کد خبر : 12179
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲
105 views

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران:

پای مهمان ناخوانده به باغات مازندران باز شد/ توصیه‌های فنی برای مقابله با مگس‌های مدیترانه‌ای

پای مهمان ناخوانده به باغات مازندران باز شد/ توصیه‌های فنی برای مقابله با مگس‌های مدیترانه‌ای
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ثبت اولين شكار مگس میوه مديترانه اي در باغات مازندران در سال جاری خبر داد.


به گزارش تیتر شمال؛ فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ثبت اولين شكار مگس میوه مديترانه اي در باغات مازندران در سال جاری خبر داد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به بازديد هاي ميداني و گزارش های دريافتي مبني بر مشاهده اولين شكار مگس میوه مديترانه اي در ايستگاه هاي رديابي استان و شرايط خاص آب و هوايي امسال همزمان با شروع رسيدگي ميوه هايي نظير گوجه سبز و ازگيل، توصیه های فنی را به باغداران و بهره برداران ارائه کرد.

وی تصریح کرد: كارشناسان پيش آگاهي و شبكه مراقبت با بروزرساني تله ها، نسبت به پايش مستمر به ویژه مناطق با سابقه آلودگي و جمعيت بالاي آفت مذكور در سال هاي قبل، اطلاع رساني و راهنمايي لازم به باغداران برای بكارگيري اصول فني كنترل و مبارزه با آفت مگس مديترانه اي با استفاده از روش كنترل تلفيقي برابر دستورالعمل تدوين شده و برگزاري گارگاه آموزشي در باغات با هدف ارتقاي اطلاعات فني باغداران در كاهش جمعيت انتقالي در نسل بعد اقدام می کنند.

وی با اشاره به اينكه در برخي از باغات مركبات منطقه، درختاني نظير گلابي، سيب، هلو و شليل بصورت خودمصرفي يا مخلوط كشت شد، نصب تله هاي فرموني يا جلب كننده حاوي مايع سراتراپ يا سراتينكس يا سراتي تب به تعداد حداقل 2 عدد در هكتار با الويت نصب روي درختان سياه ريشه برای رديابي و اطلاع از وجود آفت در باغ را به باغدارن تاکید و تصریح کرد: در صورت افزايش شكار مگس در تله هاي نصب شده در باغ بيش از دو عدد در روز، افزايش تعداد تله هاي جلب كننده حداقل به تعداد 25 تا 50 عدد در هكتار برای شكار انبوه ضروری است.

بیگی با بیان اینکه تسريع در برداشت تمامی ميوه هاي رسيده در كاهش آلودگي باغ و پيشگيري از خسارت‌هاي احتمالي بسيار تاثيرگذار خواهد بود، به رعايت بهداشت باغ به ویژه جمع آوري و دفن هرگونه ميوه ريخته شده پاي درختان در عمق 50 سانتي متري خاك تاكيد کرد و گفت: در صورت عدم كنترل آفت با روش شكار انبوه، مديريت آفت با نظر كارشناسي و استفاده از ساير روش هاي مبارزه تلفيقي از جمله طعمه پاشي با رعايت مسائل فني توصیه می شود.

وی در پایان به مشاركت تشكل ها و بخش خصوصي اعم از تعاوني باغداران، فروشگاه هاي سموم و كلينيك هاي گياهپزشكي برای همكاري لازم در تهيه و تامين نهاده ها و تجهيزات و نيز ارائه خدمات كارشناسي برای مبارزه با آفت مگس مديترانه اي تاکید کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.