کد خبر : 23852
تاریخ انتشار : یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۴
130 views

بررسی مسائل حقوقی شغل خبرنگاری در مازندران؛

مراقب باشید دادگاهی نشوید!

مراقب باشید دادگاهی نشوید!
شاید روزنامه‌نگاران و خبرنگاران بیشتر از هر شغل دیگری در معرض شکایت قرار داشته باشند؛ یک اشتباه در بیان اطلاعات و یا انتشار یک سند که از تبعات حقوقی آن آگاه نیستید کافی است تا اصحاب رسانه را درگیر یک مشکل بزرگ حقوقی کند.

به گزارش پایگاه خبری تیتر شمال، هنگام درگیر شدن با کسب و کار خبری، موقعیت‌های مختلفی وجود دارد که شما با مسائل حقوقی و قانونی متعددی مواجه می‌شوید. چه در مصاحبه، چه در نوشتن گزارش یا پوشش خبری یک رویداد مسائل مختلفی از جمله تعرض به حریم خصوصی، قوانین حق نشر، تهمت و افترا می‌تواند موجب شکایت از خبرنگاران و مشکلات بعدی آنها شود. لذا آشنایی با این مسائل حقوقی از الزامات کار در رسانه است.

خبرنگاران از اقشاری به حساب می آیند که به واسطه شرایط و محیط کاری که دارند با تمامی اقشار جامعه از جمله مدیران و مردم عادی در تماس هستند و کسب اطلاعات می کنند به طوری که در توضیح چهره شغل خبرنگاری از آنها به عنوان افرادی نام می برند که در اقیانوسی از اطلاعات قرار دارند و باید در همه حوزه ها حتی شده به اندازه یک بند انگشت اطلاعات داشته باشند تا در زمان لازم به داشته هایش اتکا کند.

باز شدن پای رسانه های مازندران به محاکم قضایی

در دهه و سال‌های اخیر با باز شدن پای رسانه های مجازی افزون بر اینکه سرعت انتشار و انعکاس اخبار بسیار بالا رفته است، در برخی مواقع نادیده گرفته شدن برخی اصول و چارچوب های حرفه ای باعث آسیب به افکار عمومی و گاهی باز شدن پای خبرنگاران این رسانه ها به محاکم قضایی می شود.

در همین راستا فرمانداری قائمشهر امروز یکشنبه اقدام به برگزاری نشست هم اندیشی و توضیح مسائل حقوقی و قضایی برای فعالان رسانه ای کرده است و در این نشست توضیحات جامعی در این خصوص به خبرنگاران ارائه و از نقطه نظرهای آنان نیز استفاده شد.

مراقب باشید دادگاهی نشوید!

وجود پرونده های متعدد فعالان مجازی در محاکم قضایی

دادستان شهرستان قائمشهر در این جلسه گفت: اکنون پرونده های متعددی مربوط به فعالان مجازی در محاکم قضایی وجود دارد که با آموزش و آگاهی و عمل به آنها این افراد نسبت به مسائل حقوقی روزنامه نگاری می توان از حجم این پرونده ها کاست.

علی نیازی توضیح داد: رسالت و شرافت خبررسانی مهم است و جامعه رسانه و خبرنگاران کشور باید در چارچوب اهداف نظام و کشور حرکت کنند.

وی ادامه داد: برای خبرنگار صداقت، امانتداری و بی‌طرفی مورد نظر و مهم است و عدول از آنها تبعات بسیار زیادی به بار خواهد آورد.

دادستان قائمشهر اظهار کرد: میان خبررسانی و جرم فاصله بسیار اندکی وجود دارد و بی توجهی به آن منجر به اقدام مجرمانه خواهد شد و متاسفانه یک‌سری اصحاب رسانه در بُعد خبررسانی از این اصول عدول می کنند.

رسانه ها خبرهای امیدآفرینی در جامعه رونق دهند

وی گفت: امروزه گاهی مواقع شاهدیم برخی اصحاب رسانه کار و قلم‌شان را به محلی برای تسویه حساب شخصی مبدل می کنند و این کار آنها موجب تشویش افکار عمومی نیز شده است.

نیازی ادامه داد: این تذکر قانونی را به تمامی اهالی رسانه شهرستان قائمشهر می دهیم که با نگاه صیانت از افکار عمومی و پرهیز از به راه انداختن تشویش قلم‌فرسایی کنند.

