کد خبر : 5330
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۳
146 views

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

مازندران در سال ۱۴۰۰ مانند سال ۱۳۹۹ سه موج کرونایی را پشت‌سر گذاشت که مهیب‌ترین‌شان موج پنجم در مرداد بود ؛ موجی که بیش از یک‌هزار قربانی بر جای گذاشت و خانواده‌های بسیاری را داغ‌دار کرد. به گزارش تیتر شمال؛ مازندران یکی از معدود استان‌هایی است که در دوران کرونا فشاری بیشتر از ظرفیت را متحمل

مازندران در سال ۱۴۰۰ مانند سال ۱۳۹۹ سه موج کرونایی را پشت‌سر گذاشت که مهیب‌ترین‌شان موج پنجم در مرداد بود ؛ موجی که بیش از یک‌هزار قربانی بر جای گذاشت و خانواده‌های بسیاری را داغ‌دار کرد.


به گزارش تیتر شمال؛ مازندران یکی از معدود استان‌هایی است که در دوران کرونا فشاری بیشتر از ظرفیت را متحمل شد. در دسترس بودن این استان برای پایتخت‌نشینان سبب شد که از ابتدای شیوع کرونا همواره زیر فشار حضور مسافران و خوش‌شینان قرار بگیرد. اقدامات و تمهیدات در نظر گرفته شده برای جلوگیری از حضور مسافران هم تقریبا فایده‌ای نداشت. چون به هر شکل ممکن مسافران خود را به مازندران می‌رساندند. مسافرانی که عمده آن‌ها به دلیل داشتن ملک و مسکن در این استان خود را مسافر نمی‌دانند، اما عملا نقش مهمی در افزایش سرعت شیوع کرونا در این استان به عهده داشتند. در این بین البته عادی‌انگاری خود مازندرانی‌ها نسبت به پروتکل‌های بهداشتی و کم‌توجهی‌شان به کرونا نیز کم‌اثر نبود.

سال ۱۴۰۰ نیز مانند سال ۱۳۹۹ با خبرهای هر روزه کرونایی گذشت. سالی که مانند سال ۱۳۹۹ مازندران سه موج کرونایی را در ان تجربه کرد .کرونا در این سال با سه سویه کرونای انگلیسی، دلتا و اومیکرون مازندران را بحرانی کرد و جان حدود سه هزار مازندرانی را گرفت. از نظر وضعیت کرونایی می‌توان سال گذشته را به دو نیمه کاملا متفاوت تقسیم کرد. نیمه نخست که روزهای سیاه و تلخ کرونایی در آن به ثبت رسید نیمه دوم سال که عمده روزهای آن با ثبات وضعیت کرونایی و آمارهای کم مربوط به کرونا سپری شد.

مجموع قربانیان کرونا در مازندران طی سال ۱۴۰۰ طبق آمارهای رسمی دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ۲۹۵۷ نفر بود که ۲۳۸۴ نفر از این تعداد در نیمه نخست سال جان خود را از دست دادند و مابقی، یعنی ۵۷۳ نفر دیگر در نیمه دوم سال بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند. به عبارتی دیگر تعداد مرگ‌های کرونایی ثبت شده در مازندران طی نیمه نخست سال بیش از چهار برابر نیمه دوم سال بود. بیش از یک سوم مجموع مرگ‌های کرونایی مازندران در سال ۱۴۰۰ هم مربوط به مرداد است که ۱۰۲۹ نفر طی ۳۱ روز جان‌شان را در بیمارستان‌های مازندران بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

به بهانه پایان سال ۱۴۰۰، نگاهی مختصر بر وضعیت شیوع کرونا در مازندران و چگونگی شکل‌گیری سه موج چهارم، پنجم و ششم داشتیم. طبیعتا ابعاد کرونایی یک استان با جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری و میلیون‌ها نفر جمعیت شناور بسیار بیشتر از آن‌چه است که در این گزارش ثبت شده است. اما تلاش شده تا با استناد به آمارهای رسمی، تصویری کلی از کرونای مازندران در سال ۱۴۰۰ و سه موج کرونای انگلیسی، دلتاکرونا و اومیکرون در مازندران به ثبت برسد.

