کد خبر : 16474
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
184 views

معاون وزیر گردشگری خبر داد:

معافیت گمرکی برای واردات کشتی‌های تفریحی

معافیت گمرکی برای واردات کشتی‌های تفریحی
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تصویب معافیت پرداخت تعرفه‌های برای واردات کشتی‌های گردشگری و قایق‌های تفریحی خبر داد.


به گزارش تیتر شمال؛ علی‌اصغر شالبافیان در مراسم افتتاح کلنگ‌زنی فاز اول و دوم مجموعه نمونه گردشگری الیمالات نور با اشاره به پروژه‌های متعدد در حوزه مناطق نمونه و سایر تاسیسات گردشگری اظهار کرد: حجم سرمایه‌گذاری بالایی در این مجموعه صورت گرفته اما با توجه به چند مرحله ساخت در زمان‌های مختلف، امکان بهره‌برداری از فازها پس از تکمیل وجود نداشت.

وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل در سال گذشته افزود: پروژه‌ها به موازات ساخت و تکمیل هر فاز، امکان بهره‌برداری را دارند و پروانه بهره‌برداری برای آنها صادر می‌شود و پروژه الیمالات یکی از نمونه‌های تسهیل‌گری در دولت سیزدهم است.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: استان مازندران فقط در حوزه ساحل و دریا ۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه برای‌سرمایه‌گذاری،متقاضی دارد اما بروکراسی اداری یکی از مشکلات اساسی بود که با تدبیر دولت سیزدهم تمام اختیارات صدور مجوز و تصمیم‌گیری‌های پروژه‌های گردشگری در حوزه‌های ساحل و دریا به شورایی با ریاست استاندار تفویض شد که اداره کل میراث فرهنگی دبیر آن شورا است.

این مسئول با اشاره به اینکه مسئولان استانی امکان تصمیم‌گیری در پروژه‌های گردشگری ساحل و دریا را دارند، خاطرنشان‌کرد: این کار می‌تواند در تسریع تصمیم پروژه‌های گردشگری در حوزه ساحل و دریا بسیار تاثیرگذار باشد.

شالبافیان با اشاره به اینکه پروژه‌های متعددی در استان مازندران وجود دارد، بیان‌کرد: پروژه‌های گردشگری کشور امکان ماهیت ترکیبی پیدا کردند و سرمایه‌گذاران برای توجیه اقتصادی می‌توانند از سایر کاربری‌ها که جذابیت اقتصادی بیشتری دارد، بهره ببرند و از فروش و پیش فروش بخشی از پروژه به عنوان یک روش تامین مالی استفاده کنند.

وی گفت: معافیت واردات کشتی‌های گردشگری، قایق‌های تفریحی و تجهیزات مورد نیاز گردشگری از پرداخت تعرفه‌های گمرکی در برنامه توسعه تصویب شد که امیدواریم مشوق‌ها برای سرمایه‌گذاری در گردشگری سبب انگیزه بیشتری شود.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد: پروژه‌های در حال احداث گردشگری کل کشور حدود ۹۷۰ هزار میلیارد تومان است که حجم پروژه‌های گردشگری با اشتغال بیش از ۱۰ نفر حدود ۲۹۰ هزار میلیارد تومان است که نشانگر این است که حدود یک سوم کل پروژه‌های کشور در حوزه گردشگری است.

شالبافیان با اشاره به آسیب‌شناسی در حوزه گردشگری و رفع مشکلات در حوزه سرمایه‌گذاری افزود: استان مازندران یکی از استان‌های پایلوتی است که می‌تواند از مشوق‌ها بهره ببرد و ظهور گردشگری استان و بهره واقعی مردم محلی این استان از گردشگری بیش از بیش شود.

استاندار مازندران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه امنیت در کشور را مدیون شهدا، ایثارگران، جانبازان و رزمندگانی هستیم که از جان خود گذشتند تا ملت ایران در امنیت کامل زندگی کنند، اظهارکرد: مجموعه نمونه گردشگری الیمالات از مناطق ویژه است که می‌تواند مقصد گردشگران بین‌المللی شود.

سید محمودحسینی‌پور  با اشاره به اینکه استان مازندران در آستانه تحول بزرگ در حوزه اقتصاد و اقتصاد گردشگری است،خاطرنشان‌کرد: آمایش سرزمین مازندران برای فعالیت‌های مختلف کشاورزی صنعت و حوزه گردشگری ترسیم شد و در ابعاد مختلفی در حال حرکت است و توازن در رقابت بین این چند حوزه نشانگر این است که گردشگری از آن دو موضوع عقب‌تر است و ما یک ظرفیت بزرگ گردشگری در مازندران داریم اما سال‌های سال به جای صنعت گردشگری ما خدمات مسافری ارائه می‌دهیم.

استاندار مازندران بیان‌کرد: اگر بتوانیم با تلاش همه فعالین گردشگری و راهبرد اداره کل میراث و گردشگری استان از  بسترهای موجود در استان ظرفیتی بسازیم که ۴۰ میلیون جمعیتی که به عنوان مسافر وارد استان می‌شوند به گردشگر تبدیل کنیم، اقتصاد استان مازندران در حوزه‌های شهری و روستایی متحول می‌شود.

این مسئول با اشاره به کشورهایی که در حوزه گردشگری نمونه هستند، افزود: طبیعت انسان با ساختمان‌های مجلل و برج‌های بی‌حساب سازگاری ندارد و در زمان رنسانس جامعه بشری آرزو داشت که صنعت اروپا را ببیند اما امروز همان کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیدند که طبیعت انسان با صنعت سازگاری ندارد و در روستاهای اروپایی دهکده‌های کشاورزی و دامپروری ایجاد شد.

