازندران قزاقستان را غنی ترین کشور در سنگ های معدنی در بین کشورهای منطقه دانست و گفت: با توجه به وجود زیر ساخت رو رو کامیونی و ریل راه آهن در بندر امیر آباد، تمامی تولیدات معدنی قزاقستان از این بندر در مازندران قابل انتقال به کشور های مقصد است.

استاندار مازندران با بیان اینکه در حال حاضر سطح روابط تجاری، فرهنگی و گردشگری مازندران با قزاقستان رضایت‌بخش به نسبت ظرفیت ها نیست، گفت :امیدواریم پس از آشنایی این هیات تجاری منگستائو قزاقستان با ظرفیت های تولیدی و صنعتی استان شاهد گسترش روابط باشیم.

حسینی پور بیان داشت: تقویت تبادلات تجاری مازندران از طریق بخش خصوصی مورد حمایت جدی دولت سیزدهم در ایران است.

 

استاندار مازندران با اشاره به این که فرصت های مشترک مازندران با قزاقستان برای گسترش گردشگری دوچندان است، گفت: با توجه به اختیاری که شخص آیت الله رئیسی رییس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران به استاندار داده است روادید بین مازندران و قزاقستان برداشته شده است.

حسینی پور با بیان اینکه طبق مصوبه هیات دولت جمهوری اسلامی ایران، مازندران به منطقه آزاد تبدیل شده است، گفت: سرمایه‌گذاری برای تجار قزاقستان با معافیت ۲۰ ساله پرداخت مالیات در این استان، فرصت استثنایی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح منطقه آزاد تجاری سه لکه‌ای یا سه نقطه‌ای مازندران که به شورای عالی مناطق آزاد و هیات دولت پیشنهاد شد، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، ۱۵ مهرماه سال جاری از سوی رئیس‌جمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد، نخستین نمونه از منطقه آزاد تجاری غیرمتمرکز در کشور محسوب می‌شود و در مجموع یکهزار و ۶۰۵ هکتار مساحت دارد که در سه نقطه از استان قرار گرفته است.

یعنی مزایای بهره‌مندی از این طرح فقط شامل سه نقطه محدود در بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار مساحت، منطقه ساحلی چپکرود جویبار تا میرود بابلسر با ۴۶۱ هکتار مساحت و محوطه بندر نوشهر با ۸۴ هکتار مساحت می‌شود و ارتباطی به مناطق خارج از این محدوده‌های بندری ندارد

وی به وجود ۲۷ دانشگاه در مازندران اشاره کرد و بر لزوم تبادل استاد و دانشجو با کشور قزاقستان تاکید کرد.

استاندار مازندران به اهمیت موضوع دانش بنیان و وجود ۱۲۰ شرکت دانش بنیان در استان به ویژه در سه بخش کشاورزی، صنعت و گردشگری اشاره کرد و گفت: تبادل علمی پیشرفته لازمه گسترش دیپلماسی و اقتصادی است.

طبق برنامه اتاق بازرگانی مازندران هیات تجاری منگستائو قزاقستان در سفر هفت روزه از بخش های مختلف استان مازندران بازدید می کنند.

بازدید از بنادر مازندران، واحد های تولیدی گل و گیاه، پایانه صادراتی محصولات کشاورزی، مناطق گردشگری از برنامه‌های این هیات تجاری قزاقستان به مازندران است. همچنین نشست مشترک با فعالان اقتصادی و مدیران دستگاه‌های اقتصادی با استان و بازدید از موزه های تاریخی و فرهنگی و دیدار با اعضای شورای شهر ساری از دیگر برنامه‌های هیات تجاری منگستائو قزاقستان است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.