به گزارش تیتر شمال؛ زندان با وجود تمامی محدودیتهایی که به فرد تحمیل میکند و سختیهایی که برای او دارد میتواند فرصتی برای اعتلای فکری و علمی و فراگیری مهارتهای مختلف نیز باشد که در صورت استفاده درست از این فرصت، فردی که به هر دلیل دچار گسست از جامعهی خود شدهt میتواند پس از آزادیt عنصری مفید برای جامعه باشد.
در شرایطی که روزها اغلب آنقدر طولانی میشوند که هر چقدر هم به ساعت زل بزنی، عقربهها خیال تکان خوردن ندارند.
تنها سرگرمی مفید و مؤثر برای زندانیان خواندن کتاب به نظر میرسد؛ حالا مدتی است پای کتابها به زندانهای مازندران باز شده است و این یار مهربان در تلاش است تا مرهمی کاری برای رنج دربندنشینان باشد.
کتابخوانی در بند
علی استادی مدیرکل زندانهای مازندران در این باره در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در خردادماه امسال، تفاهم نامه ملی نهاد کتابخانههای عمومی و سازمان زندانهای مازندران، عملیاتی شد.
وی افزود: توسعه فعالیتهای فرهنگی و تربیتی همواره در نظام زندانبانی اسلامی یک اصلی انکار ناپذیر بوده و هست و لذا تحقق اهداف آرمانی سازمان زندانها، بازگشت شرافتمندانه زندانی پس از اتمام دوران محکومیت به کانون خانواده و جامعه است.
مدیرکل زندانهای مازندران، کتاب و کتابخوانی را یکی از مهمترین شاخص کاربردی و با اهمیت و در عین حال موثر در غنیسازی اوقات فراغت و بازدارنده در حادث شدن رفتارهای پر خطر در زندانها عنوان کرد و گفت: تفاهمنامه همکاری بین نهاد کتابخانههای عمومی و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با هدف ایجاد و ارتقای کمی و کیفی کتابخانههای مشارکتی و پیشخان خدمات کتابخانه در زندانها، افزایش سطح آگاهیهای عمومی مددجویان و ترویج فرهنگ مطالعه به امضا رسیده است.
استادی خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن اوقات فراغت زندانیان، اهمیت مـطالعه در جـهت گـریز از دردهای زندگی، لزوم تأسیس کتابخانه زندان را بیشتر روشن میسازد و از طرفی کـتابخانه زندان میتواند بخشی از آموزشهای فکری و تربیتی زندانیان را بعهده گیرد.
سکینه خاتون مهدیانپور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مازندران نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: کتابخانههای عمومی در راستای تحقق رسالت خود مبنی بر گسترش و اشاعه فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی نگاه ویژهای به ارائه خدمات کتابخانهای به زندانیان دارد.
وی با این توضیح که از این ۲۳ باب کتابخانه مشارکتی، ۶ باب کتابخانه مشارکتی در زندانهای شهرستانهای مختلف استان ایجاد شده است؛ افزود: کتابخانه امام خمینی (ره) شهرستان نوشهر در سال ۹۰، کتابخانه امام محمدباقر (ع) شهرستان بهشهر، کتابخانه شهید مطهری شهرستان ساری، کتابخانه سرای دوست شهرستان بابل در سال ۹۲ و کتابخانه امیرالمؤمنین (ع) شهرستان قائمشهر، کتابخانه امام علی (ع) شهرستان نور در سال ۹۵ مجموعا ۶ باب کتابخانه مشارکتی در زندانهای استان هستند که مورد استقبال زندانیان نیز قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: این کتابخانهها در راستای ایجاد تغییر در سبک زندگی قبلی و برگشت مجدد این مددجویان به دامن جامعه انجام راهاندازی شده است و بیشترین استقبال زندانیان از کتابهای داستانی و رمان است.
گفتنی است امروزه بیشتر نهادها یا سازمانهای تادیبی که افرادی را به صورت بازداشت نگهداری میکنند، دارای کتابخانه هستند،این کتابخانهها به دلایل مختلفی مانند افزایش علاقه به مطالعه، بازگرداندن زندانیان به شرایط مطلوب اجتماعی، پرورش خلاقیتهای فردی، حمایت از خودآموزی و آموزشهای انفرادی، پرکردن اوقات فراغت و بازپروی فرهنگی، شغلی و حرفهای شکل میگیرند.
گزارش – مجتبی قربانی
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