مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران خبر داد:
توقف فعاليت كارخانه زغال سنگ البرز مركزی
به گزارش پایگاه خبری تیتر شمال، استخراج زغال سنگ از معادن، دارای مواد زائد بوده که به همین منظور و جهت افزایش بازدهی کورههای فولادسازی عملیات زغالشویی آنها را انجام میدهند، اما باطلههایی که از این فرآیند عملیاتی بوجود میآید، آلایندههای زیست محیطی ایجاد میکند.
در کارخانه البرز مرکزی به علت تجمع شیرابههای کوه زغال باطله با بارش هر بارانی به رودخانه و زمینهای کشاورزی سرازیر میشود که عوارض زیست محیطی را به دنبال دارد.
با وجود پیگیریهای محیط زیست تاکنون قانون، با دستور بازدارنده جدی برای این کارخانه که منجر به جلوگیری از نفوذ ناشی از زغالشویی باطلهها به رودخانه شود را صادر نکرده و با ورود هجمهی شیرابه ناشی از زغالشویی اینبار حجم عظیمی از رودخانه تلار را در بر گرفت به طوری که رنگ آب رودخانه تلار سیاه شد.
در پی تصاویر منتشر شده از روستای آهنگرکلای شهرستان قائمشهر مبنی بر سیاه شدن آب رودخانه تلار، عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از جدیت در پیگیری قضایی تخلفات زیست محیطی کارخانه زغال سنگ البرز مرکزی خبر داد.
وی در حاشیه بازدید از محل رانش باطلههای کارخانه زغال سنگ البرزمرکزی در گفتگویی با اشاره به علت سیاه شدن آب رودخانه تلار شهرستان قائمشهر اظهار کرد: این آلودگی به دلیل زغالشویی باطلهها در کارخانه زغال سنگ البرز مرکزی و رانش شیرابهها به رودخانه تلار بوقوع پیوست و موجب سیاه شدن رنگِ آب رودخانه تلار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: در پی این تخلف زیست محیطی، همکاران اداره محیط زیست سوادکوه بلافاصله به محل تخلف عزیمت کردند و گزارش اولیه آن نیز تهیه شد، سپس کارشناسان اداره پایش و پسماند این اداره کل به محل رانش باطلههای کارخانه زغال سنگ البرز مرکزی اعزام شدند و خسارات زیست محیطی وارد شده را ارزیابی کردند.
این مسئول ادامه داد: پس از تهیه گزارش کارشناسان این اداره کل، در تماسی با دادستان مرکز استان هماهنگیهای لازم با ایشان انجام و دادستان استان نیز ضمن بازدید و حضور در محل تخلف، دستور توقف فعاليت كارخانه زغال سنگ البرز مرکزی را صادر کرد.
کاویان افزود: شكايت قضایی در روز پنجشنبه ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳ توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سوادکوه ثبت شد و موضوع با جدیت تا ارجاع به شعبه دادرسی پیگیری شد.
وی از تماس با استاندار مازندران خبر داد و گفت: در این تماس تلفنی گزارشی از تخلفات ديگر دستگاههای اجرايی در خصوص تخلف زیست محیطی کارخانه زغال سنگ البرز مرکزی به ایشان ارائه شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، ضمن تقدیر از همراهی و همکاری دستگاه قضایی در شهرستان سوادکوه و همچنین استان؛ بویژه دادستان مرکز استان، ساماندهی مكان فعلی باطله و انتخاب مكان مناسب جايگزين را مطالبه اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران دانست و بر اجرای آن تاکید کرد.
کاویان همچنین پس از بازدید امروز، از برگزاری جلسهای با حضور دادستان شهرستان سوادکوه، مدیرکل صمت مازندران و مدیر شرکت زغال سنگ البرز مرکزی خبر داد و افزود: در این جلسه مقرر شد فعالیت کارخانه پس از ساماندهی باطلههای موجود واخذ تاییدیه محیط زیست، از سر گرفته شود.
وی در پایان درباره وضعیت فعلی آب رودخانه تلار گفت: با توجه به خودپالایی رودخانه در حال حاضر رنگ آب رودخانه بهتر شده است.
آلایندگی کارخانه زغال سنگ البرز مرکزی مانند شیرابههای محل دپوی زباله بلای جان رودخانه تلار شده و علاوه بر خطر برای آبزیان و گیاهان حاشیه این رودخانه، جان انسانها را نیز به خطر انداخته است.
انتهای خبر/
برچسب ها :آلایندههای زیست محیطی ، البرز مركزی ، تجمع شیرابههای کوه زغال باطله ، توقف فعاليت ، رودخانه تلار ، كارخانه زغال سنگ ، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