فروردین؛ تحویل سال با کرونای انگلیسی

عید پارسال برای دومین سال پیاپی مازندرانی‌ها مانند مردم سراسر کشور یک مهمان شوم و نحس ناخوانده داشتند؛ کرونا. سویه انگلیسی از آخرین روزهای سال ۱۳۹۹ در مازندران جولان خود را آغاز کرد و از دومین روز سال نیز آمارهای کرونایی را در مسیر افزایشی قرار داد تا سال ۱۴۰۰ برای مازندرانی‌ها با موج چهارم کرونا آغاز شود.

دهم فروردین بنا به آمارهای رسمی کرونای انگلیسی همه شهرستان‌های مازندران را درگیر کرد. در این روز تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران در بیمارستان‌های استان به ۵۴۰ نفر رسید و یک روز بعد هم قائمشهر به عنوان نخستین شهرستان نارنجی مازندران در موج چهارم کرونایی معرفی شد. رنگ قائمشهر در روز ۱۳ فروردین از نارنجی به قرمز تغییر کرد تا نخستین چراغ قرمز کرونایی مازندران در سال ۱۴۰۰ روشن شود.

طبق آمارها تعداد بیماران کرونایی مازندران در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ حدود ۶۵ درصد افزایش یافته بود. ۱۷ فروردین هم تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران چهار رقمی شد و یک روز بعد رنگ قرمز کرونایی ۱۸ شهرستان مازندران را در بر گرفت. تا جایی که کرونای انگلیسی سبب شد نقاهتگاه بیماران کرونایی در قائمشهر فعال شود و همه نمازجمعه‌ها، مراکز تعویض پلاک، مدارس و بسیاری از مراکز خدمات عمومی را بار دیگر تعطیل شوند.

بستری بیماران کرونایی مازندران در ۲۲ فروردین به یک‌هزار و ۴۶۸ نفر رسید و رکورد پیک موج سوم کرونا در مازندران را شکست. یک روز بعد هم ظرفیت تخت‌های بیمارستانی قائمشهر با افزایش تعداد بیماران کرونایی به طور کامل پر شد. پایان فروردین ۲۵۰ مرگ کرونایی طی نخستین ماه سال در بیمارستان‌های مازندران ثبت شد.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

اردیبهشت؛ خروج مازندران از وضعیت قرمز

موج چهارم کرونا در نخستین روز اردیبهشت به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به پیک رسید و روند کاهشی آمارها آغاز شد. ۶ اردیبهشت نیز ۱۴ شهرستان مازندران از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدند. اما شیوع سویه هندی کرونا در برخی کشورها این نگرانی را ایجاد کرد که شاید موج جدید کرونا در استان با توجه به عادی‌انگاری‌های اجتماعی زودتر از تصورات موجود شکل بگیرد. با این حال روند کاهشی آمارهای کرونایی مازندران در این ماه ادامه یافت تا این‌که در چهاردهمین روز اردیبهشت رنگ قرمز کرونایی موج چهارم به طور کامل از مازندران خارج شد و تعداد بیماران بستری کرونایی مازندران پس از چند هفته چهار رقمی بودن، به زیر یک‌هزار نفر رسید. ۲۵ اردیبهشت نیز تعداد شهرستان‌های با رنگ زرد کرونایی استان به ۱۰ شهرستان رسید.

در این ماه دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران همراه با ۶ دانشگاه علوم پزشکی دیگر در کشور میزبان اجرای کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس تولید مشترک ایران و کوبا شدند و ۶ هزار سهمیه کارآزمایی برای مازندران در نظر گرفته شد. تزریق واکسن‌های کارآزمایی بالینی در مازندران از ۲۱ اردیبهشت آغاز شد. از نخستین روزهای اردیبهشت نیز واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال در مازندران آغاز شد.

