کد خبر : 21146
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹
163 views

استاندار مازندران عنوان کرد:

افزایش تولید با مکانیزه‌شدن کشاورزی

افزایش تولید با مکانیزه‌شدن کشاورزی
استاندار مازندران با بیان اینکه این استان قطب تولید برنج در کشور است، گفت: مکانیزه شدن کشاورزی یکی از ضرورت‌های امروز برای افزایش تولید و راندمان در این بخش است.


به گزارش تیتر شمال؛ آئین اولین برداشت مکانیزه برنج کشور با حضور استاندار مازندران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و کشاورزان در روستای شریعت‌کلای کریم‌کلا بخش لاله‌آباد شهرستان بابل برگزار شد.

استاندار مازندران اظهار کرد: مکانیزه شدن کشاورزی یکی از ضرورت‌های امروز برای افزایش تولید و راندمان در این بخش است.

یوسف نوری با بیان اینکه استان مازندران قطب تولید برنج در کشور است، خاطرنشان کرد: استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت برنج، می‌تواند به کشاورزان در صرفه‌جویی در وقت و هزینه و همچنین افزایش کیفیت محصول کمک کند.

نوری با اشاره به اینکه دولت توجه ویژه‌ای به توسعه مکانیزاسیون کشاورزی دارد، گفت: در سال گذشته مقدار قابل توجهی از  اراضی کشاورزی مازندران به سیستم‌های آبیاری نوین مجهز شده است.

وی از کشاورزان مازندرانی خواست تا از تسهیلات دولتی برای خرید ماشین‌آلات کشاورزی استفاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز اظهار کرد: استان مازندران با دارا بودن ۶۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت اراضی زراعی و باغی، از جمله استان‌های پیشرو در بخش کشاورزی کشور است.

بابک مومنی با بیان اینکه ۲۱۵ هزار هکتار از این اراضی به کشت برنج اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود ۵۹ هزار هکتار از این اراضی به صورت کشت مجدد و ۴۰ هزار هکتار به صورت رویش مجدد برنج کشت شود.

مومنی با اشاره به پیش‌بینی تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار و ۹۲۷ تن شلتوک در استان مازندران، گفت: این استان با داشتن ۴۰ درصد از سطح زیر کشت و ۴۴ درصد از تولید برنج کشور، در رتبه اول تولید برنج در ایران قرار دارد.

وی از مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان یکی از راه‌های افزایش تولید و راندمان در این بخش نام برد و گفت: در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار دستگاه کمباین و تراکتور به کشاورزان مازندرانی واگذار شده است.

این مسئول با بیان اینکه کشاورزی سنتی در مازندران با چالش‌های متعددی از جمله کمبود آب، فرسایش خاک، افزایش هزینه‌های تولید و نوسانات قیمت محصولات روبرو است، خاطرنشان کرد: برای رفع این چالش‌ها و اقتصادی کردن کشاورزی، باید از فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برخی از کاربردهای فناوری‌های نوین در کشاورزی مانند سیستم‌های آبیاری نوین، کشاورزی هوشمند، پهپادها، ربات‌ها و بیوتکنولوژی، گفت: استفاده از این فناوری‌ها می‌تواند به افزایش راندمان تولید، کاهش هزینه‌ها، ارتقای کیفیت محصولات و حفظ منابع طبیعی کمک کند.

وی از شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان زیربنای توسعه کشاورزی دانش‌بنیان نام برد و گفت: این شرکت‌ها می‌توانند با ارائه راهکارهای نوآورانه و فناورانه به کشاورزان، به مدرن شدن کشاورزی و افزایش بهره‌وری در این بخش کمک کنند.

مومنی با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: برای توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، باید زمینه‌های فعالیت این شرکت‌ها فراهم شود و از آنها حمایت مالی و معنوی به عمل آید.

وی از کشاورزان خواست تا با تغییر نگرش خود و پذیرش فناوری‌های نوین، به مدرن شدن کشاورزی و افزایش درآمد خود کمک کنند.

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.