کد خبر : 19768
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۷:۳۲
156 views
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران خبر داد:
ضرورت اجرای طرح تولید نان کامل برای ارتقای سلامت جامعه
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: طرح تولید نان کامل برای ارتقای سلامت جامعه باید گام به گام اجرایی شود.
به گزارش تیتر شمال؛ عباسعلی وفایینژاد امروز در همایش تولید آرد کامل ، نان کامل و ارتقای سلامت، تجمیع دیدگاه های مدیران استان برای اجرای طرح تولید آرد کامل و نان کامل را یک موفقیت خواند و اظهار کرد: دستگاههای اجرایی در اجرای هر برنامه اقتصادی بهویژه در بخش امنیت غذایی حلقههای به هم پیوستهای هستند که ضرورت دارد هر یک از حلقههای ما قبل تکالیف و وظایف خود را به نحو مطلوبی انجام دهند.
وی با بیان اینکه یکی از اساسیترین برنامهها در تامین امنیت غذایی برای حفظ سلامت جامعه و کاهش بیماریها اجرای سیاستهای دولت در راستای تولید آرد کامل و نان کامل است، افزود: مجموعه شرکت بازرگانی دولتی و ادارات کل غله استانها در کنار سایر دستگاهها خود را موظف به پیگیری اهداف اجرای این طرح میدانند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با اعلام اینکه سالانه حدود ۴۸۰ هزار تن گندم در استان مازندران مصرف میشود، تصریح کرد: سال گذشته با تولید و خرید تضمینی ۱۱۸ هزار تن گندم سال موفقی را پشت سر گذاشتیم، اما سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن گندم باید از طریق مبادی مختلف و استانها و یا کشورهای حاشیه دریای خزر وارد استان شود.
وفایینژاد اضافه کرد: برای تامین و تولید آرد مطلوب و نان ماکول باید این گندمهای متنوع وارده و گندم تولیدی در استان با میزان مناسبی اختلاط و یک گندم متوسط و یکنواخت برای سراسر استان تامین شود.
وی تصریح کرد: ۸۰ درصد از نانواییهای استان مازندران بربری پز هستند و آرد این نانواییها لزوما باید دارای ویژگیهای خاصی از لحاظ گلوتن و اندیکس باشد تا نان ماکولی برای شهروندان تولید شود که با توجه به تنوع گندمهای وارده، این امر دشوار در حال انجام است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران اظهار کرد: با توجه به اینکه دولت برای رفاه شهروندان، تامین امنیت غذایی و حمایت از سبد معیشتی خانوار در استان مازندران ۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه را به یکی از کالاهای استراتژیک یعنی نان اختصاص داده است، امروز اختلاف قیمت تمام شده آرد برای دولت و قیمتی که آرد تحویل نانوایان میشود تقریبا ۳۰ برابر است و این برای زیادهطلبان و سوداگرانی که به دنبال انحراف نان هستند، وسوسهگر است.
وفایینژاد یادآور شد: نگاه و سیاست دولت بر این است که باوجود همه تهدیدها ، انحرافها و فرصتطلبیهای موجود، حمایت از سبد معیشت خانوار و تامین کالاهای استراتژیک همچون نان حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه در صورت فراهم نبودن مقدمات اجرای طرح تولید نان کامل در سیاستهای کلان اقتصادی، اجرای این طرح با چالش روبرو خواهد شد ، اضافه کرد: سازمان حمایت از مصرف کنندگان باید قیمت تمام شده آرد کامل را اعلام کند تا با توجه به آن قیمت نان کامل در استان مازندران تعیین شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با تاکید بر اینکه طرح تولید نان کامل برای ارتقای سلامت جامعه باید گام به گام اجرایی شود، تصریح کرد: برای فعالان اقتصادی از کارخانه تولید آرد گرفته تا نانوا مسیر حرکت باید روشن و مشخص باشد تا انگیزه لازم برای آنها فراهم شود.
وفایینژاد، آموزش خبازان برای مهارت استفاده از آرد کامل و آگاهی رسانی به شهروندان در خصوص فواید استفاده از نان تولید شده با آرد کامل و ایجاد اعتماد متقابل بین خبازان و شهروندان را گامی مهم در جهت پیادهسازی این طرح برشمرد و گفت: همه باید تلاش کنند تا فرهنگ صحیح تولید و مصرف نان کامل در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه در استان مازندران با حدود ۴هزار و ۸۰۰ نانوایی، یکهزار و ۳۰۰ واحد از آن نان تخت شامل لواش ، تافتون و سنگک میپزند، اظهار کرد: با توجه به اینکه نان بربری دارای ویژگیهای خاصی است که برای اجرای این طرح با چالشهایی روبرو خواهد شد، از نانهای تخت به عنوان الگوهای نان کامل استفاده خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با تشکر از همه نانوایان، کارخانجات تولید آرد و دستگاههای اجرایی که تلاش مضاعف میونند تا این نعمت و برکت الهی در سفره همه اقشار استفاده شود، افزود: در بحث اصلاح ساختار آرد و نان در کشور، استان مازندران جز چند استان برتر است.
انتهای خبر/
برچسب ها :ارتقای سلامت جامعه ، ضرورت اجرا ، طرح تولید نان کامل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