کد خبر : 9058
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴
146 views

در دیدار با معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد؛

مطالبات اهالی نشر مازندران؛ از توزیع عادلانه کاغذ تا تسریع در صدور مجوز

مطالبات اهالی نشر مازندران؛ از توزیع عادلانه کاغذ تا تسریع در صدور مجوز
جمعی از ناشران، نویسندگان و شاعران مازندران در نشستی با معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلاتشان را با دکتر یاسر احمدوند در میان گذاشتند که توزیع کاغذ، مشکلات معیشتی و صدور مجوز از مهم‌ترین آنها بود.


به گزارش تیترشمال؛ این نشست که صبح امروز دوشنبه با حضور مدیران حوزه وزارتی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و تعدادی از شاعران، ناشران و نویسندگان استان در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ساری برگزار شد.

در این نشست که به صورت صمیمی و به دور از تشریفات رسمی برگزار شد ، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پای صحبت‌ها، درد دل ها و دغدغه های حوزه فرهنگی مازندران نشست.

بارسنگین نشر و محرومیت از کاغذ تعاونی

ابتدای این جلسه ناشران درد دل هایشان را مطرح و از آنچه که بی توجهی مدیران طی یک دهه گذشته به مشکلاتشان نامیدند ، انتقاد کردند.

حبیب الله نجفی از ناشران قدیمی مازندران از شهرستان بهشهر فقدان برخورداری از کاغذ تعاونی را یکی از مهم ترین محرومیت های ناشران استان عنوان کرد و گفت : متاسفانه طی سال های اخیر به بنده هیچ کاغذ یارانه ای تعلق نگرفته و طبق گفته های ناشران دیگر ، به آنها نیز داده نشد.

وی از آنچه که « توزیع ناعادلانه کاغذ تعاونی » در استان نامید به عنوان دغدغه اصلی ناشران یاد کرد و افزود : متاسفانه بخش عظیمی از کاغذ تعاونی در پایتخت مصرف می شود و ناشران استانی و شهرستانی باید از منابع آزاد کاغذ تهیه کنند.

این ناشر مازندرانی خرید کاغذ آزاد را عامل اصلی افزایش قیمت کتاب هایی دانست ک در استان ها چاپ می شوند و توضیح داد : در چنین شرایطی نه تنها عنصر رقابت از بین می رود ، بلکه مصرف کننده نیز از خرید کتاب منصرف می شود.

نجفی همچنین از آنچه که « انحرافات در صنعت چاپ و تمایلات نویسندگان » نامید سخن گفت و اظهار داشت : البته وزارت ارشاد در این حوزه مقصر نیست ، اما برخی از نویسندگان به دنبال چاپ کتاب برای جمع آوری رزومه جهت استخدام و تمایلات دیگر هستند که در نوع خود انحرافی بزرگ محسوب می شود.

شاپور درویشی ، یکی دیگر از ناشران مازندران هم عدم برخورداری از تسهیلات و تجلیل نشدن ناشران را به عنوان دغدغه فعالان این صنعت برشمرد و گفت : فعالان صنعت نشر نیازمند دیده شدن و شنیده شدن هستند.

کرمانیان ، از دیگر ناشران استان نیز به برخی مشکلات قانونی در حوزه چاپ اشاره کرد و گفت : متاسفانه اخیرا شهرداری ها اجازه فعالیت چاپخانه ها در منازل مسکونی را نمی دهند در حالی که هیچ معارض و شاکی در این حوزه وجود ندارد و قوانین شهرداری نیز در این باب توضیح روشنی نمی دهد.

یک ناشر دیگر نیز در این نشست بر ارتباط مستمر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین تخصیص کاغذ و تسهیلات تاکید کرد.

تاخیر صدور و تمدید مجوزها

تاخیر در صدور و یا تمدید مجوزهای نشر از دیگر مشکلات ناشران، نویسندگاه و حتی انجمن های ادبی بود که نمایندگانشان در این جلسه مطرح کردند. هادی سیاح زاده مدرس بازنشسته دانشگاه در این باره گفت: حدود هفت ماه منتظر تمدید مجوز کتاب هستیم که متاسفانه تا به امروز این انتظار به پایان نرسیده است.

وی فقدان دسترسی به مدیران استانی برای رفع مشکل یا پیگیری مجوز را از دغدغه های اهالی فرهنگی مازندران دانست و افزود : از وزارت ارشاد می خواهیم که روند اعطای مجوزات یا تمدید آن را تسهیل کرده و کاهش دهد.

آثاری که خاک می‌خورد

نویسندگان مازندران نیز در نشست امروز گلایه های خود را مطرح کردند که مهم ترین آن مشکلات معیشتی و همچنین دیده نشدن بود. البته مشکل مشترک نویسندگان و ناشران هم نداشتن بضاعت مالی برای چاپ کتاب بوده است که مطرح شد. تقریبا تمامی نویسندگان و حتی ناشران حاضر در جمع مدعی بودند خود و برخی دیگر از نویسندگان دارای آثار فاخری هستند که به دلیل ناتوانی در تامین منابع مالی این آثار به گنجه ها سرازیر می شود.

حتی برخی از حاضران اظهار داشتند که در گذشته شهرداری ها به عنوان حامی مالی در انتشار کتاب ها سرمایه گذاری می کردند که طی سال های اخیر به دلیل مشکلات مالی درونی آنها نیز حاضر به حمایت نیستند.