حسینی‌پور با اشاره به ۹۰۰ آب‌بندان در استان مازندران اظهارکرد: این آب‌بندان‌ها یکی از ظرفیت‌های مهم در استان مازندران است و رودخانه‌های مازندران یکی دیگر از مواهب الهی است که طبیعت خاص خود را دارند و می‌توانند فضای مازندران را در گردشگری متحول کنند.

وی با اشاره به بوم‌گردی در مازندران بیان‌کرد: گردشگران کشورهای عربی در مازندران به ویژه غرب استان به بوم‌گردی و سکونت در منازل روستایی بسیار علاقه‌مند هستند و
طبیعت مازندران برای گردشگران داخلی و خارجی بسیار بی‌نظیر است که باید گردشگری در استان توسعه پیدا کند.

استاندار مازندران با بیان اینکه نتوانستیم فرصت‌های خدادادی و بی‌نظیر را در استان احیا کنیم، تأکید کرد: استان مازندران از نظر میراث، اماکنی دارد که اگر احیا شود می‌تواند در گردشگری استان بسیار تاثیرگذار باشد و وزارت میراث فرهنگی گردشگری، مازندران را ویژه ببیند.

وی گفت: در آینده نزدیک شاهد ایجاد و افتتاح پرواز مستقیم از مسکو به مازندران خواهیم بود و به زودی مجوز فعال کردن کروز دریایی را دریافت می‌کنیم و فرمانداران استان باید در شهرستان‌های خود تورهای گردشگری را راه‌اندازی کنند تا با ایجاد این تورها و جذب گردشگری داخلی و خارجی، این صنعت در استان رونق چشمگیری پیدا کند.

استاندار مازندران با اشاره به مجموعه زیبا و گردشگری نمونه الیمالات تأکیدکرد: فاز اول این مجموعه افتتاح شد و با تکمیل فازهای بعدی شاهد رونق گردشگری در این منطقه خواهیم بود.

این مسئول با اشاره به شهرستان نور خاطرنشان‌کرد: شهرستان نور دارای فرهنگ و تمدن بزرگ و غنی  است که در آینده با حضور گردشگران نباید فرهنگ‌های ناخوشایند وارداتی در فرهنگ مردم ما تاثیرگذار باشد، بلکه باید فرهنگ غنی خودمان را به دیگران تبیین و بر فرهنگ روستاهای مازندران، سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی شود.

حسینی پور با اشاره به اینکه صنایع دستی باید در شهرستان نور تمرکز پیدا کند، افزود: شهرستان نور در تشکیل حکومت علویان نقش موثری داشت و این شهرستان شهر شیخ فضل الله نوری، شهر نیما یوشیج و دیگر علما،دانشمندان و ادبا است که در این شهرستان کارها باید با پیوست فرهنگی همراه باشد.

استاندار مازندران بیان‌کرد: همه کسانی که به حوزه گردشگری علاقه‌مند هستند باید وارد این حوزه شوند و گردشگری در مازندران بکر است و بهترین بستر برای سرمایه‌گذاری است و شاید هیچ سرمایه‌گذاری در مازندران، بیشتر از حوزه گردشگری با نگاه به آینده، ارزش افزوده نداشته باشد.

این مسئول با قدردانی از مساعدت آب منطقه‌ای اظهارکرد: این مجموعه سال‌ها غیرمولد بود که با مولدسازی در اختیار مردم کشور قرار گرفت و ۹۰۰ آب‌بندان مازندران باید تبدیل به الیمالات و گردشگری شود و روستاییان باید تولیدات خود را در این مناطق به فروش برسانند و رونق گردشگری در منطقه باید سبب اشتغالزایی و رونق اقتصادی برای مردم منطقه شوند.

فرماندار شهرستان نور نیز در این مراسم با اشاره به حوزه وسیع گردشگری و رونق اقتصادی اظهارکرد: شهرستان نور با وسعت جغرافیایی و مواهب الهی دارای ظرفیت گردشگری بالایی است.

بیژن پولادی بیان‌کرد: شهرستان نور با ظرفیت‌های مختلف و همدلی که در آن وجود دارد باید به قطب گردشگری تبدیل شود و این مجموعه در الیمالات یک پایلوت از گردشگری در شهرستان نور است.

فرماندار شهرستان نور یادآورشد: با توجه به ظرفیت‌ها در جنگل، دریا، کوه به دنبال دهکده کوهستانی و زمستانی در شهرستان نور هستیم و در منطقه جنگلی کمپ ورزشی را استارت زدیم که اگر این محقق شود بسیاری از تیم‌های ملی به جای هزینه در ترکیه، شهرستان نور را مقصد خود انتخاب می‌کنند.

این مسئول با اشاره به گردشگری دریا‌محور و اقتصاددریا  که استاندار پیگیر آن هستند، افزود: در شهرستان نور  اتوبوس‌های دریایی را با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران راه‌اندازی می‌کنیم تا گردشگری را در این منطقه به نقطه مطلوب خود برسانیم.

پروژه منطقه گردشگر الیمالات در فاز اول با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستان افتتاح شد و فاز دوم آن نیز کلنگ‌زنی شد.

این پروژه که از سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی آن آغاز شد در فاز اول ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شد و تا تکمیل طرح کامل پروژه ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.