وی توضیح داد: متاسفانه بیشترین جرایم از بُعد خبرنگاری در شهرستان قائمشهر به توهین، تهدید و نشر اکاذیب اختصاص دارد که باید در این زمینه دقت لازم صورت گیرد.

دادستان شهرستان قائمشهر خاطرنشان کرد: فعالان فضای مجازی بر اساس ماده قانون مطبوعات می بایست مجوز فعالیت را از نهاد مربوطه اخذ کنند و در این صورت ادامه فعالیت به این نحو اقدام قانونی می شود.

وی از رسانه ها خواست تا با خبرهای امیدآفرینی در جامعه رونق دهند و اظهار داشت: فضای کنونی آشفته فضای مجازی زیبنده این شهرستان نیست و خبرنگاران باید به مسایل حقوقی و قضایی رشته کاری خود آشنا باشند.

پرهیز از ” ولنگاری” در فضای مجازی 

رییس پلیس فتا شهرستان قائمشهر با بکار بردن واژه ” ولنگاری” وضعیت فضای مجازی شهرستان را توصیف کرد و گفت: متاسفانه برخی افراد به عنوان خبرنگار بدون هیچ منبع موثق و متقن مبادرت به نشر مطالبی می کنند که آسیب زننده به شهروندان و تشویش افکار عمومی می شود.

سروان حسین کیمیا اظهار کرد: بارها به صورت تلفنی تذکرات لازم به این افراد داده شد اما در مواردی بدلیل نادیده گرفتن این موارد مجبور به بستن صفحات مجازی این افراد شده ایم.

وی ادامه داد : از خبرنگاران به خصوص خبرنگاران فضای مجازی می خواهیم با مطالعه و آشنایی نسبت به موارد حقوقی و قضایی خبررسانی صحیح را انجام دهند.

فرماندار شهرستان قائمشهر نیز گفت که دشمنان با تمام قوا در یک جنگ ترکیبی برای همه ایرانیان برنامه دارند و خبرنگار به عنوان سرباز در این میدان باید عمل کنند.

جواد مولایی قرا افزود: امروز زمان هم افزایی است و با بیان اقدامات نظام این مسایل را بیان کنیم چرا برخی مواقع مشکلات را بررگ نمایی می کنند و اقدامات انجام شده را نادیده می گیرند.

وی ادامه داد: سهم رسانه و فضای مجازی در ایجاد امید آفرینی در مردم حائز اهمیت است و آنها با بیان اقدامات انجام شده می توانند کمک حال باشند.

بنا به آمار اعلام شده توسط معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تعداد رسانه‌های دارای مجوز و پروانه نمایندگی مازندران در مجموع به ۵۰۴ رسانه می‌رسد.

۴۰۳ رسانه دارای مجوز مازندران شامل ۱۹۲ رسانه چاپی، ۱۶۱ رسانه برخط(پایگاه خبری) و ۵۰ رسانه دیجیتال غیربرخط است.

۱۷ روزنامه، ۶۱ هفته‌نامه، ۲۳ دوهفته‌نامه، ۳۶ ماهنامه، دو دوماهنامه، ۴۰ فصلنامه، ۱۲ دوفصلنامه و یک سالنامه ۱۹۲ رسانه چاپی مازندران را تشکیل می‌دهند.

رتبه سوم روزنامه‌داری

مازندران در تعداد روزنامه‌ها در حال حاضر پس از تهران با ۱۶۱ روزنامه و خوزستان با ۲۶ روزنامه، سومین استان است.

مازندران در تعداد رسانه‌های چاپی بعد از تهران با سه هزار و ۵۵۳، آذربایجان شرقی با ۲۸۴، قم با ۲۸۴، کرمان با ۲۵۶، اصفهان با ۲۴۱، خراسان رضوی با ۲۲۷، فارس با ۲۰۸ و گیلان با ۱۹۹ رسانه نهمین استان محسوب می‌شود.

همچنین در تعداد رسانه‌های برخط نیز با ۱۶۱ پایگاه خبری، بعد از تهران با یکهزار و ۶۷۱ رسانه، آذربایجان شرقی با ۱۹۱ پایگاه خبری و گیلان با ۱۸۸ پایگاه خبری، چهارمین استان کشور است.

با وجود این که خانه مطبوعات مازندران در حال حاضر ۵۳۲ عضو اصلی و ۲۳ عضو افتخاری دارد، تعداد فعالان رسانه‌ای این استان بنا به شواهد و برخی اظهارات مسئولان بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای خبر/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.