اعمال مربوط به شب‌های ماه مبارک رمضان و بویژه شب‌های قدر در این ماه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و برنامه‌ریزی‌تر و گسترده‌تر از ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۹ در سراسر مازندران برگزار شد. البته کرونا برگزاری مراسم راهپیمایی روز قدس را در استان به طور کامل لغو کرد.

سفر به مازندران در تعطیلات عید فطر نیز ممنوع اعلام شد. با این حال سفرها به مازندران انجام شد و هشت هزار و ۵۰۰ خودرو در مبادی ورودی مازندران جریمه شدند.

تعداد مرگ‌های کرونایی مازندران در اردیبهشت ۱۴۰۰ فراتر از مجموع مرگ‌های فروردین رفت. در این ماه پرونده زندگی ۲۷۹ مازندرانی در بیمارستان‌های این استان بر اثر ابتلا به کرونا بسته شد.

خرداد؛ آرامش پیش از طوفان دلتاکرونا

سومین ماه سال برای مازندران با آرامش کرونایی محسوسی آغاز شد. آرامشی که خیال خیلی‌ها را برای بازگشتن به روال عادی زندگی راحت کرده بود. غافل از این که همه در آرامش پیش از طوفان قرار داشتند. با این که روند شیوع کرونا در مازندران طی دو دهه نخست خرداد کاهشی بود، اما برپایی تجمعات و مهمانی‌ها و حضور مسافران نگرانی‌هایی را بابت شیوع احتمالی موج پنجم کرونا در این استان ایجاد کرده بود. نخستین نشانه‌ها نیز قرار گرفتن شهرستان‌های غرب مازندران در وضعیت نارنجی کرونایی از ابتدای هفته دوم خرداد بود.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

تعطیلات میانه خرداد نیز این نگرانی‌ها را بیشتر کرد. به همین دلیل ورود خودروهای پلاک غیربومی به مازندران از ۱۲ خرداد تا پایان تعطیلات ممنوع شد. در دهه سوم خرداد که تزریق دُز دوم واکسن کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا در مازندران آغاز شد، نشانه‌های پیشروی کرونا در این استان نیز کم‌کم مشاهده شد.

۲۱ خرداد دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اطلاعیه‌ای هشدار داد که عادی‌انگاری‌ها می‌تواند شرایط این استان را بحرانی کند. پیش‌بینی هشداردهنده‌ای که درست از آب در آمد و مازندران را در وضعیتی فوق بحرانی قرار داد. تزریق واکسن کرونا نیز که در دهه سوم خرداد به دلیل کمبود واکسن با وقفه مواجه شده بود، در آخرین روز خرداد از سر گرفته شد.

روند آرام کرونا در مازندران طی سومین ماه سال ۱۴۰۰ به مرگ ۶۶ نفر در استان انجامید .

تیر؛ آغاز موج سیاه دلتاکرونا

تیرماه برای مازندران آغاز سیاه‌ترین روزهای کرونایی بود. آمارهای کرونایی با سویه دلتاکرونا از دو روز پایانی خرداد نرم و آهسته در روند صعودی قرار گرفتند و با آغاز تیر نیز این روند به مرور سرعت بیشتری گرفت. از هفته دوم تیر نیز سرعت افزایشی شدن آمارها و تعداد مرگ‌های کرونایی در استان بیشتر شد. از هشتم تیر نیز به طور رسمی اعلام شد که مازندران وارد موج پنجم کرونا شده است.

نخستین شهرستان مازندران که در این موج وارد وضعیت قرمز شد نیز آمل بود که برای مدتی طولانی در وضعیت قرمز باقی ماند و قربانیان زیادی را ثبت کرد. ورود به مازندران برای خودروهای غیربومی در این ماه نیز ممنوع بود، اما عملا ترددها به اشکال مختلف انجام می‌شد. در عین حال عادی‌انگاری اجتماعی نسبت به پروتکل‌های بهداشتی نیز روز به روز بیشتر به چشم می‌آمد.

