کد خبر : 7842
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 مرداد 1401 - 8:59
29 views

ظرفیت صادراتی مازندران سالانه یک میلیون تن است؛

حمل‌ونقل؛ گره کور صادرات محصولات باغی مازندران/نیازمند راه‌اندازی صنایع تبدیلی هستیم

حمل‌ونقل؛ گره کور صادرات محصولات باغی مازندران/نیازمند راه‌اندازی صنایع تبدیلی هستیم
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه برای رونق صادرات در بازارهای جهانی نیازمند توانمندسازی حمل‌ونقل دریایی و زمینی هستیم؛ گفت: مساعد شدن شرایط حمل و نقل دریایی و زمینی قطعا فرصت‌های جدید و تازه‌ای را در بازارهای جهانی برای محصولات باغی استان مهیا خواهد کرد.


به گزارش تیتر شمال؛ محمدرضا شعبانی مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: استان مازندران با ظرفیت بیش از ۲۰۰ هزار هکتار انواع محصولات باغی در برخی از محصولات نظیر مرکبات و کیوی در کشور حائز رتبه نخست استانی است که باید این ظرفیت‌ها شکوفاتر و زمینه صادراتی آن پویاتر و مساعدتر شود.

وی افزود: ما کاملا در استان مازندران، توان آن را داریم که سالانه محصولات باغی را تا یک میلیون تن به کشورهای هدف صادر کنیم و در این راستا نیازمند آن هستیم تا به حمل‌ونقل چه دریایی و چه زمینی خود سرعت ببخشیم.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران، با بیان اینکه تولیدات کیوی و مرکبات مازندران در حد تولیدات جهانی است؛ خاطرنشان کرد: ما نیازمند آن هستیم که در مقوله حمل‌ونقل یک فضای آرامی را داشته باشیم و این امر در گرو رفع فقدان حال حاضر امکانات قوی حمل‌ونقل در کشور است.

این مسئول ادامه داد: جابه‌جایی و انتقال محصولات ما در مرزها با کامیون‌های خارجی، جدا از وارد آمدن لطمه به محصولات موجب گرانی هزینه حمل‌ونقل نیز می‌شود و این در حالی است که ما در حال رقابت با کشورهایی در دنیا هستیم که آن کشورها در مقوله حمل‌ونقل واقعا قوی هستند.

شعبانی تصریح کرد: در موضوع حمل‌ونقل دریایی نیز اگر به صورت مرتب و منظم این بخش در دریای خزر فعال باشد ما می‌تواتنیم از این ظرفیت استفاده کنیم و قطعا کاهش هزینه را خواهیم داشت.

وی گفت: رقابت اصلی ما در مرکبات با کشور ترکیه است که هر چند در تولید از ما قوی تر نیست اما به دلیل ارتباطات خوب بین‌المللی و حمل‌ونقل از ما جلوتر هستند و باید برای باقی ماندن در این رقابت، مقوله حمل و نقل خود را ارتقا ببخشیم.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران، به تنوع محصولات باغی در تمامی ایام سال اشاره و  عنوان کرد: مرکبات این استان در دنیا زبانزد است و ما در این بخش مرکبات پیش‌رس، میان‌رس و دیررس را داریم؛ ما در فصل تابستان محصولاتی نظیر هلو و شلیل را داریم که در سطح کشور، پیش‌رس هستند و نوبرانه‌های بازار هلو و شلیل کشور را شکل می‌دهند.

شعبانی ادامه داد: در تولید کیوی نیز با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن حائز رتبه نخست کشور هستیم که ۱۲۰ هزار تن آن برای صادرات، آماده می‌شود.

وی اعلام کرد: استان مازندران در تولید محصوص کیوی دارای ظرفیتی است که موجب شد تا به بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس، این محصول را صادر کنیم و لذا اگر مقوله حمل‌ونقل که بسیار در بحث صادرات حائز اهمیت است توجه ویژه‌ای شود شاهد رونق صادرات محصولات باغی استان خواهیم بود.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران، تاکید کرد: در همسایگی ایران تنها کشور ترکیه قابلیت تولید کیوی را دارد و شرایط آب‌وهوایی و وسعت باغبانی این محصول در مازندران، فرصت خوب صادراتی را برای ما فراهم کرده است.

شعبانی گفت: سایر محصولات باغی مازندران نظیر انجیر، انار، سیب، گیلاس و آلبالو نیز در حال بهره‌برداری از آن هستیم و این ظرفیت‌ها در کنار هم موجب شده است تا در کنار محصول برنج، محصولات باغی نیز حائز رتبه نخست کشوری هستیم.

وی مطرح کرد: ما می‌توانیم میانگین تولید محصولات باغی در استان را در کنار آب‌وهوای مساعد، خاک حاصلخیز و مردمانی سخت‌کوش، به کمک علم و تکنولوژی به روز هم افزایش تولید و هم افزایش درآمد را رقم بزنیم.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران، تصریح کرد: ما در استان نیازمند راه‌اندازی صنایع تبدیلی هستیم و این مهم در گرو حضور سرمایه‌گذاران این بخش در استان است تا محصولات باغی استان به یک ارزش افزوده مطلوب درآمدی مبدل شود.

شعبانی بیان کرد: ما در این بخش ضمن اینکه می‌توانیم فعالیت‌های خوبی در صنایع تبدیلی داشته باشیم، می‌توانیم از جوانان متخصص و منابعی که در اختیار داریم استفاده بهینه کنیم.

وی عنوان کرد: میزان تولید سالانه محصولات باغی در مازندران بالغ بر ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که رتبه نخست را مرکبات، سپس کیوی و رده‌های بعدی را سایر محصولات باغی به خود اختصاص می‌دهند.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران، متذکر شد: از این میزان، سهم مرکبات ۳ میلیون تن، کیوی ۲۰۰ هزار تن، هلو و شلیل ۱۵۰ هزار تن و محصولاتی نظیر انار، انجیر، سیب، آلبالو و گیلاس نیز مابقی را به خود اختصاص می‌دهند.

شعبانی یادآور شد: ظرفیت صادراتی مازندران در سال حدود یک میلیون تن است که لازمه این مهم، مهیا شدن استفاده از فناوری‌های روز جهت بسته‌بندی و مساعد بودن حمل‌ونقل ریلی و دریایی در استان است.

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.