کد خبر : 11044
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
133 views

رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری:

استقلال حق مسلم وکلا برای دفاع از حقوق شهروندان است

استقلال حق مسلم وکلا برای دفاع از حقوق شهروندان است
رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه استقلال یک امتیاز برای شخص وکیل نیست بلکه وکالت شغلی است که باید استقلال داشته باشد؛ گفت: حق دفاع از حقوق طبیعی و مسلم انسان است و لذا باید وکیل مستقل باشد تا از حق طبیعی جامعه حمایت شود.


به گزارش تیتر شمال؛ پیش از ظهر امروز یازدهم اسفندماه، امیر حسین  آبادی عضو ادوار هیات مدیره و رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز در آیین نکوداشت هفتادمین سالروز استقلال وکلای دادگستری در ساری، گفت: امسال، وضعیت جشن استقلال وضعیت خاصی است و برخی از کانون‌ها مخالف برگزاری بودند .

وی افزود: آن‌ها معتقدند باید به جای جشن مراسم عزا بگیرید چرا که  استقلالی باقی نمانده است!

رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز، خاطرنشان کرد: استاد کاتوزیان در ۱۰ سال پیش در آیین نکوداشت استقلال وکلای دادگستری  در این خصوص گفته بود که استقلال را جشن بگیرید اما  انتقاد هم کنید.

حسین‌آبادی ادامه داد: بله، ما ناملایمات بسیار کشیدیم و استقلال وکلا یک امر بدیهی  است.

وی بیان کرد: نباید اعتراض موجب تفرقه شود و از سویی دیگر نیز نباید سکوت کرد و باید انتقادات را مطرح کرد.

رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز ، عنوان کرد: کانون وکلا از ابتدای احداث کاخ دادگستری در طبقه سوم راه اندازی شد و در جریان انقلاب خدماتی شایانی را داشت

حسین‌آبادی تاکید کرد: هم اکنون نیز بسیاری از وکلا با خدمات رایگان گام‌های بسیاری برداشتند و از آغاز انقلاب تاکنون این روند ادامه دارد.

حسین‌آبادی خاطرنشان کرد: قانون اخذ کیفیت صلاحیت ضربه مهلکی به استقلال کانون وارد کرد و تعیین صلاحیت اعضای هیات مدیره  به دادگاه عالی  انتظامی واگذار شد.

وی متذکر شد: ۱۸۰۰ موسسه تشکیل شده که حتی یک موسسه دارای وکیل مشاور نیستند.

رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مرکز ، اذعان کرد: در دولت اصلاحات به دادگستری اجازه تربیت وکیل داده شد ما با وکلایی که از این مرکز مجوز گرفتند مخالف نیستیم ما با اساس کار مخالف بودیم.

این مسئول ادامه داد: حذف ماده ۱۸۷ برنامه سوم توسعه جزو مطالبات گسترده وکلا بود و بنا شد در مجلس اصلاحات حذف شود اما علیرغم موافقت مجلس با ۱۷۶ امضا،  نهایتا به تصویب نرسید . .

وی افزود: کمپین حذف ظرفیت در برهه‌ای تشکیل شد و حتی از کانون در شورای رقابت شکایتی مطرح کردند که کانون محدودیت ایجاد کرده است و ما عنوان کردیم که اصلا وکالت، کسب و کار نیست و باید نفرات بر اساس برگزاری آزمون برگزیده شود.

این مسئول متذکر شد: قانونگذار با تصویب  تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دارسی کیفری  لطماتی  کارد و هر چند عنوان شد که این تبصره در مجلس اضافه شد و در ادامه پیگیری‌های جهت حذف آن تاکنون به جایی ختم نشد.

حسین‌آبادی عنوان کرد: وقتی بخواهد سرنوشت وکیل را دادگستری مشخص کند، صدور و ابطال مجوز وکیل در دستان دادگستری باشد این امر با استقلال وکلا، منافات دارد.

وی متذکر شد: استقلال یک امتیاز برای شخص وکیل نیست بلکه وکالت شغلی است که باید استقلال داشته باشد و حق طبیعی وکالت است.

رئیس اسبق کانون وکلای دادگستری مازندران تصریح کرد: حق دفاع از حقوق طبیعی و مسلم انسان است و لذا باید وکیل مستقل باشد تا از حق طبیعی جامعه حمایت شود.

حسین‌آبادی متذکر شد: دادگاه‌های برون مرزی در سایر کشورهای دنیا اگر حکمی بدون استقلال وکیل باشد در زمره بررسی عادلانه نمی‌دادند و آن را نمی‌پذیرند و اجرا نمی‌ کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.