۱۵ تیر رسما اعلام شد که کرونای شیوع یافته در مازندران از نوع دلتاست. سویه‌ای که با دوبرابر سرعت نسبت به چهار موج قبلی در حال درگیر کردن مازندران بود. از دهه سوم تیر مرگ‌های کرونایی مازندران نیز روند افزایشی قابل توجهی گرفت و بیشتر شد. در این روزها افزون بر نیمی از شهرستان‌های مازندران در وضعیت قرمز قرار گرفت و رکورد بستری روزانه بیماران کرونایی در برخی شهرستان‌ها شکسته شد.

در روزهای پایانی تیر اعلام تعطیلی ۶ روزه تهران و کرج برای مهار کرونا، موجی از سفرهای غیرمنتظره را به سمت مازندران روانه کرد. تا حدی که ازدحام خودروهای غیربومی ترافیک در جاده هراز و سوادکوه را قفل کرد. با حضور میلیونی مسافران در این استان، شیوع دلتاکرونا در مازندران سرعت بیشتری گرفت. در آخرین روزهای تیرآمارهای کرونایی مازندران از پیک‌های سوم و چهارم هم سبقت گرفت و تعداد مجموع بستری‌شدگان از مرز ۲ هزار نفر گذشت.

تعداد مرگ‌های کرونایی مازندران در این ماه ۱۰۱ نفر بیشتر از خرداد شد؛ ۱۶۷ نفر در یک ماه.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

مرداد؛ سیاه‌ترین روزهای کرونایی مازندران

مرداد سیاه مازندران با استمرار روند عجیب و فوق بحرانی کرونایی این استان آغاز شد. تا جایی که بخش‌های مختلف بیمارستان‌های مازندران کم‌کم در تصرف کرونا قرار گرفت و به بیماران کرونایی اختصاص داده شد. در روزهای ابتدایی مرداد شمار بیماران سرپایی کرونایی در مازندران از مرز هشت‌هزار نفر عبور کرد.

چهارم مرداد هم دانشگاه علوم پزشکی مازندران رسما وضعیت کرونایی استان را فوق‌حاد اعلام کرد تا شرایط وخیم کرونایی استان را برای مردم تبیین کند. ششم مرداد با مرگ ۲۳ مازندرانی بر اثر کرونا در بیمارستان‌های استان، رکورد مرگ‌های کرونایی مازندران طی یک شبانه‌روز در سال ۱۴۰۰ شکسته شد. رکوردی که در همین ماه بارها شکست و تا ۵۰ نفر در یک شبانه‌روز نیز رسید.

از هفتم مرداد شهرستان بابل با پر شدن همه ظرفیت‌های بیمارستانی، وارد مرحله برپایی اقامتگاه بیماران کرونایی شد. یک روز بعد هم مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران از مرز سه هزار نفر گذشت. شرایط مازندران در هفته دوم مرداد به گونه‌ای شد که ۲۰ شهرستان این استان در وضعیت قرمز و کبود کرونایی قرار گرفتند.

آمارها نشان می‌داد که مازندران پیشتاز روند صعودی کرونا در کشور است و بر همین اساس برخی فرمانداران درخواست تعطیلی یک هفته‌ای شهرستان تحت مدیریت‌شان را به استانداری ارائه کرده بودند. ۱۵ مرداد تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران از چهار هزار نفر هم فراتر رفت. شرایط مازندران به گونه‌ای بود که ضریب خطر ابتلا به کرونا در این استان به دو برابر آمار میانگین کشوری رسید.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

با این شدت افزایشی کرونا در مازندران، بسیاری از مراکز درمانی استان برای تأمین اکسیژن با مشکل مواجه شدند و پویش‌های متعددی برای تأمین اکسیژن بیمارستان‌ها در استان به راه افتاد. تعداد مرگ‌های کرونایی مازندران در روزهای ۱۷، ۱۸ و ۱۹ مرداد به بالاترین تعداد رسید و طی هر شبانه‌روز ۵۰ مرگ کرونایی در این استان ثبت شد. تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ جویبار باعث شد که نقاهتگاه بیماران کرونایی جویبار نیز راه‌اندازی شود. ۲۱ مرداد نیز تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران به ۴۰۷۶ نفر رسید که بیشترین آمار بستری‌شدگان کرونایی مازندران از ابتدای شیوع این ویروس تا این زمان محسوب می‌شود.

