کد خبر : 22311
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵
155 views

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:

تنها راه ساماندهی بازار برنج و مرکبات مازندران اعلام قیمت پایه نسبت به هزینه تولید است

تنها راه ساماندهی بازار برنج و مرکبات مازندران اعلام قیمت پایه نسبت به هزینه تولید است
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که اعلام به موقع قیمت کف ۲ محصول برنج و مرکبات علاوه بر ساماندهی بازار، دست دلالان و واسطه ها کوتاه و در نتیجه زمین های کشاورزی استان نیز حفظ می شود.


به گزارش تیتر شمال؛ بابک مومنی روز یکشنبه در جلسه کاری بسته مرکبات مازندران با تاکید بر این که باید منافع کشاورزان با سود منطقی نسبت به هزینه تولید مورد اهتمام قرار بگیرد، افزود:در حالی که حدود ۸۰ درصد برداشت شالی برنج انجام شد، اما همچنان بازار این محصول کم رونق است.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه محصولات مرکبات مازندران در حالی در آستانه ورود به بازار است که دغدغه‌های باغداران از بازار بسیار جدی است، ادامه داد:در سال زراعی جاری باغداری مازندران با طغیان مگس میوه به دلیل تغییرات اقلیمی مواجه شدند که خوشبختانه با ترویج به موقع و همکاری باغداران این آفت تحت کنترل است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در عین حال تصریح کرد: آفت مگس میوه همچنان تهدید جدی علیه باغ های استان است و اگر به توصیه های کارشناسی از جمله برداشت به موقع و دفع پسماندهای میوه‌های باغی انجام نشود، کانون های این آفت بیشتر خواهد شد.

مومنی با تاکید بر این که باید کف قیمت مرکبات پیش از آغاز برداشت اعلام شود، ادامه داد: مازندران بالاترین ظرفیت برای صادرات مرکبات را به کشورهای مختلف دنیا دارد.

تنها راه ساماندهی بازار برنج و مرکبات مازندران اعلام قیمت پایه نسبت به هزینه تولید است

وی با اشاره به این که پارسال با رشد ۱۲ برابری، صادرات مرکبات به ۸۰ هزار تن رسیده است که این مقدار به نسبت میزان تولید بسیار ناچیز است، گفت: امسال در برداشت محصول مرکبات باید دقت شود و برداشت به موقع با هدف جلوگیری از خسارت ناشی از آفات به ویژه مگس میوه مدیترانه‌ای بسیار حایز اهمیت است.

وی با تاکید مجدد مبنی بر این که باید محصولات باغداران به قیمت منطقی خریداری شود، خاطر نشان کرد: باید همه تدابیر لازم برای کم شدن دغدغه‌های باغداران مرکبات اندیشیده شود تا کشاورزان در برداشت محصول در مرحله تردید قرار نگیرند.

وی تامین سرمایه در گردش برای بازار مرکبات مازندران را ضروری دانست تا دست واسطه ها از این بازار کوتاه شود، ادامه داد: پارسال گمرک آستارا، صادرات مرکبات از مبدا مازندران را بر نمی تابیده است و خروج این میوه فساد پذیر را با تاخیر در همکاری برای خروج از مرز با چالش مواجه کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از همه باغداران خواست تا نسبت به برداشت به موقع مرکبات و دفع پسماند انواع میوه دقت لازم را داشته و عملیاتی کنند.

همچنین طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند.

همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.