از دیده نشدن تا ضعف هنرکارت

زلیکانی یکی از فعالان ادبی و نویسنده حوزه ادبیات باستانی مازندران هم در این نشست با انتقاد از فقدان حمایت از نویسندگان هم صنفش ، گفت : متاسفانه قشر نویسنده بویژه در استان ها دیده نمی شوند. نویسنده نه تنها در خلق آثار ادبی تنها است، بلکه باید در حوزه بازار یابی و تامین معیشت نیز تنها باشد.

وی از آنچه که « خلق آثار بی ارزش یا فاقد مخاطب » نامید ، گلایه کرد و افزود : برخی آثار تولیدی هیچ جایگاه و مخاطبی در طیف وسیعی از جامعه ندارد که باید این آثار از آثار ریشه دار تمیز داده شود.

زلیکانی همچنین از عدم ارتباط مدیران هنری و فرهنگی با قشر نویسندگان انتقاد کرد و ادامه داد: نویسندگان امروز بیش از هرچیزی نیازمند دیده شدن هستند.

این نویسنده ادبیات باستانی همچنین به تعیین تکلیف هنرکارت اشاره کرد و گفت : حمایت و شارژ سالانه هنرکارت هیچ کمکی به قشر نویسنده نمی‌کند و نیاز است امتیازها و ظرفیت های بیشتری برای این بسته حمایتی در نظر گرفته شود.

یکی از شاعران حاضر در جمع که خود را رنجبر معرفی کرده نیز از دیده نشدن جامعه شعرا گلایه کرد و گفت : یکی از مهم ترین مشکلات مجموعه ها و انجمین های ادبی انحراف در اعطای کد انجمن است که متاسفانه طی سال های اخیر بدون راستی آزمایی به افرادی ناشایست داده شد در حالی که انجمن های فعال و ریشه دار از این کد محروم هستند.

وی افزود : متاسفانه کد انجمن ادبی در اختیار برخی قرار دارد که اصلا کارشان ادبی نیست و به طور مثال برخی در صنعت ساخت و ساز مشغول هستند که این در نوع خود انحرافی بزرگ محسوب می شود.

تفویض اختیار ، مطالبه جدی استان‌ها

گذشته از تمامی این دغدغه ها، یکی از مهم ترین خواست فعالان فرهنگی استان تفویض برخی اختیارات وزارتی به استان ها بویژه در حوزه راستی ممیزی ها، راستی آزمایی و صدور مجوز و همچنین حل مشکلات بخصوص در حوزه انتشارات بود.

احسان مهدیان از جامعه شعرای استان از آنچه که دسترسی نداشتن به مدیران وزارتی نامید انتقاد کرد و گفت : خواستار این هستیم که بخشی از وظایف وزارتی به حوزه استان ها بخصوص مدیران کل استانی تفویض شود.

وزارت ارشاد در کنار جامعه فرهنگی

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پس از شنیدن درد دل ها و مشکلات حاضران ، گفت: با وجود تمامی مشکلات و محدودیت ها ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سوی جامعه و فعالان فرهنگی ایستاده است و از جانب آنها مطالبه گری می کند.

سیدیاسر احمدوند با بیان این که « با ترافیکی از مشکلات رو به رو هستیم و نمی توان یک شبه کاستی ها را از میان برداشت » ، افزود : همواره از مدیران استانی و شهرستانی خواسته ایم که دیدار مستمر خود با قشر فرهنگی را اولویت قرار دهند و از فعالیت کارتابلی فاصله بگیرند.

وی نشست و گفت و گوی میدانی با فعالان فرهنگی را لازمه مدیریت دانست و ادامه داد : حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران و معاونان ایشان در استان ها نیز بر همین اعتقاد استوار است تا در جریان جزئی ترین رویدادها و مسائل قرار گیرند که باید سرلوحه مدیران استانی باشد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره ضرورت خرید کتاب از سوی وزارتخانه هم که یکی از درخواست های شرکت کنندگان بود ، گفت: این رویه نادرست بوده و تاکنون خسارت بسیاری را به جامعه انتشارات و نویسندگان و همچنین اعتبارات دولت وارد کرده است.

احمدوند با بیان این که اکنون ۳۰ میلیارد تومان کتاب در انبارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاک می خورد، تاکید کرد: باید نویسندگان و ناشران رو به آثاری بیاورند که برطرف کننده نیاز روز و مخاطب پسند باشد و خود کتاب باعث سرمایه گذاری شود. سرمایه گذاری دولتی فسادزا است و این رویه باید تغییر کند.

وی همچنین به موضوع اعطای کاغذ تعاونی پرداخت و اظهار داشت : هدف ما عدالت در توزبع کاغذ است و باید اذعان کرد که دولت نمی تواند کاغذ تمامی کتاب ها را تامین کند. همان طور که گفتیم تولید محتواهای مخاطب پسند حتی استفاده از کاغذ آزاد را نیز توجیه پذیر و اقتصادی می کند و نشان دهنده این است که انتشار و تولید کتاب باید بر بازاریابی مقصد متکی باشد.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تامین منابع برای هنرکارت هم اشاره کرد و گفت: ما نیز از میزان اعتبارات در این بخش رضایت نداریم ، اما لازم است شرایط کشور و دولت درک شود هرچند که در تلاش هستیم تا اعتبار سالانه ۵۰۰ میلیارد تومانی صندوق اعتباری هنر را افزایش دهیم.

احمدوند در پایان توجه دولت سیزدهم به حوزه فرهنگ را ویژه توصیف کرد و خواستار حضور پر رنگ فعالان حوزه فرهنگ و هنر در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

معاون وزیر ارشاد امروز همچنین مهمان مدیران استانی و شهرستانی در شورای اداری است که در ساری برگزار می شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.