اما پس از آن روند کاهشی آمارهای کرونایی استان آغاز شد. با این حال افسارگسیختگی کرونا در شهرهای مختلف مازندران زیر سایه عادی‌انگاری همچنان ادامه داشت. به چالش‌های کرونایی مازندران در این ماه باید کمبود داروهای کرونا و اطلاع‌رسانی نامناسب بابت نبود واکسن در مازندران را نیز افزود.

اعلام تعطیلات سراسری ۶ روزه در پایان مرداد هم نگرانی‌ها بابت وضعیت فوق بحرانی مازندران را بیشتر کرد. شبیخون غیربومی‌ها به مازندران کرونازده، حتی با وجود مسدود شدن همه مسیرهای ورودی این استان ادامه داشت. بسته شدن مسیرهای ورودی مازندران تصاویر عجیبی از اصرار بر قانون‌شکنی ثبت کرد.

در عین حال واکسیناسیون نیز در مازندران با سرعتی متوسط در حال انجام بود. ۳۳ مرکز تجمیعی تزریق واکسن کرونا طی این روزها در مازندران فعال بودند. اما شدت شیوع کرونا به حدی بالا بود که در دهه دوم مرداد رسما اعلام شد نیازی به انجام تست کرونا در مازندران نیست و هر علامتی از سرماخوردگی قطعا نشان دهنده ابتلا به کروناست.

مرداد که برای مازندران با مجموع ۲۲۵۱ بیمار کرونایی بستری شده آغاز شده بود، پس از ثبت رکورد ۴۰۷۶ بستری در ۲۱ مرداد، با ۳۰۳۱ بیمار بستری شده در روز ۳۱ مرداد به پایان رسید.

دلتاکرونا پس از چند هفته جولان بی‌رحمانه در مازندران، رکورد ۱۰۲۹ مرگ کرونایی طی یک ماه را در مرداد برای مازندران ثبت کرد و سیاه‌ترین ماه این استان را طی سال‌های اخیر رقم زد.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

شهریور؛ سراشیبی خروج از موج پنجم

روند کاهشی آمارهای کرونایی مازندران نیز در این ماه ادامه یافت. هر چند که تعداد مجموع بستری‌شدگان همچنان بیش از دو هزار نفر بود و از موج‌های قبلی کرونا در استان وضعیت وخیم‌تری را نشان می‌داد. در نخستین روز شهریور تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران به کمتر از سه هزار نفر رسید و ۲۹۳۷ نفر بستری کرونایی ثبت شد.

با وجود شرایط فوق بحرانی کرونایی در مازندران، واکسن‌هراسی یکی از چالش‌های جدی مدیریت کرونا در مازندران محسوب می‌شد. با این حال آمارها نشان می‌داد که واکسیناسیون سالمندان سبب شده که به شکل مشهودی در موج پنجم کرونا میزان بستری افراد کرونایی بالای ۶۰ سال کاهش یابد.

با اضافه شدن محموله‌های واکسن کرونا از اوایل شهریور، روند تزریق واکسن کرونا در استان شتاب بیشتری گرفت. در پنجمین روز شهریور با خروج ۱۵ شهرستان مازندران از وضعیت قرمز، عملا فشار سنگین کرونایی از این استان خارج شد و سرازیری آمارهای کرونایی مربوط به موج پنجم نیز کماکان ادامه یافت تا این‌که ۱۹ شهریور پس از ۶۵ روز یک بار دیگر آمار مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران به کمتر از هزار نفر رسید و سه رقمی شد. ۲۰ شهریور هم مرگ‌های کرونایی مازندران در هر شبانه‌روز پس از ۵۶ روز دو رقمی بودن، یک رقمی شد.

