کد خبر : 1851
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵
189 views

خسارت جبران ناپذیر عدم نظارت بر توزیع داروی کرونا/کمبود دارو در سایه جولان دلالان قابل قبول نیست

خسارت جبران ناپذیر عدم نظارت بر توزیع داروی کرونا/کمبود دارو در سایه جولان دلالان قابل قبول نیست

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: جولان دلالان دارو در بازار سیاه ناصر خسرو نشان از ضعف نظارت بر سیستم عرضه و تقاضا را می‌دهد که وجود واکسن کرونا از نوع اصلی و تقلبی بازی با مال و جان مردم است. به گزارش تیتر شمال؛ محمد علی محسنی بندپی در گفت و

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: جولان دلالان دارو در بازار سیاه ناصر خسرو نشان از ضعف نظارت بر سیستم عرضه و تقاضا را می‌دهد که وجود واکسن کرونا از نوع اصلی و تقلبی بازی با مال و جان مردم است.

به گزارش تیتر شمال؛ محمد علی محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگار ما در مورد کمبود دارو و عدم نظارت در ارائه خدمات به بیماران کرونایی گفت: براساس مستندات دو سال اخیر شاهد بودیم که کالاهایی که به شکل اساسی و طبیعی نیاز جامعه محسوب می‌شدند با رشد چندین برابری قیمت مواجه بودند. دو حالت کلی می‌توانیم برای این وضعیت تعریف کنیم اولا: احتکار و کمیاب شدن کالاهای اساسی از جمله دارو و در ثانی؛ زمانی که تقاضا برای کالایی نظیر دارو بیش از حد نیاز باشد عرضه آن کاهش خواهد یافت.

نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، افزود: در عرضه و تقاضا همیشه با یک معادله نامتناقض روبرو هستیم و امروز این تناقض خود را در بازار کرونا نشان داده است، از واکسن کرونا گرفته تا کمبود داروهای درمانی  این ماجرا نه تنها در کشور ما بلکه در کل دنیا تکرار می‌شود و تکذیب این مسئله دردی را دعوا نمی‌کند.

وی ادامه داد: کمبود دارو در شرایط کنونی در کل دنیا وجود دارد اما در کشور ما در سایه عدم نظارت و تحریم‌ها بیشتر است و اوج گیری پیک پنجم کرونا این کمبود را بیش از گذشته نشان داد. امروز تنها کمبود دارو نیست که موجب ناراحتی مردم شده بلکه عدم نظارت در بازار توزیع و عرضه منجر به ناراحتی مردم شده که خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد. ضعف نظارت نیازمند همراهی و همگامی دولت و قوه قضائیه است، قطعا قوه مقننه در این بین همراهی لازم را خواهد داشت.

محسنی بندپی تاکید کرد: جولان دلالان دارو در بازار سیاه ناصر خسرو نشان از ضعف نظارت بر سیستم عرضه و تقاضا دارد که وجود واکسن کرونا از نوع اصلی و تقلبی بازی با مال و جان مردم است. استفاده از پوکه خالی واکسن‌های مصرف شده و باز تولید آنها به واسطه آب و عرضه آنها به قیمت ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان در بازارهای کاذب نمونه‌ای از بی توجهی به جان مردم است که در سایه ضعف نظارت شدت گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تمهیدات در نظر گرفته برای تخلفات عرضه کالاهای اساسی به ویژه دارو آنقدر بازدارنده نبوده که شاهد این اقدامات نباشیم در کنار این خلاءها، سیستم نظارتی هم به درستی عمل نکرده که شاهد چنین ضعف‌های در سازمان‌ها و نهادها متولی طی دوسال اخیر نباشیم. مردم کمبودها را به واسطه تحریم‌ها تحمل می‌کنند اما این تخلفات در سایه جولان دلالان را نمی‌پذیرند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در پیک پنجم بیماری با ۷۱۰ قربانی کرونا در طول یک شبانه روز روبرو بودیم، بیمارانی که نیازمند کپسول اکسیژن و حتی داروهای مختلف برای مقابله با بیماری بودند، مسلما عرضه دارو کم بی تاثیر در نابسامانی اوضاع و شدت گیری شرایط وخیم بیماری نیست؛ اما شرط اول و آخر بهبود شرایط، باز می‌گردد به خود مردم فراموش نکنیم، اگر کشورهای توسعه یافته توانستند بیماری را کنترل کنند باور داشتند که این بیماری با کسی شوخی ندارد و هرکس مطابق با اوضاع خود اقدام به عمل نکرده که پیک سوم، چهارم و پنجم بیماری را در کشورشان مشاهده کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد ویزیت گران خانگی بیماران در پایان خاطرنشان کرد: تمام خدمات پزشکی توسط وزارت بهداشت تعرفه گذاری شده است، گزارشاتی که منتشر می‌شود مبنی بر ویزیت گران و نجومی بیماران کرونایی بخشی به کمبود نیرو در وزارت بهداشت و قسمتی به عدم اطلاع رسانی مردم مبنی بر ویزیت‌های نجومی خانگی باز می‌گردد؛ اگر مردم در این راستا با وزارت بهداشت ارتباط گرفته و تخلفات اینچنینی مطرح کنند کمتر شاهد چنین تخلفاتی در حوزه بهداشت و درمان پزشکی خواهیم بود.

محسنی بندپی با بیان اینکه دلتا و لامبدا سویه‌های جهش یافته‌ای هستند که نگرانی‌های بسیار جدی ایجاد می‌کنند، گفت: سویه لامبدا بسیار خطرناک است و در حال حاضر چندین مورد آن در ترکیه مشاهده شده و وقتی به مرزهای ما رسیده امکان ورود آن به کشور بسیار بالا است.

وی با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای جلوگیری از عادی‌انگاری کرونا، افزود: مردم باید همچنان مانند گذشته پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه سایر دستگاه‌ها از جمله وزارتخانه‌های کشور و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی باید تدابیر خاص و ویژه‌ای را اتخاذ کنند تا افراد مبتلا به لامبدا وارد کشور نشوند.

نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، رعایت پروتکل‌های درمانی در کشور را کمتر از 30 درصد دانست و گفت: با توجه به بی‌توجهی برخی نسبت به پروتکل‌ها اگر لامبدا وارد کشور شود احتمال شیوع گسترده آن بسیار زیاد خواهد بود.

محسنی‌بندپی با تاکید بر ضرورت اعمال مقررات سختگیرانه در مرزها و تشدید نظارت‌ها بر ورود مسافران خارجی، ادامه داد: هر چند مشارکت مردم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نقش موثری در کنترل کرونا دارد اما افزایش سرعت واکسیناسیون در کاهش فوتی‌ها و کنترل بیماری بسیار موثر است البته تست کرونا تحت پوشش بیمه قرار گرفته و این مهم می‌تواند تاثیر زیادی در کنترل بیماری داشته باشد.

وی با یادآوری اینکه هفته آینده از وزیر بهداشت برای حضور در کمیسیون به منظور بررسی وضعیت کرونا و واکسیناسیون دعوت خواهیم کرد، گفت: واردات واکسن و واکسیناسیون باید گسترش یابد البته طی هفته اخیر بازدیدی را از روند و وضعیت تولید واکسن نورا خواهیم داشت و انتظار می رود با تزریق منابع مالی به شرکت‌های سازنده داخلی بتوان تولید داخل را تقویت کرد تا، تا پایان آذر و دی ماه پوشش حداکثری واکسیناسیون را داشته باشیم./بلاغ

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.