فرصتهای اقتصادی و تجاری مازندران برای سفرای ۹ کشور اکو تشریح شد
به گزارش تیتر شمال؛ مهمانان ویژه افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ امروز -چهارشنبه- با همراهی تعدادی از مسئولان استان بازدیدی از برخی زیرساختهای اقتصادی استان داشتند و برای افزایش مراودات تجاری بین مازندران و کشورهای عضو اکو رایزنی کردند.
هیئت سفرای کشورهای عضو اکو و مدیران این اتحادیه اقتصادی ابتدا از شرکت کشاورزی دشتناز و زیرساختهای مجهز گلخانهای تولید محصولات این مجموعه دیدن کردند.
مدیرعامل مجموعه کشاورزی دشتناز در این بازدید به تشریح برخی ظرفیتهای این مجتمع دامی و کشاورزی پرداخت و گفت: این گلخانه پیشرفتهترین گلخانه پلاستیکی و پلیکربنات ایران است که با آخرین تکنولوژی روز دنیا ایجاد شده است.
فرزاد صدیقی افزود: این مجموعه سالانه حدود یکصد هزارتن محصول کشاورزی و دامی تولید میکند. ۶ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین در این مجتمع وجود دارد و ۱۱۰ تن شیر تولید میشود. البته میزان تولید شیر قرار است به ۱۷۰ تن در روز برسد و تولید گوشت را هم میتوانیم از ۲۰۰ تن تا دو هزار تن افزایش دهیم.
وی افزود: محصولات کشاورزی ما به برخی کشورهای همسایه از جمله روسیه، قطر، امارات، ازبکستان، امارات و عراق صادر میشود و این آمادگی را داریم که با کشورهای عضو اکو نیز مراودات تجاری را بسته به نیاز بازار این کشورها تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت کشاورزی دشتناز گفت: ماندگاری محصولات تولید شده در این مجتمع به دلیل شیوه کشت بالاست و مهمتر اینکه محصول را بر اساس نیاز بازار مصرف تولید میکنیم. در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ تن از تولیدات گلخانهای این مجتمع صادر میشود.
صدیقی اظهار کرد: این مجموعه ۱۳ هکتار گلخانه مجهز و به روز بزرگترین مجتمع گلخانهای کشور است و در عین حال با یکهزار هکتار باغ مرکبات و تولید۱۲ تا ۱۵ هزار بزرگترین تولید کننده مرکبات در کشور هستیم. تولید مرکبات ما طبق برنامه قرار است به ۲۵ هزار تن برسد. ضمن این که بزرگترین تولیدکننده برنج و ماهیان گرمابی کشور هستیم.
وی افزود: مجتمع دشتناز علاوه بر آمادگی برای تامین نیاز بازار کشورهای عضو اکو، برای انتقال دانش نوین گلخانهای هم آماده همکاری با کشورهای عضو اکو است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این بازدید بخشی از ظرفیتهای کشاورزی، دامی و شیلاتی مازندران را تشریح کردند.
ایران مهمترین شریک تجاری اکو
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو در پایان این بازدید ایران را مهمترین شریک تجاری کشورهای عضو اکو برشمرد و گفت: کشاورزی یکی از حوزههای مهم فعالیت سازمان اکو است و این سازمان از هر تدبیری که هدف آن گسترش کشاورزی باشد پشتیبانی میکند.
خسرو ناظری افزود: در بازدید امروز که سفرای کشورهای عضو اکو نیز حضور داشتند، فرصت خوبی برای آموزش و تجربه موفق تبادل دانش کشاورزی و گسترش همکاری مشاهده شد. ما حاضریم تمام هماهنگیها را برای گسترش روابط اقتصادی و اجرایی بخش کشاورزی انجام دهیم.
وی اظهار کرد: برای کشورهای عضو اکو ایران شریک تجاری مهمی است و جایگاه مهمی در فعالیتهای اقتصادی دارد. از زمان پیوستن کشورهای جدید به اتحادیه، همکاریها با ایران در حال افزایش است. رویداد ساری۲۰۲۲ نیز کمک میکند بواسطه ظرفیتهای مازندران این روابط تقویت شود.
دبیرکل اکو خاطرنشان کرد: گلخانههای دشتناز که با دانش نوین ایجاد شده نشان میدهد مازندران پتانسیل زیادی در حوزه کشاورزی روز دنیا نیز دارد و کشورهای عضو اکو میتوانند از این امکان بهره بگیرند. امیدواریم تجربه مازندران در احداث گلخانههایی مانند دشتناز به همکاری بیشتر اقتصادی بین کشورهای عضو اکو و مازندران بینحامد.
بازدید از زیرساختهای بندر امیرآباد
مهمانان رویداد ساری۲۰۲۲ پس از بازدید از مجتمع کشاورزی دشتناز ساری بازدیدی از زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد نیز بازدید کردند و با ظرفیتهای زیرساختی و حملونقلی این بندر آشنا شدند.
سفرای کشورهای عضو اکو و مدیران این سازمان بینالمللی در جلسهای با حضور برخی مسئولان استان و مدیرکل بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی حضور یافتند و درباره امکان افزایش مراودات تجاری بین مازندران و کشورهای عضو اکو تبادل نظر کردند.
مهمانان اکو از ۱۹ اردیبهشت به منظور حضور در افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ وارد مازندران شدند و تا ۲۲ اردیبهشت در این استان از برخی زیرساختهای گردشگری و اقتصادی استان بازدید میکنند و در نشستهای مشترک اداری و اقتصادی حضور مییابند. سفر این مهمانان روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت با بازدید از جاذبههای ریلی مازندران توسط قطار گردشگری به مقصد تهران پایان مییابد.
بندر امیرآباد در مازندران به عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاستگذاریهای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم میتواند با شکوفاسازی ظرفیتها، نقش ویژهای در مقاومسازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بینالمللی و صادرات کالا ایفا کند.
این بندر با حدود یکهزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو-رو ریلی و کامیون برای ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۴۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه کاسپین تنه میزند و ظرفیت فوق العادهای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آنکه یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار میرود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد میشود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهرهمندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهرهمندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بینالمللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگیهای شاخص بندر امیرآباد است.
- منبع: ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