شهریور برای مازندران با ۵۲۹ بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های مازندران تمام شد. اما مرگ‌های کرونایی ثبت شده در این ماه برای مازندران زیاد و تلخ بود؛ ۵۹۳ نفر در یک ماه.

مهر؛ بازگشت به روزهای آرام کرونایی

هفتمین ماه سال ۱۴۰۰ برای مازندرانِ کرونازده با ورود رنگ آبی به نقشه کرونایی این استان آغاز شد و آمارهای کرونایی هم کماکان در مسیر کاهشی قرار داشتند. اما اعلام برداشته شدن محدودیت سنی برای واکسیناسیون در شرایطی که از نظر تعداد واکسن‌های ارائه شده به استان‌ها هنوز محدودیت وجود داشت، موجی از تقاضای دریافت واکسن را ایجاد کرد که سبب فشار بر مراکز واکسیناسیون و ازدحام و سرگردانی متقاضیان در مازندران شد.

از آغاز هفته دوم مهر تعداد شهرستان‌های با رنگ آبی کرونایی به پنج نقطه افزایش یافت. این روند کاهشی در مرگ‌های کرونایی هم مشاهده شد و دهم مهر پس از ۸۹ روز، یک شبانه‌روز بدون مرگ کرونایی در مازندران ثبت شد.

۱۶ مهر هم رنگ نارنجی کرونایی از مازندران خارج شد. با این‌ حال بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی این احتمال را در ماه مهر ایجاد کرده بود که از اوایل آبان موج ششم کرونا در این استان آغاز شود. آمار مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران در این ماه همواره بین ۳۴۰ تا ۴۳۰ نفر در نوسان بود. اما در پایان ماه تعداد مجموع بستری‌شدگان ۳۹۰ نفر بود. در این ماه ۹۷ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های مازندران جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

آبان؛ ورود رنگ آبی کرونایی به مازندران

از نخستین روزهای آبان طبق پیش‌بینی‌ها نشانه‌هایی از افزایشی شدن آمارهای کرونایی مشاهده شد و حتی در برخی روزها آمار مراجعات روزانه به دوبرابر روزهای قبل افزایش یافت. اما واکسیناسیون تاثیرش را گذاشت و اجازه نداد که کرونا بار دیگر در مازندران جولان دهد. بر همین اساس نیز ۱۱ آبان دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد که در صورت تسریع و تداوم تزریق واکسن کرونا در گروه‌های هدف و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، حداکثر تا دو ماه آینده کرونا کنترل و مهار می‌شود. البته این اتفاق نیفتاد و حدود دو ماه بعد مازندران در آستانه موج ششم کرونا قرار گرفت.

در نیمه آبان سه شهرستان تنکابن، نور و قائمشهر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفتند و نگرانی بابت احتمال آغاز شدن موج ششم تشدید شد. این نگرانی‌ها با افزایشی شدن آمارهای کرونایی در استان‌های همسایه مازندران بیشتر شده بود. در این ماه تزریق دُز سوم واکسن کرونا نیز در مازندران آغاز شد.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

با وجود همه نگرانی‌ها بابت افزایش آمارهای کرونایی، از میانه‌های آبان دوباره روند کاهشی آمارهای کرونایی در مازندران مشاهده شد و از ابتدای دهه سوم این ماه نیز گستره رنگ آبی کرونایی در مازندران بیشتر شد. ثبات وضعیت کرونایی مازندران تا پایان آبان نیز ادامه داشت و پیش‌بینی‌ها بابت احتمال آغاز موج ششم در مازندران طی این ماه درست از آب در نیامد.

تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران در نخستین روز این ماه ۴۰۷ نفر و در آخرین روز ماه ۳۵۵ نفر بود. ۶۷ مرگ ناشی از ابتلا به کرونا نیز در این ماه برای مازندران ثبت شد.

آذر؛ ثبت کمترین مرگ کرونایی مازندران

در نهمین ماه سال ثبات آماری کرونایی تا حد زیادی خیال مردم و مسئولان را بابت مهار کرونا راحت کرد. با کاهش آمارهای کرونایی استان و ثبات وضعیت کرونایی استان، در نخستین روز آذر زنگ آموزش حضوری مدارس مازندران پس از ماه‌ها تعطیلی کرونایی و نیمه‌تعطیل بودن فعالیت‌های حضوری این واحدهای آموزشی به دلیل شیوع کرونا به صدا در آمد. اما تأکید شد دانش‌آموزان ۱۲ سال به بالا که واکسن نزدند اجازه حضور در کلاس درس را ندارند.

البته وضعیت کرونایی مازندران در ابتدای این ماه با آبی شدن رنگ کرونایی ۱۹ شهرستان به وضعیت کاملا آرامی رسید. ادارات مازندران هم از ۲۱ آذر طرح مدیریت هوشمند کرونا را آغاز کردند. تزریق دُز سوم واکسن در مازندران نیز از دهه سوم آذر آغاز شد. در آخرین روزهای آذر بخش عمده نقشه کرونایی مازندران آبی شد و فقط تنکابن و رامسر در وضعیت زرد قرار داشتند.

تعداد مرگ‌های روزانه کرونایی طی این ماه بیشتر از سه نفر در روز نرفت و ۶ روز بدون مرگ کرونایی در این ماه ثبت شد. در مجموع طی این ماه ۴۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های مازندران جان باختند که کمترین تعداد مرگ‌ ماهانه کرونایی مازندران در سال ۱۴۰۰ بود.

دی؛ ثبت بیشترین روزهای بدون مرگ کرونایی

دهمین ماه سال برای مازندران پس از حدود سه ماه آرامش کرونایی با زمزمه‌های احتمال شیوع سویه اومیکرون در کشور و این استان آغاز شد. چهارم دی هم نخستین فرد مبتلا به اومیکرون مازندران در بابل شناسایی شد. اما روند آماری کرونایی در استان وضعیت باثباتی را نشان می‌داد. بویژه این‌که تعداد روزهای بدون ثبت مرگ کرونایی در مازندران در ۱۰ روز نخست دی قابل توجه بود؛ پنج روز بدون مرگ کرونایی.

از هفته دوم دی با وجود آبی بودن رنگ کرونایی ۲۱ شهرستان استان، نشانه‌هایی از آغاز روند افزایشی ابتلا به اومیکرون در مازندران مشاهده شد و زنگ خطر موج ششم کرونا در مازندران به صدا در آمد. تا این‌که از ۲۳ دی روند افزایشی آمارهای کرونایی استان آغاز شد.

در مجموع دی ۱۴۰۰ برای مازندران با ثبت ۹ روز بدون مرگ کرونایی گذشت که بیشترین تعداد روز بدون مرگ کرونایی در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۰ برای مازندران است. در این ماه ۴۴ مازندرانی بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

بهمن؛ موج ششم با اومیکرون

از ابتدای این ماه روند افزایشی آمارهای کرونایی مازندران بیشتر به چشم آمد و مازندران رسما وارد موج ششم کرونا شد. در پایان نخستین هفته بهمن میزان مراجعات سرپایی کرونا در مازندران سه برابر شد و طی یک شبانه‌روز تعداد بستری‌شدگان ۱۰۰ درصد افزایش یافت.

در هشتمین روز بهمن هم رنگ نارنجی کرونایی پس از ۷۷ روز به مازندران بازگشت و شهرستان‌های رامسر و سوادکوه نارنجی شدند. ۹ بهمن نیز تعداد بستری‌شدگان کرونایی شهرستان بابل پس از دو ماه سه رقمی شد. یک روز بعد رامسر به عنوان نخستین شهرستان مازندران در موج ششم کرونا وارد وضعیت قرمز شد. در نوشهر نیز طی دو هفته تعداد مراجعان کرونایی ۱۰ برابر افزایش یافت.

کارنامه سیاه کرونا در مازندرانِ ۱۴۰۰

با توجه به سرعت بالای همه‌گیری اومیکرون نسبت به سویه‌های قبلی، تعداد بستری‌شدگان روز به روز در حال افزایش بود. ۱۳ بهمن نیز تعداد شهرستان‌های با وضعیت قرمز در مازندران به پنج شهرستان رسید.

آمار مرگ‌های کرونایی مازندران نیز در ۱۴ بهمن پس از ۱۳۸ روز یک بار دیگر دو رقمی شد. دو روز بعد تعداد شهرستان‌های با وضعیت قرمز کرونایی در مازندران به ۱۴ شهرستان رسید. ۲۱ بهمن تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های مازندران پس از حدود پنج ماه بار دیگر چهار رقمی شد.

نکته قابل توجه در این موج، بستری شدن تعداد زیادی کودک در بیمارستان‌های مازندران به دلیل ابتلا به کرونا بود. ۲۶ بهمن آمار ماهانه مرگ‌های کرونایی مازندران پس از چهار ماه در این استان یک بار دیگر سه رقمی شد و میانگین روزانه مرگ‌ بر اثر کرونا در این استان نسبت به دو ماه ماقبل بیش از سه برابر افزایش یافت.

اما از آخرین روزهای بهمن با تثبیت آمارهای روزانه کرونایی، روند کاهشی آمارها آغاز شد. با این حال در پایان بهمن تعداد شهرستان‌های با وضعیت قرمز کرونایی مازندران به ۱۹ شهرستان افزایش یافت.

با وجود ثبت پنج روز بدون مرگ کرونایی برای مازندران در ماه بهمن، تعداد قربانیان کرونا در این ماه به ۱۵۹ نفر رسید.

اسفند؛ خداحافظی با موج ششم کرونا

اسفند برای مازندران با ثبت ۸۸۶ بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های مازندران آغاز شد. اما روند کاهشی آمارهای کرونایی مازندران که از هفته پایانی بهمن آغاز شده بود در اسفند نیز ادامه یافت. با این حال مسئولان حوزه بهداشت و درمان مازندران هشدار دادند که در صورت کم‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی، اومیکرون این ظرفیت را دارد که چند پیک پشت سر هم ایجاد کند.

سیر نزولی آمارها ادامه‌دار شد تا این که در روز ۲۸ اسفند مازندران به طور کامل از وضعیت قرمز کرونایی خارج شد و در وضعیت زرد قرار گرفت. آمار مجموع بستری‌شدگان کرونایی هم پس از ماه‌ها به زیر ۲۰۰ نفر رسید. مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران در ۲۹ اسفند به ۱۷۲ نفر رسید که کمترین تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران در سال ۱۴۰۰ محسوب می‌شود. در این ماه مجموعا ۱۶۳ مازندرانی بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و پرونده عمرشان پیش از رسیدن به پایان سده چهاردهم بسته شد.

تا اواخر سال ۱۴۰۰ از ۲ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر جمعیت هدف واکسیناسیون در استان، ۸۴.۸ درصد جمعیت هدف واکسیناسیون مازندران نوبت نخست واکسن کرونا را دریافت کردند و میزان پوشش دُز دوم واکسن کرونا در این استان نیز حدود ۸۰ است. نزدیک به ۴۵ درصد این جمعیت نیز اقدام به دریافت نوبت سوم واکسن کردند.

  • منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مازندرانی سه شنبه , 2 فروردین 1401 - 18:21

هی مسافر میاد از تهران هی ما تلفات میدیم محدودیت برای ما است فقط وگرنه تهرانیها ازاد میچرخن